Oana Kovacs

6

O pisică arogantă

Așa i-a spus prietena mea Delia la Miki și mi-am dat seama că i se potrivește perfect. De la ”înălțimea” ei covârșitoare tot de sus ne privește!
Am vrut să mai povestesc despre ea că m-a întârâtat Tomata cu animal party-ul ei unde îmi expun (d’oh!) și eu feblețea ca o mamă isterică din ”Toddlers and tiaras” sau cum îi zice emisiunii.
Pe Miki eu am cerut-o cred că de când m-am născut. Eu am cerut-o câine, dar ea a fost să fie pisică, dar după aproape 14 ani de așteptare ăsta era deja un detaliu minor. Cum am mai zis aici (în postarea asta e și poza de la care și-a căpătat titulatura de arogantă, observați sprânceana ridicată), Miki e născută de Ziua Păcălelilor și a ajuns la noi în casă într-o seară de 18 mai însoțită de surioara ei, care a ajuns la Delia. Eu am luat-o pe Miki că vroiam motănel și toți experții mi-au garantat că e motănel până am ajuns cu el la veterinar să îl castrăm, dar am sterilizat-o. Well, aia a fost o surpriză, să plec de acasă cu un motan și să mă întorc cu o pisică :)). În cateva luni ne-am obișnuit cu ideea că nu mai e egalitate la noi în casă și că women rule this place.
Când era mică, era foarte sălbatică și total neprietenoasă, între timp (n-au trecut decât vreo 8 ani) a devenit cea mai iubitoare pisică. Cu noi, cei ai casei, nu cu alții, ca să nu ne înțelegem greșit.
Pe la vreo 2 ani era să rămânem fără ea, că a făcut un triplu salt forțat după un porumbel, de la etajul 3 și deși pisicile pică întotdeauna în picioare, una din condiții pentru ca asta să se întâmple e să nu aibă obstacole. Ea a avut. Spre norocul nostru, a scăpat doar cu bazinul fracturat și pentru că era tânără și-a revenit.
Ceva ce trebuie neapărat știut despre Miki e că este o mică cerșetoare. Și cum știe și ea că ”mâna-ntinsă fără o poveste nu primește pomana” are și ea tactica ei. Ochii albaștrii cu mărgele mari, rotunde și negre încărcați de lacrimi, asociați cu închițiri în sec. Ca să fie sigură că ne stă mâncarea-n gât dacă nu împărțim cu ea. Dacă tactica ochilor umezi nu funcționează, la mama aplică altă strategie – ridicatul în două lăbuțe și atenționatul cu una, urmate rapid de privirea tristă. Ahhhhhh, asta funcționează în 100% din cazuri pe principiul Cum să nu-i dăm și ei că e mică? (Menționez că ai mei au reușit să cadă în capcana cerșetoriei când avea câteva luni Miki și eu am fost plecată vreo lună din țară).
Gata, las postarea cu final deschis că sigur continui, dar nu vreau să vă plictisesc, biografia Mikidească vine pe mai multe părți :D.
Acuma, să aud povești legate de animăluțele voastre! Și btw, mulțumim (eu și ea) pentru aprecierile de pe facebook. I-a mai urcat aroganța cu vreo 2 cm în înălțime cu ocazia asta.   

Comments

Oana • June 24, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. INTJ June 24, 2011 - 21:57 Reply

  lol … pisicii mei au alta tehnica: te privesc cu ochii aia de cersetor … si se ling pe bot in mod ostentativ! asa sigur pricepi ce le trebuie (aka "de bagat in gura", nu mangaieri si alte cele). :))

  nush care a fost primu' … da' ceilalti repede s-au prins ca metoda e buna si au imitat-o fara nici o jena. so, daca langa masa ta e unu' (mono) … la mine (daca-i usa de la hol deschisa) stau 4 ce se ling "in quadro" pe bot (de parca n-ar avea mancare la discretie afara). 😛

 2. Oana June 26, 2011 - 08:54 Reply

  Ai tai is mai tupeisti ca a mea :)).

 3. INTJ June 26, 2011 - 14:08 Reply

  poate … da' nu exista sa nu te pufneasca rasul sa vezi 4 pisici stand frumos aliniati si lingandu-se pe bot simultan de zici c-au exersat indelung faza. pacat ca de mieunat miauna pe rand (in ordinea rangului din cate-mi dau eu seama) … altfel n-aveam doar teatru, aveam ditai opera! :)) :))

 4. Tabletă cu mâță | Oana Kovacs
 5. Despre shopping și ședințe foto | Oana Kovacs
 6. Nu mai aruncați chestii pe jos! | Oana Kovacs

Leave a Reply