Oana Kovacs

9

Pereții altora

Acum câțiva ani eu și colegii mei de liceu ne lăudam cu noutățile pe Hi5. Habar nu am dacă acum mai există sau și-a dat obștescul sfârșit după lupta clar nedreaptă dusă cu mult mai puternicul Facebook. În fine (observați că nu mă pot concentra pe un subiect și încep să bat câmpii? O să vă povestesc și despre asta zilele viitoare), ideea-i că în decurs de niște ani de când am terminat liceul (7 la număr, sper să nu mă aștepte la colț vreo fostă colegă să mă bată că am dat drumul informației pe net) ceea ce punem pe pereți s-a schimbat radical.

Dacă imediat după liceu descopeream fantastica lumea a rețelelor de socializare online și ne puneam un milion de poze cu noi, editate și supraeditate și răseditate, acum am trecut la next level, cel puțin așa mi se pare mie.

despre-adultie-facebook

De la poze cu torturi am ajuns să văd rețete de mâncare sănătoasă. De la discuții despre Cola, articole despre smoothie-uri, de la linkuri către cluburi, bloguri de călătorii scrise cu multă patimă și de la poze cu actori, în multe cazuri statusuri care anunță noi logodne sau nașterea unor noi membri în familiile foștilor mei colegi. Muzică tot mai interesantă, discuții utile, informații relevante, fotografii splendide, relatări de nicăieri și de peste tot.

Am învățat cu toții (well, răutatea și obiectivitatea din mine e prezentă și aici: majoritatea) să ne bucurăm de lucrurile cu adevărat importante. Să avem grijă de noi, de sănătatea noastră, să dăm atenție evenimentelor din jurul nostru și să ne dedicăm celor dragi.

Citesc de pe pereții colegilor mei foarte clar ceea ce nimeni nu a pus până acum în cuvinte: copiii alături de care am crescut au crescut.

Comments

Oana • April 24, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Corina April 24, 2013 - 07:53 Reply

  :))) credeam ca te referi la peretii de acasa =)), cei pe care imi asezat odata desenele cu Africa, dupa care le-am dat jos, ca dehh…am crescut, si-acum ma bate gandul sa le pun din nou. Am crescut? te-am tzucat!

  • Oana April 24, 2013 - 08:27 Reply

   Ai crescut, da! 🙂
   Si eu te tuc!

 2. Alexandra April 24, 2013 - 08:02 Reply

  Am observat şi eu chestia asta şi m-am bucurat. Dar, cum spuneai şi tu, mai există şi unii care au rămas în acelaşi stadiu din liceu… :)) Ei mai strică armonia news feed-ului dar bine că există buton de unfriend şi buton de unfollow. :))

  • Oana April 24, 2013 - 08:27 Reply

   Unfriend rar folosesc, unfollow… din plin 😀

   • Kadia April 24, 2013 - 12:39 Reply

    :))))))) La fel si eu, desi m-am trezit de multe ori ca dau like la o pagina si apoi nu mai vad nimic din pagina respectiva pentru ca urmaresc foarte rar feedul sau si mai rau se pierde prin restul informatiilor. Selectia este mana cereasca pe retetele sociale.

 3. Kadia April 24, 2013 - 12:38 Reply

  Foarte frumos spus. Desi imi place concluzia ta foarte mult stau sa ma intreb o fi din cauza ca am crescut sau poate din cauza ca ii selectam pe cei din jurul nostru si devenim atenti doar la cei care scriu despre ceea ce ne-ar putea interesa?

  • Oana April 24, 2013 - 13:06 Reply

   Se poate si asta. Eu dau unfollow celor care posteaza balarii. N-am timp de pierdut. 🙂

 4. Andra April 24, 2013 - 21:23 Reply

  Noi am crescut… eu nu chiar asa mult poate, dar eu, din diferite motive conjuncturale, am adolescenti din zilele noastre si ei sunt exact la fel cum eram noi :))).

  • Oana April 24, 2013 - 23:20 Reply

   Pai e bine daca-s tot asa faini ca noi :D.

Leave a Reply