Oana Kovacs

22

Până nu am un inel pe deget

Nu vă faceți griji, nu e vorba de mine, ci de bani. Și nici măcar de banii mei. E povestea altora.

inel-logodnasursă foto

Ideea e că am auzit de atâtea ori chestia asta cu Până nu am un inel pe deget nu fac asta și până nu am un inel pe deget nu fac aia că am ajuns la concluzia că jumătate din femeile de pe planeta asta nu pot trăi cu numele cu care s-au născut și nu pot face ceva cu drag pentru cel de lângă ele până n-au un inel pe deget.

Oricum cea mai și cea mai și cea mai tare e o… domnișoară care mi-a explicat odată, demult, parcă în altă viață, că nu contează cât de mult se iubesc ea și al ei prieten și că nu contează că au o istorie de ani buni împreună, până nu va avea inelul ăla pe deget și promisiunea de schimbare a numelui, nu-și va cumpăra nici măcar o lingură împreună cu el.

Așa că s-au mutat împreună și… fiecare cu lingurile lui. Nu râdeți că nu glumesc! Totul s-a împărțit fix la doi când a venit vorba de bani pentru că ea nu și-a primit inelul mult așteptat. Așa că ea, având un job mai bine plătit, și-a luat mașină, iar el, când avea nevoie de ea, calcula câtă benzină consuma și i-o plătea ei. Ea-și făcea vacanțele cu fetele în străinătate și câte-un weekend în stațiuni de pensionari cu el.

Bineînțeles că la un moment dat s-a întors roata și nu doar că ea nu s-a ales cu numele schimbat, dar s-a văzut și lăsată pe dinafară când a venit vorba de vacanțe, că deh, n-a avut răbdare să strângă iubitul pufos bani de Grecia, nici el n-a stat după ea să strângă bani de Tenerife.

Și deși cei doi locuiau împreună, în bula lor roz plină de fericire, nu și-au cumpărat niciodată nimic împreună, nici măcar un amărât de mixer pentru că el nu a făcut an honest woman out of her.

Dar, dacă sunteți curioși, ei sunt încă împreună și fericiți, el cu blenderul lui, ea cu ceșcuțele ei de cafea și cu un pic de amăreală că după un deceniu de relație încă nu are inelul. Și de fiecare dată când are ocazia, ea-i spune că așteaptă. Așa că el o lasă să aștepte liniștită.

THE END 🙂

P.S. Da, sunt o rea, de aia v-am povestit.

P.S. 2 Nu, de fapt, eu nu cred că e normal să stai pe termen lung pe cineva și să-l condiționezi cu un act. Că de act e vorba la urma urmei, nu de inel.

Comments

Oana • December 2, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Monica December 2, 2013 - 08:02 Reply

  vai si pe mine ma amuza fetele alea care isi pun inelul abia primit pe deget si isi posteaza mana pe FB si spun un text cu ceva de genul “offf, de cand asteptam” sau “in sfarsit” :)):)) par asa disperate si terminate.

  • Oana December 2, 2013 - 18:24 Reply

   Da, am observat si eu ca sunt multe care, odata ce au inelul, recunosc ca “in sfarsiiiiiiiiiiit s-a intamplat” si altele. 😀

 2. Bia December 2, 2013 - 08:07 Reply

  Eu cred că nu e vorba nici de act și nici de inel ci de conceptii de viața, diferite de ale noastre, dar care cumva, hilar pentru noi, functioneaza 🙂 E de neințeles, știu…

  Eu mai știu cupluri cu inel și act, adică luate pe bune de ani buni, care sunt pe sistemul celor doi din povestea ta. Ea vacanță cu fetele și mama și mătușile și mașina ei, job-ul ei, petrecerile ei… el cu mașina lui și vacanțe cu băieții sau ale neamuri, mers la lăutari săptămână de săptămână etc Acasă sunt cuplu cu copii care împart totul în mod egal, inclusiv banii și cheltuielile… eu n-aș putea, aș muri pe loc într-o relație de acest gen, dar uite că la unii merge 🙂

  • Oana December 2, 2013 - 18:26 Reply

   E clar ca-s vorba de principii diferite si am recunoscut si eu ca functioneaza. Ce ma nemultumeste pe mine (ha, ce dramatic suna, ca nu mi-ar cere cei doi parerea…) e ca nu lasa amandoi de la ei. Pe principiul “compromis e cand sunt toti nesatisfacuti de ceva”. :))

 3. joe December 2, 2013 - 09:01 Reply

  Minunata relatie, ce sa zic… E deja ca pe front, fiecare cu tabara sa. Nu m-am mira sa-si schimbe tabara fiecare si sa se duca in neant cu relatia lor cu tot.

  • Oana December 2, 2013 - 18:26 Reply

   Daca functioneaza, de ce sa nu continue asa…

 4. O. December 2, 2013 - 09:22 Reply

  Unele tipe așa-s învățate: ”Să nu faci, mamă, cutare lucru, până nu-ți dă inel”. O mare mare mare MARE imbecilitate. Dar o tâmpenie la nivelul celui descris de tine… pe bune că n-am mai întâlnit!

  • Oana December 2, 2013 - 18:27 Reply

   Oh, si-ar mai fi fost multe de povestit, dar am zis sa tac, din moment ce la ei functioneaza, eu oricum dorm linistita noaptea.

 5. Irina Radu December 2, 2013 - 10:00 Reply

  Nu inteleg de ce el nu i-a dat inca papucii + cescutele ei de cafea si tot ce si-a cumparat din banii ei. Astfel de egoisti, fie ei barbati sau femei nu merita iubirea si atentia unui partener. Iar inelul…il capeti daca meriti, nu daca il cersesti 😉

  • Oana December 2, 2013 - 18:31 Reply

   Pai de ce sa-i dea papucii el? Ca e mai fericit ca ea. Ea asteapta ceva, el are bani si n-are griji. 😀

 6. Savoir Faire December 2, 2013 - 11:52 Reply

  Rautatea ta e compatibila cu a mea, am citit articolul cu drag.

  • Oana December 2, 2013 - 18:43 Reply

   Raule! 🙂

 7. Aliceee traveler December 2, 2013 - 14:14 Reply

  Povestea e exagerata dar in toate astea exista un strop de adevar.

  Adevarul nu e ca ea e exagerata ci poate ca el e imatur si copil si nu intelege ca ea isi doreste altceva. Nu poti sa-i oferi? las-o! cred ca cel egoist este el

  Eu nu inteleg barbatii care dupa 5 ani de relatie inca nu inteleg si nu stiu ce vor. Viata nu este numai despre casatorie si copii, asta e drept dar daca nu te intereseaza subiectul si cauti distractie si aventura atunci de ce te agati de relatie???

  Iar disperarea pt casatorie a femeilor e din cauza societatii care se asteapta ca noi sa contribuim la graficul demografic. E presiune din partea parintilor, a bunicilor, a prietenilor. Sa ajungi la 35 de ani fara sot este aproape un handicap.

  • Oana December 2, 2013 - 18:40 Reply

   Stai un pic, Alice, sa o luam pe rand:
   1. De ce ai impresia ca povestea e exagerata si are un strop de adevar? Ma simt ca si cum m-ai face mincinoasa la mine acasa, which is not nice. Mai ales ca e pe bune.
   2. El imatur? Nu poate sa ii ofere ce?
   3. Barbatii care nu stiu ce vor dupa 5 ani de relatie? Eu cu prietenul meu avem aproape 7 si “nu stim ce vrem”, conform acestui principiu. E obligat vreun barbat sa puna capat unei relatii daca nu-si doreste casatoria? Eu consider ca ea e cea care ar trebui sa initieze despartirea daca scopul ei e casatoria si nu o obtine in timeline-ul pe care si l-a propus.
   4. Aproape un handicap? Sincer, chiar m-a intristat asta. O fi aproape un handicap lipsa unui sot pentru persoanele care o privesc asa, dar nu si din punctul meu de vedere. Daca te iei dupa gura societatii, adica a lumii, o sa mori cautand fericirea si intrebandu-te de ce nu o gasesti.

   • Aliceee traveler December 3, 2013 - 15:33 Reply

    1. Prin poveste nu m-am referit ca tu ai povestit-o exagerat ci ca modul lor de a trai e putin exagerat

    2. Imatur le este comportamentul. Si nu doar al lui, insa cred ca daca ea iti spune scopul ei in viata si tu o duci inca cu zaharelul e vina ta. Daca ea nu il lasa pe el, e probabil fiindca inca ii da sperante.

    3. Nu trebuie sa va despartiti cat timp nici unu nu va doriti casatoria. Insa daca unu din voi vrea rau de tot si celalalt nu, cred ca e mai sanatoasa despartirea.

    4.Asa am si spus ca este un handicap in societate. Tu poti trai bine mersi si fara sot, mai ales daca nu iti doresti copil. Insa asta nu va opri gura lumii. E drept ca nu traiesti pentru oameni, insa traiesti printre oameni.

    • Oana December 3, 2013 - 21:08 Reply

     Ok, m-am lamurit. Dar tot mi se pare trist ca ne uitam la gura lumii. Ma rog, eu o cam ignor. Si nu mi se pare sanatos sa continuam asa un obicei, pe bune.

     • Aliceee traveler December 4, 2013 - 13:24

      Daca e sa vedem partea plina a paharului, noi macar avem libertatea de hotara singuri multe lucruri (vis a vis de cartea Anticarul din Kabul).
      Oamenii care vorbesc cu atata raman …

     • Oana December 4, 2013 - 17:15

      Asta da, ne bucuram de o libertate incredibila comparativ cu femeile din alte tari.

 8. Andra C (@AndraC4) December 2, 2013 - 19:29 Reply

  eu nu astept nici un inel pentru ca am deja unul cu diamant. da, nu glumesc, un diamant adevarat. mi l-a cumparat tata meu 😀

  • Oana December 2, 2013 - 19:31 Reply

   Sa-l porti cu placere! In rest, e de dorit sa vina ACEL inel, cand va doriti amandoi, nu din diverse motive fara sens sau frustrari…

 9. Ochiul babei December 2, 2013 - 23:04 Reply

  baba dă doar din cap 🙂 🙂 🙂 trăiască independența! dacă sunt fericiți și le convine situația ambilor, pot rămâne așa și 100 de ani!

  • Oana December 2, 2013 - 23:16 Reply

   Eu sunt de acord, dar ideal ar fi să le convină 100% la amandoi. Altfel apar frustrari.

Leave a Reply