Oana Kovacs

13

Orașul comedie

Știți serialele alea americane în care sunt prezentate tot felul de orașe și orășele în care au loc ciudățenii de festivaluri? Dacă nu, vă dau câteva exemple reale, ca să vă faceți o idee: Sidewalk Egg Frying Contest, Fruitcake Toss sau Moose Dropping Festival. Întotdeauna când aud de așa ceva mă întreb foarte serios cum le vin oamenilor unele idei. Nu zic că nu-s amuzante, dar mă întreb pur și simplu cine-s ăia care le născocesc.

Și cum fiecare întrebare își găsește răspunsul la un moment dat, am avut și eu o revelație aseară când am citit o știre online. Primarul Timișoarei, domnul Nicolae Robu, și-a dat seama care-i problema în acest minunat oraș european cu mare potențial: nu avem destule statui ecvestre!

Noroc că toate străzile beneficiază de canalizare, că avem drumuri bune, parcări sublime, un transport în comun excepțional și curățenie de putem linge de pe jos. E momentul să ne gândim la statui ale unor mari personalități. Pe cai, nu oricum!

În caz că n-ați dat click pe linkul de mai sus nici n-ați aflat motivul pentru care vom avea statui ale marilor români călare: ca să aibă turiștii cu ce se poza! Pentru că evident, pe lângă toate cele înșirate mai sus pe care clar le avem și nu mai necesită investiții, Timișoara nu duce lipsă nici de turiști. Care plâng cu lacrimi de pui de panda că n-au cu ce se poza!

Acum… eu știu că și Berlinul e plin de urși, dar să nu uităm de ce nu e plin: de gunoaie aruncate pe jos, de mucuri de țigară, de cerșetori și altele. Care va să zică, urșii lor nu se-nghesuie cu nimeni, caii noștri nu știu unde vor fi așezați… între mașini oare? Să aducă un aer eco?

Și o poză în ton cu comedia via Robu taie panglica:

robu-taie-panglica-statui-ecvestre

Sper doar să nu-i dea idei că n-avem loc nici de prea mulți cai, ce să mai zic de elefanți…

Comments

Oana • January 25, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos January 25, 2013 - 08:15 Reply

  :)) Ce probleme au primarii nostri..Unuia ii lipsesc statuiel, altuia ii lipseste partidul..In rest toate bune in oras 🙂

  • Oana January 25, 2013 - 08:56 Reply

   Cam asa-i :)).

 2. Mediatorul January 25, 2013 - 10:42 Reply

  Nu te descuraja. Capitala nu pierde teren și vine cu niște panseluțe senzaționale de sezon, iar Aradul se pregătește pentru construcția unei fântâni arteziene de 3000mp. Totul pentru turiști, evident. 🙂

  • Oana January 25, 2013 - 10:55 Reply

   Shhh… nu ma scre asa ceva ca poate vede dom’ primar si vrea si panselute. Si panselute + cai… nu stiu ce sa zic :D.

 3. Tomata January 25, 2013 - 12:25 Reply

  vezi, de-asta o sa ma mut eu la Berlin 😛 si-acum ca am aflat ca-i orasul ursilor… sunt si mai bucuroasa 😛

  • Oana January 25, 2013 - 13:31 Reply

   O sa te simti ca acasa :D.

 4. Andra January 25, 2013 - 17:20 Reply

  :))) =)) prima o poate pune in centru in locul „Acvariului” pe care oricum il detesta :)))

  • Oana January 25, 2013 - 22:35 Reply

   Sau ar putea sa goleasca acvariul… sa-l lase si sa puna o statuie cu un cal care inoata… 😀

 5. Iulia Nanescu January 25, 2013 - 17:26 Reply

  Eu iti spun ca primarul vostru inca pare un om echilibrat (sa spunem mintal). Gandeste-te la primarul Aradului, Gheorghe Falca.
  Asta vrea sa construiasca o fantana arteziana de 3000 de metri patrati pe Mures. Si mai stii cat costa? 5 mil de euro.

  Acum ce mai zici?

  • Oana January 25, 2013 - 22:37 Reply

   Iulia… ce nu stiai e ca inainte de cai vom avea jocuri de lumini pe apa clara si albastra a Begai :D.

 6. Alle. January 25, 2013 - 19:32 Reply

  Ei asta n-am mai stiut-o.. Eram si eu multumita de Robu ca a dat gratis la liceeni si chiar incepeam sa-l apreciez. Da acum ca mi-ai spus-o pe asta.. Imi place ironia din postare, bine ai zis! Sa nu uitam ca pentru primaria Timisoarei a fost foarte important sa puna acum ceva timp gazon in spatiul public, ca sa infrumuseteze soselele pline de gropi si peisajul cersetorilor ce umbla de la o masina la alta.

  • Oana January 25, 2013 - 22:41 Reply

   Alle, el face si chestii bune, eu is convinsa ca nu doar ineptii, dar ii vin si idei… hmmm, o sa le zic foarte amuzante :D.

 7. Hai să facem! | Oana Kovacs

Leave a Reply