Oana Kovacs

12

Ai parcat ca un bou

ai-parcat-ca-un-bou

Una din cele mai funny chestii descoperite de mine recent pe Facebook e pagina Ai parcat ca un bou. Habar nu am cui aparține, cine o administrează and so on, dar ideea de bază e mișto (sper doar să nu degenereze). De când am dat de permis, acum câțiva ani, am început să mă enervez pe cei care parchează ca niște dobitoci. Nu mă deranjează neapărat că nu știu ei să parcheze, ci că-s nesimțiți și încurcă.

Înțeleg că e greu să stăpânești un anumit gen de parcare sau pur și simplu nu ești obișnuit cu unul, dar de aici și până la a parca total aiurea, ca un bou sau ca o vacă, e cale lungă. E de bun simț să nu ai apucături de bizon și să încerci să-ți lași mașina într-o manieră civilizată chiar dacă repeți niște mișcări de n ori. Asta e, la tăț’ ni greu, învățăm.

Cert e că mă calcă pe nervi cei care:

– parchează pe două sau chiar 3 locuri (ăsta-i bunicu’miu – turează mașina până am impresia că o să crape, îl aud de la două străzi distanță dacă îmi face o vizită și când în sfârșit ajunge între blocuri are grijă să ocupe 3 locuri cu Dacia lui);

– parchează pe carosabil;

– blochează alte mașini fără motiv sau cu motive gen Io’s șmecher și te blochez dacă stai pe locul meu;

– parchează pe treceri de pietoni;

– parchează în așa fel că nu mai ai vizibilitate când faci vreo manevră;

– parchează în inima locului în care trebuie să ajungă, că le e prea lene să meargă 2 metri pe jos, mai bine încurcă pe toată lumea;

– își abandonează mașinile că nu-s capabili să le radieze și să le ducă la fier vechi.

La mine la bloc, de exemplu, e legea junglei. Fiecare face ce-l taie capul, între mașini lasă o distanță de un Smart (total inutilă), parchează o singură mașină între pomi – unde-s fix două locuri, bagă mașina până la intrarea în scară (dacă vrei să-ți muți mobilă sau vrei să pleci cu bebelușul în cărucior… om ești!), o lasă în drum – că la unii le trebuie facultate ca s-o urce pe bordura folosită exlusiv pentru parcări etc.

Nu știu voi, dar eu nu-s drăguță cu oamenii ăștia. Până acum i-am atenționat pe doi că n-au parcat corespunzător, unul și-a mutat mașina sub privirea mea și altul a încercat să mă prostească motivând că mă știe de mică (WTF?!). Câtorva le-am lăsat bilețele de atenționare – nu autocolante (mă rog, dacă se poate numi atenționare faptul că i-am numit boi), iar unor vecini le-am spus în față când i-am prins în scară sau afară (că doar lor le știu mașinile și cu ei nu-mi pierd vremea cu scrisori de dragoste) că îi rog frumos să fie atenți cum parchează.

Alex e mai agresiv. :)) Pe un nene mai care nu știe să parcheze decât pe două locuri l-a blocat într-o zi și a plecat de față cu el, spunându-i că revine în 30 de minute. De atunci, nenea îl salută cu respect și a învățat să-și lase mașina pe un singur loc.

Nu știu cât de tare vă doare pe voi problema parcărilor, dar pe mine mă enervează maxim cei care nu respectă spațiul restrâns pe care îl avem cu toții la dispoziție. Nu știu dacă lipitul de autocolante e o soluție (nu cred, boii tot n-o să priceapă cu ce-au greșit), însă mă întreb cum pot fi educați bizonii care se cred mari șoferi, dar care nu știu să se încadreze în niște linii albe destul de banale sau în unele imaginare (vizibile doar cu ajutorul bunului simț).

Comments

Oana • April 16, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Lorelei April 16, 2014 - 08:43 Reply

  Oooh da, m-ai uns pe inima cu articolul asta. Nimic nu-mi creste tensiunea ca astfel de specimene, sau cele care conduc de parca si-au cumparat sosea/trotuar.
  Recunosc ca fiind relativ proaspat soferita am si eu probleme cu parcarea si dc nu-s conditii bune imi ia destul timp s-o asez, dar frate…ma chinui sa fac ce trebuie, nu o las cum imi vine si-mi vad de treaba.

  Problema e ca din pacate sunt prea putini cei pe care dc ii atentionezi se si simt sa schimbe ceva, iar dc ai chiar ghinion poti sa patesti ca tipa care s-a trezit cu masina scaldata in acid de baterie (povestea Cabral la el pe blog). Si atunci ce faci? Ca e clar ca un om care face asa ceva nu-i tocmai intreg si dc escaladeaza situatia risti sa te trezesti si tu cu ceva in cap, nu doar cu masina stricata (true story, o cunostinta a mamei a patit-o in urma unor certuri absolut stupide cu un vecin).

  • Oana April 16, 2014 - 09:38 Reply

   Lorelei, intr-adevar, si sa risti sa-ti faca praf masina vreun bou sau sa te ia la bataie pe tine nu e ok, insa daca plecam capul sigur nu rezolvam nimic. 🙂

 2. O Oană April 16, 2014 - 08:47 Reply

  Eu nu-s șoferiță, dar imbecilii care parchează pe trecerile de pietoni mă scot din minți cel mai tare. Și ăia care parchează în fața blocului… că doar și-au luat și trotuar odată cu mașina.

  • Oana April 16, 2014 - 09:40 Reply

   Nu stiu cum e la tine in fata blocului, la noi, in afara de intrarea propriu zisa in scara, e destul de mult spatiu, dar e prost folosit, ca fiecare isi lasa masina cum isi taie capul.
   Intr-o zi, o tanara domnita (as zice ca o garofita, dar era mai degraba scrofita) si-a lasat de dimineata pana seara masina in usa scarii. Vecinii tot au incercat sa afle cine o fi pana… au chemat politia. Evident, cand a venit politia, tipa a zburdat si nu cred ca au mai oprit-o.

   • O Oană April 16, 2014 - 09:56 Reply

    La noi se parchează pe pista de biciclete, dar perpendicular pe trotuar, că e mai fain să enervezi și bicicliștii și pietonii :)) În fața farmaciilor, pe tufele cu flori… așa se poartă.

    • Oana April 16, 2014 - 10:03 Reply

     Well, noi suntem prea la periferie pentru piste de biciclete si tufe de flori. :))

 3. Miss I. April 16, 2014 - 12:17 Reply

  Daaa, vai cum a venit articolul ăsta. Nici eu nu-s ”șefa la” parcările laterale de exemplu, dar sunt în stare stă stau și 10 minute până știu că am așezat-o bine și mai are și altul loc. În perioada asta toate străzile din zona mea sunt mai mult ulițe, se refac, se dărâmă garaje, se fac parcări, e noroi, e aglomerat, nu sunt locuri și când mai văd și câte unul parcat ca ultimul bou, mă apucă toți nervii.
  Nu mai zic că de la mine de pe stradă ies într-un bulevard destul de circulat, se stă destul de mult până apuci să ieși de acolo, iar când mai e câte un nesimțit care și-a lăsat mașina fix pe trecerea de pietoni, nu vezi absolut nimic în stânga, o iei așa la noroc până în juma’tea intersecției. Unii n-ar trebui lăsați pe stradă, serios!

  Pf, uite ce m-ai pornit :))

  • Oana April 16, 2014 - 12:32 Reply

   Eu habar nu aveam cum se face o parcare laterala pana n-am avut masina mea. Si de voie, de nevoie, am invatat, ca doar asa se poate parca la lucru. :))

   • Miss I. April 16, 2014 - 13:03 Reply

    Și eu tot de nevoie am învățat :)) Dar încă mai înjur de două-trei ori până-mi iese cum trebuie.

 4. Andreea D. April 16, 2014 - 14:33 Reply

  Pe mine mă enervează cei care parchează ca boii nu numai când sunt şofer, dar şi când sunt pieton. Mă enervează să merg pe stradă şi nu pe trotuar doar pentru că un dobitoc îşi lasă maşina alandala. Câteodată îmi vine să scot cheia şi să-i zgârii maşina ăluia de parchează prost sau pe trecerea de pietoni

  • Oana April 16, 2014 - 23:12 Reply

   Si mie imi vin multe… darrrrrrrr, ma limitez la un biletel. :)))
   Asta daca nu mi se da ocazia unei discutii (prefer dialogul, nu beletristica :D).

 5. Linkurile săptămânii | Razvan Pascal's Blog

Leave a Reply