Oana Kovacs

1

Plai X

A început a X-a ediție de Plai, oameni buni. 🙂

2015-09-12 17.32.20m

N-am să vă povestesc despre marile nume de pe scenă că nu-s ipocrită, nu am fost acolo să le ascult, n-am ce să zic despre asta, că la ”ora de muzică” eu eram deja gone, baby, gone. Eu am fost la Plai în orele de ”liniște”, într-o plimbare cu familia Lișteveanu în formulă completă.

2015-09-12 18.14.26m

Practic, am fost să casc gura, iar cel mai mult mi-a plăcut să fac asta la expoziția foto Prin Banat și la standul Symme 3D, unde am văzut și eu, într-un final glorios, celebra imprimantă 3D. Dacă poze după pozele de prin Banat n-am făcut, imprimanta am pozat-o, poate vă faceți și voi o idee cum funcționează, deși nu știu cât de clare vor fi explicațiile mele, care-s extrem de puerile.

2015-09-12 19.14.25m 2015-09-12 19.20.22m

Deci: imprimanta primește comanda obiectului pe care trebuie să îl facă din diverse softuri cu suport 3D, își ia materia primă (care e sub forma unor spaghetti din diverse materiale), o topește (pe ecranul ăla mic albastru, care se vede în prima poză, este afișată în mod constant temperatura la care e folosită materia primă) și formează obiectul din… puncte. 🙂 Practic, obiectul e format punct cu punct și apoi strat cu strat. Iar în caz că vă întrebați la ce ajută printurile astea 3D (eu m-am întrebat), gândiți-vă la lumea medicală, unde diverse organe bolnave pot fi redate în plastic și studiate pentru a le găsi tratamente (chiar era o inimă printată la stand).

Foarte fain la Plai, doar că nu prea e un eveniment de povestit, ci de trăit și simțit, așa că dacă vineri și azi ați ratat, mâine fuga la Muzeul Satului ca să vedeți care-i treaba. Cred că o să fiu și eu pe-acolo (am plecat azi de la #plaiX în ideea că revin mâine, dar se pare că planurile de acasă… știți voi cum e), cel puțin SPER să fiu.

 

Comments

Oana • September 12, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. zgomotoasa September 14, 2015 - 12:45 Reply

    Tu ai ratat luminariumul, eu imprimanta 3D. So, suntem kit :))

Leave a Reply