Oana Kovacs

4

Nu ură, dar ce?

not-hate

sursă foto

Nu urăsc pe nimeni. Nu cred, nu simt așa ceva. Urăsc diverse chestii: să spăl vase, să stau la cozi, să nu mă descurc cu vreo chestie anume, dar nu urăsc oameni.

Și totuși, sunt unele persoane față de care am un amalgam de sentimente, un amestec probabil vecin cu ura.

M-am gândit la asta după ce noaptea trecută am avut un coșmar în care stăteam de vorbă cu o femeie care nu-mi inspiră decât dezgust și dispreț. O femeie darnică și sufletistă la suprafață, dar cu o personalitate putredă. E incapabilă de empatie și e absolut obsedată de control, în cel mai rău fel posibil, vrea să aibă în puterea ei toate lucrurile importante, dar și nimicurile făcute de apropiați.

Când am cunoscut-o eu, îi trata pe cei din jurul său cu o scârbă dulce, cu o prefăcătorie ieftină. Simulează foarte bine faptul că e prietenoasă și ar fi capabilă să facă orice pentru a fi bine văzută în public, dar firea ei e batjocoritoare.

De fiecare dată când eram nevoită să vorbesc cu ea aveam un ghem în stomac. Nu de frică, ci din cauza neplăcerii provocate.

Și dacă sunt eu exagerată, sensibilă, fricoasă, rea sau… cum vreți să mă numiți, spuneți-mi și mie cum se numește o femeie care duce o sarcină la capăt de gura altuia și are grijă să arate fățiș în permanență că nu e deloc mulțumită de faptul că e însărcinată.

Cred că ăsta, ultimul, e unul din cele mai puternice motive pentru care am simțit dintotdeauna aversiune față de ea și pentru care orice vis al meu în care femeia asta apare e un coșmar.

Și nu, nu o urăsc, dar am suficiente sentimente negative față de ea cât să simt repulsie față de simpla idee de a o mai vedea vreodată.

Comments

Oana • December 3, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. lala December 3, 2013 - 07:39 Reply

  Sa zicem ca esti norocoasa ca nu esti nevoita sa o vezi zilnic. Si eu cunosc un asemenea specimen cu care sunt nevoita sa ma vad zilnic, la birou 🙁
  Imi provoaca dezgust!

  • Oana December 3, 2013 - 08:01 Reply

   De asta am schimbat si eu jobul la un moment dat. Ma rog, asta a fost unul din zecile de motive.

 2. Monica December 5, 2013 - 11:13 Reply

  Mie imi este greu sa am asemenea relatii. Adica icner pe cat posibil sa le evit, plus ca eu sunt convinsa ca genul asta de oameni au niste probleme la nivel psihic.
  Plus ca eu am acum o colega la munca virgula care nu face altceva decat sa se planga – ca vai ea nu mai rezista, ca ii e greu, ca de dimineata pana seara, ca … , ca … E ingrozitoare. Ma oboseste teribil! O ignor cat pot!

  • Oana December 5, 2013 - 11:22 Reply

   De asta eu n-am mai relationat cu tipa. Nu vreau asemenea persoane in jurul meu. Nu, nu, nu.

Leave a Reply