Oana Kovacs

3

Ah, Poșta Română!

Ca să n-o mai lungesc atâta, părerea mea despre Poșta Română e că Poșta Română e de căcat. Aș fi vrut s-o spun mai drăguț, dar nu se poate. De ce?

Exponatul 1: factura mea de la Enel. A ajuns în poștă în 24 ianuarie, dar după cum vedeți în această operă de artă fotografică, data prezentării a fost 7 ianuarie. Nu știu eu exact ce înseamnă data prezentării aia, dar având în vedere că factura era scadentă în data de 19 ianuarie, cu 5 zile înainte să o primesc, musai are minim 5 zile de întârziere. Clar, un angajat a venit pe jos de la București să mi-o aducă, altă explicație nu poate fi. 🙂

posta-romana-servicii

Partea a doua a poveștii, care ne arată că situația e veche. Pe scurt: mă duc, în urmă cu mai bine de 5 ani, la poștă să îmi iau un colet. Stau minimul ăla de un sfert de secol la coadă, ajung la rând, îi zic la tanti ce caut acolo, completează ceva și mă pune să semnez. Îi cer pix și nu îmi dă. Asta cu nedatul ca nedatul, dar ia ghiciți motivul! Ca să nu i-l fur!!! Așa că după ce-am crezut că mă prinde o nouă eră glaciară la coadă, am fost trimisă de nenorocită să-mi cumpăr pix! Am fost așa șocată, că nu m-am certat cu ea și m-am dus. Da’ și când am venit cu pixul meu și a încercat să pună laba pe el, să mai completeze ceva, i-am dat-o: Nu pot să vi-l dau că poate mi-l furați!

Și tragicul prezent din cel de-al treilea act: la poșta din zonă sunt 6 ghișee. Toate par a funcționa, dar de fapt, 5 dintre ele sunt doar recuzită. Am aflat asta după ce-am stat ca tuta 5 minute la unul unde o tanti făcea ceva pe un calculator. Și credea că stau acolo să-i admir frumusețea fără de prihană, până am zis Ahem, ne ocupăm și noi de clienți? și s-a zbughit la mine.

Presimt că ăsta nu e The End.

P.S. Povești mai sunt, doar că sunt eu zen astăzi. 🙂

Comments

Oana • January 28, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Oana’s Books January 28, 2015 - 10:56 Reply

  Deci panica legată de pixuri e un musai printre doamnele de la Poștă :)) Așa a pățit un fost coleg de-al meu. Ne nimerisem amândoi la coadă, el în fața mea, a fost pus să completeze ceva și omul a cerut un pix. Panicată, doamna efectiv și-a strâns pixul la piept: ”Și dacă mi-l furați?”. M-am băgat atunci în seamă și am zis ”Garantez eu pentru el, că-i băiat bun și nu fură”. Toată coada a pufnit în râs, iar doamna s-a mai calmat, a întins pixul, însă tot nu l-a scăpat pe om din ochi :)))

 2. blueroses13 January 28, 2015 - 21:22 Reply

  Eu sunt probabil printre foarte putine persoane care nu se plange de posta, cel putin nu de oficiul de care apartin. La noi electricitatea inseamna e-on si s-au gandit dragii de ei sa nu mai permita platile la posta, singurul pay-point din localitate era intr-un magazin unde patroana a indicat ca au prioritate clientii magazinului, pt. celelalte persoane ‘aparatul e defect’, deci cauta o banca … in sfarsit a mai aparut un pay-point si am scapat de grija asta. Apoi e-on s-a gandit ca posta nu e buna sa distribuie facturile si a contractat o firma de curierat – facturile au ajuns gramada la primarie/crasma/sant etc. – eu am facut reclamatie si s-au intors la posta. Singura mea problema cu posta romana in general e ca-mi trimite unele colete iherb la posta vamala care e la 35 km si are program dimineata, ora jumate’ pe zi si unde ma ameninta ca-mi confisca suplimentele alimentare ca fiind medicamente daca nu vin cu adeverinta de la medic (which is just ridiculous 🙂
  Deci, la posta se merge cu pix, rabdare …
  Iti doresc experiente mai frumoase sau macar o situatie normala.

  • Oana January 28, 2015 - 23:10 Reply

   Esti o norocoasa! 🙂

Leave a Reply