Oana Kovacs

10

Pierduții de pe internet

În lungul și latul internetului am observat o mulțime de specii dar de prea puține ori am stat să trag concluzii despre cei care își pierd și ei timpul online.
Citind la Mihaela ce scria ea despre mesajele care-i vin de pe blog pe mail am reușit însă să conturez, destul de clar, zic eu, profilul ”pierdutului de pe internet”. Pierdutul de pe internet este o specie aparte, poate fi bărbat sau femeie, în niciun caz nu știe să folosească foarte bine calculatorul din dotare, iar noțiunea de internet reprezintă pentru acest om ceva extrem de abstract.
Pierdutul de pe internet va scrie pe google și va aștepta să i se răspundă, să fie tras de mânecă cu răspunsul. Va citi  informație random, fără să aibă habar cum a ajuns pe un anume site și își va face n conturi pe n site-uri. Tot pierdutul de pe internet este acela care va umple netul de mesaje lansate aiurea, fără cap și coadă sau idei bine conturate. El este cel care îi va scrie domnului doctor pe un forum despre pastile, cel care comandă ceai pe blogul Mihaelei sau cel care va comenta la un articol despre o anumită boală spunând ce simptome are și menționând că așteaptă un răspuns. Sau la un articol despre un concert va lăsa un mesaj că dorește 5 bilete în față :)). Sau pe un site de cumpărături va lăsa commenturi aiurea și va aștepta comanda, apoi va face scandal că nu a primit nimic. 
Ați prins ideea :). 
 
De ce alte specii specific internautice v-ați mai lovit? 

Comments

Oana • October 24, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. INTJ October 24, 2011 - 22:36 Reply

  dap, nu doar logica e grea … si cititul e destul de complicat.

  eu m-am lovit de cateva specimene din specia "Jekyll & Hyde" … pe care, citindu-le, am realizat ca orice limba poate fi la un moment dat redusa la banalul grohait din cotet. sa fii nervos, sa n-ai argumente, sa te deranjeze o opinie … e ceva ce se intampla oricui … da' imho nu-i motiv pentru a ingropa in noroi tot cortul (de la usa caruia respectivii se exprima).

  alta specie as numi-o "aruncatorul cu noroi" … oameni care dupa "aruncare" isi freaca mainile, convinsi fiind ca ele-s curate.

 2. Mihaela October 25, 2011 - 08:01 Reply

  Sa nu uitam de cei care participa la toate concursurile posibile pe care le gasesc pe net. Pe blogul de servici am oferit cateva invitatii la un targ de vinuri din Bucuresti. Ce a inteles din asta o participanta? Ca se ofera o degustare de vin privata pentru ea si iubitul ei. :))

 3. Oana October 25, 2011 - 10:05 Reply

  INTJ, aruncatorul cu noroi, adica haterul? 🙂
  Mihaela, si eu is concursomana cand e vorba de carti sau cosmetice sau alte chestii girlie :)).

 4. hapi2233 October 25, 2011 - 14:31 Reply

  Propovaduitorul – care incearca sa converteasca lumea si e foarte sigur ca detine uniCA CAle spre divinitate
  Vanzatorul – care intra pe un forum sau blog numai ca sa directioneze discutia spre UN anumit produs
  Nedumeritul- care cauta ceva dar nu stie exact ce

 5. andrei October 25, 2011 - 14:40 Reply

  de fiecare data cand citesc un articol de pe tion, articol international, se gasesc cativa tampiti care comenteaza total pe langa subiect…exemplu: http://agenda.ro/news/news/48053/sms-uri-de-sub-daramaturi-dupa-cutremurul-din-turcia.html, iar un destept s-a trezit sa ii umple frigiderul cu carne lui Ostaficiuc..

  Ar trebui sa se dea o lege: pentru a sta pe net sa ai un IQ mai mare decat al unei gaini bete.

 6. Oana S. October 25, 2011 - 17:56 Reply

  Mai sunt și cei care dau replici la comentarii de pe diverse site-uri sau forum-uri, doar ca să-ți spună că ești prost. Fără motiv, bănuiesc, la fel ca cei de pe Vplay, care se războiesc în comentarii idioate și fără sens.

 7. Monica October 25, 2011 - 19:04 Reply

  eu ma rezum doar la "mare e gradina Domnului si multi prosti au sarit gardul, doar pentru ca nu au vazut gaura care era deja facut in gard!" exact asa e si cu netul. a aterizat nea Costica, tampit celebru, pe net si uuuuuaaaaaauuuu ce tare e asta, dam click ca nu conteaza ce ne cere!

  nea Costica e aleatoriu poate avea si 5 ani si 25 si 40 si 60…

 8. Oana October 25, 2011 - 19:06 Reply

  Hapi, da, da, good point! 😉
  Andrei, ai dreptate cu aia de pe tion. Daca mai citesc un comment de la "candidati independenti" mor :)).
  Oana, daaaaaa, si aia de pe vplay. I don't get them :|.

 9. INTJ October 25, 2011 - 20:14 Reply

  @Oana – nu. ma refeream la cei scriu diverse chestii despre altii … fara sa se prinda ca "ei stiu cam multe detalii" despre exact acele chestii pe care le reproseaza altora. de exemplu e una sa-l etichetezi pe un tip ca "violator" … si cu totul altceva e sa-i spui asa si apoi sa incepi sa-i insiri "ironic" detalii despre acele presupuse violuri (si nici macar nu esti politist ca sa ai o scuza ca stii atat de detaliat ce si cum) …

 10. Oana October 25, 2011 - 20:38 Reply

  Ahaaaaaaaaam. Inteles, sa traiti!

Leave a Reply