Oana Kovacs

Porunca-doua-prefericit-daniel-clopot
1

Poruncile au fost date ca sa fie incalcate

No, daca pana acum am mai avut niscaiva cititori, posibil acum sa raman la zero. :)) Sau cu Dam, care o sa vina sa ma hate-uie in continuare.

Ca nu ma pot abtine sa nu zic ceva de multifericitul si preainocentul Daniel.

Ala cu talanga de peste 400.000 de euro cu fata lui pe ea. Ala care predica despre saracie imbracat in aur si despre smerenie coborand dintr-o masina care costa cat constructia la cheie a cateva orfelinate.

WTF?! Sa nu ma luati cu binefacerile BOR ca ma uit in jur si vad dezastru. La ce companie nationala de facut bani scutiti e taxe e BOR, ar putea sa angajeze manageri de multinationala sa aduca tara la liman si am putea da foc linistiti Casei Poporului cu toste creaturile cu mintea ratacita care se desfasoara acolo inca inauntru.

Si fara pareri de rau am deveni o tara civilizata de purtatoare de batic, dar poate nu ne-ar mai pasa.

Ma rog, sa las eu utopiile deoparte si sa trecem la regulamentul de baza al oricarui crestin ortodox – cele 10 porunci. Nu ai nevoie de prea multa scoala sau prea multa minte sa le intelegi si sa ti le asumi, iar a doua zice asa: “Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor”. Eu una-s convinsa ca in curand apare careva decis sa zica ca nu se inchina nimeni la clopot, dar brrrrr, ca e chip cioplit nu conteaza…? Chiar am citit azi la cineva pe Facebook ca poate Daniel nu stia ca ii apare chipul pe clopot.

No shit! Adica ne impacam mai usor cu gandul ca da peste 400.000 de euro fara sa stie pe ce decat cu cel ca sufera de sindromul smoldic (cu oaresce alte manifestari decat cele originale – dati un search pe blog daca nu stiti ce inseamna), ca alti ctitori din istoria noastra minunata?

Eu recunosc ca oricum e redata, stirea asta ma umple de scarba. Si sa nu mi-o dati nici pe aia cu “sa nu judecam”, ca si eu scriind aici ma expun judecatii, si foartecheltuitorul cu deciziile lui la fel. Mai ales ca vrea PR pentru monumentala biserica a neamului laudaros, de care chiar ducea poporul roman lipsa, ca altfel de unde scoate atatia €€€? Ca doar nu din buzunar sau din vistieria BOR cea scutita de taxe si impozite.

Traiasca statul si donatiile, traiasca speranta ca conducatorii nostri poleiti in haur ne vor mantui…

Porunca-doua-prefericit-daniel-clopot

Sursa foto: http://karikaturapolitika.wordpress.com

Comments

Oana • April 5, 2017


Previous Post

Next Post

Comments

 1. dam167 April 5, 2017 - 14:59 Reply

  Te poți baza pe dam și în continuare.

  Da, eu sunt de axcord cu fiecare dintre noi care găsește câte o gaură și caută o soluție scurtă și rapidă de a redresa țara, dar în practică lucrurile nu stau așa.

  Pentru cetățeanul de rând nu are cum să se schimbe în bine traiul în perioada următoare indiferent ce-i faci preafericitului, pe cine votezi sau cine e președinte. Lumea nu vrea să se schimbe, că dacă ar vrea să se schimbe și să respecte niște principii nu te-ar mai fura zugravul sau femeia de serviciu. Așa-i, femeia de serviciu fură săpunul iar parlamentarul milionul, dar ideea e că fiecare fură ce poate, când poate. Eu unul aș fi de-a dreptul șocat să fie clasa politică dintr-odată formată din oameni făr’ de păcat. Probabil că oricum n-ar rezista mult, că într-o țară unde se șparlește pe la colțuri ar fi chiar ciudat să fie capul curat ca lacrima.

  Un exemplu (unde mă pricep eu cât de cât) ar fi lucrările de infrastructură, în principal pe fonduri europene – te asigură dam ăsta că pe astea nu le înțelege nimeni. Nici internautul de ocazie, nici ăla de la Digi/Antena/Realitatea/Balerina/Duna cine vrei tu – acum ceva timp îl auzeam la radio pe Vlad Petreanu consternat fără să aibă habar ce e ăla un studiu de fezabilitate. Revin. Aici problema e o combinație de corupție (dar mai puțin), incompetență, miserupism, birocrație și sărăcie. Apare un haiduc la TV și arată cu degetul 10 oameni (în timp ce noi ăia care au tangență cu domeniul știm că sunt 10 mii) și na, dacă îi rezolvăm pe ăia 10 o să fie mai bine. Soluția? ăia 10 mii să-și facă treaba.

  Dar hai să mergem mai jos, la strada ta (ipotetic vorbind). Trebuire reparat drumul și vine cineva și face treaba de mântuială. Corupție! că a a luat șpagă primarul. Ca să fie treaba treabă, a luat și viceprimarul – partea lui. Frumos și cinstit e să se împartă niște biscuiți și câtorva subalterni. Gata, i-am șpăguit pe toți și am redus suprafața de asfaltat la jumate, că s-au cheltuit deja bani. Dar Vasile, Vasile care aranjează cu lopata asfaltul reciclat, ăsta de ce nu vrea să facă petecul ăla cum trebuie? pentru că au luat toți șpagă, salariul e mic, oricum e totul de rahat.

  Facem parte dintr-un sistem putred și va trebui să ne mulțumim cu lucruri mici, că pe alea mari nu suntem încă pregătiți să le facem.

Leave a Reply