Oana Kovacs

8

Ce postăm pe LinkedIn?

LinkedIn ”is a business-oriented social networking service (…) mainly used for professional networking”, zice Wikipedia.

ce-postam-pe-LinkedIN

Doar că doamnele, domnișoarele și domnii (o parte) din lista mea par a nu fi informați în legătură cu ceea ce este sau nu este și LinkedIn-ul ăsta. Astfel că azi am aflat de pe LinkedIn, acel site pe care eu îl vizitez pentru a afla informații din domeniile în care lucrez și pentru a socializa pe teme profesionale cu cei din rețeaua mea, următoarele:

– că fetelor le place să își facă selfie-uri;

– că Carmen Negoiță (cine o fi și asta?) e senzuală;

– că diverse magazine și cluburi de copii au promoții în perioada asta;

– că a fost ceva Desperados Wild Party;

– că o persoană și-a cumpărat blender și una a salvat o pisică (nu glumesc, ar trebui să-mi vedeți fața);

– că se pot pune poze de pe 9gag și altele urmate de :D:D:D și :)))) și nu crapă serverul LinkedIn (deci, de ce să nu se pună, nu?!);

– că se pot cerși share-uri ȘI aici (grrrrrr!).

Cam atât la un scroll rapid de la oameni care nu-s tocmai picați din lună și nici needucați, de la care aveam pretenția să știe că LinkedIn-ul e o rețea profesională unde nu primează schimbul de rețete de macaroane cu brânză sau share-uri din Libertatea. Na, poate sunt eu mai pretențioasă, da’ consider că Twitterul e locul perfect de vărsat inepțiile și statusurile cu ”Stau pe budă” sau ”Tocmai mi-am luat un voucher de masaj pe Zumzi” sau ”Food porn, să muriți de ciudă, bă!”.

Așadar, oameni buni, haideți să nu ne batem joc de LinkedIn. Postați joburi, recomandări scrise corect gramatical, articole de calitate din domeniile în care lucrați sau care vă interesează, informații utile. Nu mai vărsați toate dejecțiile hi5-iste acolo unde vă caută potențialii angajatori. Nu e bine.

Și nu vă mai puneți poze cu voi la chefuri sau stând pe canapele roșii și cu ochelari de soare, d’oh!

Comments

Oana • July 9, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Roxana July 9, 2014 - 07:08 Reply

  Nu creeeeed… ce fel de listă ai pe LinkedIn?? Adică știu că sunt și eu în ea, dar na totuși 😛

  • Oana July 9, 2014 - 07:11 Reply

   Am o listă decentă, culmea. Și totuși… am niște surprize. :)))

 2. dam167 (dam ăla) July 9, 2014 - 07:51 Reply

  Păi aia cu Desperados Party e de interes profesional – e treabă de trecut în CV.

  Nu știu ce brand personal ai tu, de ai strâns așa o listă acolo. Eu nu am probleme, singura chestie ciudată e că Amedeo Valoroso îmi tot trimite invitații – zic ciudat pentru că numele și poza lui nu-mi inspiră încredere.

  • Oana July 9, 2014 - 08:16 Reply

   Incep sa-mi pun si eu intrebari in legatura cu brandul meu personal. :))
   Aveam niste asteptari destul de mari de la oamenii din lista, cam toti fiind din domeniile in care activez, dar se pare ca m-am inselat in privinta lor.

 3. Mirela July 9, 2014 - 11:32 Reply

  Eu mi-am dat seama de utilitatea pe care o are LinkedIN în viaţa mea în momentul în care am început să primesc mesaje cel puţin bizare de la un inginer chimist din Craiova! :)) Deci, nu! Nu am niciun fel de aşteptări de la ce se întâmplă pe acolo şi mi se pare apă de ploaie!

  • Oana July 9, 2014 - 11:47 Reply

   Mie mi-a fost foarte folositor atunci cand am initiat niste colaborari. Eu mi l-am pus la punct, profilul meu arata decent si nu share-uiesc ineptii. Deci, ma deranjeaza cei care il folosesc pe post de hi5. Si ma ajuta nu doar din prisma profilului meu, ci si pentru ca ii pot controla si eu pe cei cu care am diverse colaborari.

 4. Ce au în comun LinkedIn și Alexandru Lăpușneanul | Oana Kovacs
 5. Recomandarile Zilei #58 | Podul Minciunilor

Leave a Reply