Oana Kovacs

6

Pană de automobil

Nu am făcut eu pana. Pentru simplul motiv că nu dețin eu vreun automobil. Dar am fost la teatru (da, iar). De data asta la Teatrul Național Timișoara, la Sala Studio Uțu Strugari unde s-a jucat aseară Pană de automobil cu Romeo Ioan, Damian Oancea, Valentin Ivanciuc, Cristian Szekeres, Irene Flamann Catalina și Onuț Danciu.

pana-de-automobil-teatrul-national-timisoara

Ce m-a impresionat pe mine cel mai tare? Decorul! O bibliotecă bogată, o masă frumoasă plină de pahare și scaune și fotolii confortabile și elegante (acord multă atenție decorurilor la orice piesă și mă irită lipsa lor).

Dar evident, piesa nu este despre decor. Ci despre un străin, reprezentant al unei mari companii de textile, al cărui automobil face pană. Hanul din localitate nu mai are camere libere, așa că ajunge în casa unui văduv care obișnuiește să bea și să joace un joc straniu cu prietenii, în timp ce cântă și se uită la poze… deochiate (bărbați în vârstă, văduvi, plictisiți). Jocul, un proces wannabe pare din start amuzant pentru oaspete, care-l ia ca pe o glumă, deși seniorii îl avertizează de seriozitatea situației. Din vorbă în vorbă și după nenumărate pahare, bărbații reușesc să-l convingă pe tânăr că este vinovat de o crimă și că merită să moară.

pana-de-automobil-tnt

Ce cale alege el… rămâne să descoperiți voi singuri, nu prea v-aș spune eu. 🙂

Următorul spectacol la care voi merge la Teatrul Național Timișoara este M-am hotărât să devin prost, spectacol care se joacă vineri (21 iunie 2013) de la ora 19.

Fotografii

Comments

Oana • June 19, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andreea D. June 19, 2013 - 14:14 Reply

  Ai fost cumva la teatru cu Tomata cu Scufiţă?

 2. Andra June 19, 2013 - 22:10 Reply

  Ce fain. Vizionare placuta vineri 😛

 3. Savoir Faire June 23, 2013 - 11:46 Reply

  Eram si eu curios ce alege, dar nu am drum prin Timisorara prea repede.

 4. Loryloo June 24, 2013 - 12:47 Reply

  Nu am vazut piesa de teatru, dar am citit cartea… Merita! 🙂

Leave a Reply