Oana Kovacs

2

”Oi înfuriate” de Katja Lange-Muller

oi-infuriate-katja-lange-mullersursă foto

Părerea mea personală despre literatura germană e că nemții scriu de parcă ar da cu parul într-un mod mult prea ordonat. Mă rog, sunt subiectivă ca de obicei, adevărul e că nu mi se potrivește și nu-mi place. Și cu romanul lui Lange-Muller am avut o relație tare zbuciumată, parcă nici nu-mi plăcea, dar nici nu-mi venea să-l las din mână, mai ales că e destul de scurt, sub 200 de pagini.

Soja se refugiază în Berlinul de Vest și ar trebui să își pună ordine în viață. Doar că, de ce ar lua-o razna viața unei femei, dacă nu din cauza unui bărbat? Well, și în povestea asta e la fel. Soja îl cunoaște pe Harry, alt om cu o viață dezordonată. Și doi astfel de oameni, puși împreună, nu urmează niciodată o cale ușoară. Așa și ei, se complică cu tot ce pot: familiile lor, joburile pe care nu prea le au, alcoolul în plus, banii care vin și nu prea, drogurile pe care nu le refuză și problemele cu poliția care apar peste toate cele pe care le au deja.

Soja și Harry trăiesc o poveste de dragoste bolnavă, se nenorocesc reciproc și nu-și aduc aproape nici un strop de fericire. Mai grav e că la un moment dat se dezvăluie faptul că Harry suferă de o boală gravă. Cam cât de gravă poate fi SIDA, încaz că vă întrebați cât de gravă și ce repercusiune poate avea asta asupra femeii pe care o iubește.

Dacă vă place literatura sick, profitați că e mai puțin de 10 lei romanul zilele astea. Spor la citit!

Comments

Oana • January 3, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Razvan January 3, 2014 - 20:02 Reply

  eh, nu-i chiar aşa sick, dar intr-adevar e un roman incomod.

  interesant e modul in care autoarea gandeste povestea, ca o scrisoare trimisa post factum + referintele la Germania de EST (care explica cumva si titlul).

  cat despre povestea sado-maso de dragoste, chiar daca nu sunt duse chiar asa la extrem exista si in viata reala multe astfel de exemple, de oameni care vin cu o istorie personala plina de traume pe care le trec dintr-o relatie in alta.

  • Oana January 3, 2014 - 20:43 Reply

   Da, ai dreptate, incomod e un cuvant mai bun. Mi se pare ca putea fi un pic mai buna cartea daca dezvolta un pic subiectul. Parca s-a grabit s-o termine de scris.

Leave a Reply