Oana Kovacs

7

Nu vă mai plângeți…

… dacă nu faceți nimic.

Cred că zilnic aud și citesc diverse plângeri: șeful e prea rău, calculatorul nu merge, internetul pică, vânzătoarea se uită de sus, vecinii bocănesc, mobila a venit zgâriată, chiria e mare, la școală e greu, hainele-s scumpe, cărțile-s lungi, viața-i scurtă.

Vă sună cunoscut, nu?

nu-te-plange-fa-ceva

sursă foto

Aproape toată lumea se plânge de ceva, 99% din cei care se plâng nu fac nimic ca să schimbe asta, se complac în situația de rahat care nu le convine, deși șeful se poate schimba, calculatorul repara, la firma de net se poate suna, vânzătoarea se poate ignora, vecinii se pot atenționa, mobila se poate trimite înapoi, chiria negocia (sau schimba și ea), școala… aici depinde de mai mulți factori, hainele nu trebuie să fie musai de mall, lectura nu-i obligatorie, iar viața poate fi și scurtă, important e să fie frumoasă. 🙂

Eu pot să vă zic pe gratis ceea ce speakerii motivaționali o să vă zică pe bani (mulți): nu vă place ceva la viața voastră? Faceți o schimbare și aduceți-o pe direcția potrivită.

Cu ce vă ajută doar să vă plângeți de milă și să vă lingeți rănile? Schimbă asta ceva? Nu! Și-atunci, cine credeți că o să vină să vă pună viața la punct? Poate l-ați crezut pe cuvânt pe Coelho când a spus că atunci când vă doriți ceva universul conspiră la împlinirea dorințelor voastre, doar că-n practică nu e de ajuns să vă doriți. Nimic nu pică din cer dacă nu construiți voi cu propriile puteri. Așa că puneți mâna și munciți, nu mai visați la cai verzi pe pereți și nu așteptați să facă alții magie pentru voi.

It doesn’t work that way. 🙂

Comments

Oana • March 31, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ioana March 31, 2015 - 08:43 Reply

  Te-ai răcorit un pic 🙂

  • Oana March 31, 2015 - 08:55 Reply

   Un pic mai mult :))

 2. Teodora March 31, 2015 - 08:49 Reply

  Mama, ce productiva si frumoasa ar fi lumea daca toata lumea ar face ceva…cu adevarat.

 3. Georgiana March 31, 2015 - 11:04 Reply

  My thoughts exactly!

 4. Bookish Style March 31, 2015 - 14:12 Reply

  Imi place cum gandesti. Pacat ca lumea pleaca mai degraba urechea la citatele “motivationale ” ale lui Coelho (intre noi fie vorba nu prea il apreciez ca si scriitor) decat sa puna mana sa schimbe ceva.

  • Oana March 31, 2015 - 21:57 Reply

   E mai simplu cu citatele, un google search si pari inteligent. 😀

Leave a Reply