Oana Kovacs

15

”La Paradisul femeilor” de Emile Zola

sursă foto

De ceva timp nu apuc să scriu recenzii, dar m-am decis să revin cu ele așa că o să le fac mai scurte și mai puțin detaliate, că e păcat să nu îmi și dau cu părerea despre cărți dacă tot le citesc. 🙂

Așadar, ”La Paradisul femeilor”. Auzisem de un milion de ori de carte, dar nu știu de ce nu am pus niciodată mâna să o citesc. Acum chiar o aveam în casă, în colecția verde de la Adevărul, așa că m-am apucat de ea.

Cred că am întins lectura pe câteva săptămâni și am citit alte cărți în paralel pentru că nu prea m-a prins. Adică spre deloc. :)) Mi-a plăcut ca manual de marketing, pentru că e o poveste de dragoste pe fondul (mult mai important zic eu) al funcționării și extinderii unui magazin imens din centrul Parisului. Ea fată săracă, el patron de magazin cu vise mărețe, se îndrăgostesc. Doar că ea e mai bleagă (zic eu!) și își întreține familia (în special fratele cel mare care minte de îngheață apele și o tot lasă fără bani) în loc să se îngrijească de viața ei personală. În orice caz, la un moment dat, se schimbă brusc și devine femeie puternică. N-am înțeles treaba asta. Cum se termină nu vă zic, că poate o să vă placă și nu vreau să stric surpriza.

Povestea de dragoste mi s-a părut seacă, dar felul în care sunt descrise comportamentele consumatorilor, a clientelor magazinului numit La Paradisul femeilor e extraordinar. Adevărat manual de marketing și pentru asta aș recomanda cartea. 🙂

Fun fact: mama lui Zola îl visa avocat doar că al ei fiu a picat bacul.

Comments

Oana • October 22, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos October 22, 2012 - 14:22 Reply

  Citit 😀 Foarte tare cartea..Recomand…

 2. blueroses October 22, 2012 - 15:00 Reply

  Am auzit de carte, dar cum Zola nu m-a prins ultima data cand l-am incercat, nu m-am aruncat asupra ei. Dar urmaresc serialul facut pe baza cartii (din cate citesc la tine, difera nitel, dar cel putin nu ma adoarme, asa cum presimt ca ar face-o romanul – marketing -> boring for me 🙂

 3. Dora Cascadora October 22, 2012 - 15:15 Reply

  O aduci la Schimb de Cărţi, te rog? Că mie îmi place tare mult cum scrie Emile Zola. Mulţumiri anticipate 🙂

  • Oana October 22, 2012 - 18:32 Reply

   Dora, nu promit nimic ca in ultimele luni nu am putut veni. Daca vin o aduc.

 4. Taraboste October 22, 2012 - 15:38 Reply

  Ce groasa esteee …

 5. Monica October 22, 2012 - 21:19 Reply

  Maiii, eu cred ca am citit o in acelasi timp :))

  Mie imi place Zola, dar in cartea asta nu mi-a placut povestea. Zic doar ca mi-a placut el din cartea asta. A fost construit bine de tot. Ea e bleaga, dupa cum ai zis si cam stearsa, dar pe final, brusc prinde culoare. :))

 6. vienela October 23, 2012 - 07:04 Reply

  As incerca si eu sa o citesc, mai mult din curiozitatea de a vedea daca parerile noastre coincid. :))

 7. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs
 8. Maria April 16, 2013 - 17:48 Reply

  Pute-ti sa-mi spune-ti si mie unde pot gasi filmul ……citesc si cartea dar doresc neaparat sa privesc si filmul

 9. Dana June 4, 2013 - 20:50 Reply

  Mie mi-a placut foarte mult. Mai putin kilometrii de descriere. Dar, povestea e frumoasa si nu imi amintesc sa fi citit prea multe carti in cateva zile, de obicei ma plictisesc. Nu prea am inteles cum s-a schimbat brusc situatia lui Denise, dar am trecut peste.

 10. dana June 12, 2013 - 12:56 Reply

  Superba carte…surprinde foarte multe dimensiuni ale umanului.E foarte interesanta psihologia personajelor, relevanta pentru un anume timp istoric. La fel si contextul,care poate parea extrem de apropiat de latura economica. Vorbim insa de Parisul de sfarsit de secol XIX, in care comertul era o ramura economica deosebit de importanta. E o carte pe care v-o recomand tuturor, e cu adevarat fascinanta!

 11. Valentina Sobetchi November 8, 2016 - 13:44 Reply

  as vrea sa cumpar cartea,dar n-o gasesc in Bucuresti.Ma ajuta cineva cu vre-un sfat?

Leave a Reply