Oana Kovacs

9

Nu aruncați

doneazasursă foto

Sigur v-am mai zis să nu aruncați mâncarea, dar acum că se apropie Crăciunul și se fac o mulțime de campanii de strângeri de fonduri și obiecte pentru cei mai puțin avuți ca noi, țin să revin cu o precizare: nu aruncați obiecte în stare bună!

Era să sar doi metri în sus când am auzit-o mai demult pe o tipă povestind că și-a aruncat câțiva saci de haine demodate. Hello!!! Există oameni care nu-și permit luxul de a se îmbrăca după cum dictează Vogue sau ce știu eu ce feșănistă, oameni care au nevoie de haine care să îi țină acoperiți și departe de frig și atât. Există copii care n-au în ce să se îmbrace la ora de sport. Și bătrâne cărora tricotajele care nu se mai poartă le vin perfect și le și fac niște bucurii imense.

Nu există n-am la cine să dau. Orice e purtabil în materie de haine își poate găsi posesor. Acuma, să nu mă înțelegeți greșit, nu încercați să băgați pe gât altora ceea ce n-ați pune nici în cușca câinelui, dar nu aruncați haine în stare bună. Știu și eu că nu se dă lenjerie intimă sau șosete sau mai știu eu ce, dar bluze, tricouri, geci și altele, de ce să le puneți la gunoi? NU! Sunt pe internet grupuri de oameni care cer și de oameni care oferă, se fac evenimente gen Piața lucrurilor libere, sunt pline ochi orfelinatele și căminele de bătrâni, faceți un bine, o să vă simțiți și voi mai bine, veți vedea.

Dar, vă rog eu, nu aruncați lucruri ok. Și țin să precizez că nu e vorba doar de haine. Mulți apreciază o mobilă care nu vă mai folosește, fie pentru rolul ei obișnuit, fie pentru a o pune pe foc iarna. Alții s-ar bucura mult de un telefon vechi, dar funcțional, iar alții s-ar folosi maxim de un filtru de cafea care poate zace nefolosit. Ca să nu mai zic de cărți, turbez dacă aud că aruncă oamenii cărți!

Nu aruncați lucrurile bune. Găsiți metode de a le dona.

Există soluții mai bune decât aruncatul la gunoi, folosiți-le fără jenă.

Comments

Oana • December 9, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Roxana December 9, 2013 - 09:08 Reply

  Aveam şi eu o idee de genul ăsta de articol 🙂

  P.S. eu sunt în căutarea unui loc unde se donează jucării în Timişoara, if you have any ideas…

  • Oana December 9, 2013 - 09:55 Reply

   Habar nu am. Eu am dus cateva plase mari de haine la o tanti care strange pentru spitale.

   • Roxana December 9, 2013 - 10:14 Reply

    Am tot căutat pe net şi am dat peste blogul unei tipe care zicea că a fost la nu ştiu câte asociaţii şi totţi îi ziceau că nu acceptă donaţii acum pentru că nu au proiecte şi nu ştiu ce prostii… Cum să nu accepte donaţii??? WTF!

    • Oana December 9, 2013 - 11:20 Reply

     Se poate. Si eu m-am lovit de refuzuri pentru ca nu erau jucarii sau haine noi, cu eticheta. 😐

 2. crinutza December 9, 2013 - 16:56 Reply

  Pai daca ai gasit-o pe tipa aia, spune-ne si noua cine e 🙂

 3. Izabela December 9, 2013 - 19:39 Reply

  Cred ca eu sunt tipa in cauza, vezi articolul asta :)): http://izabelar.wordpress.com/2013/07/29/unde-donam-haine-in-timisoara/
  p.s. Oana, scuze de link, daca nu isi are locul te rog sa il stergi.

  • Oana December 9, 2013 - 20:57 Reply

   Ba îți are locul. Știu cum e că-s pățită. 🙂

 4. O. December 9, 2013 - 20:56 Reply

  Niciodată nu arunc hainele care nu-mi mai sunt bune. De mică am învățat că există copii care n-au nici măcar un sfert din câte am eu și care s-ar bucura și de-un pulovăraș care mi-a rămas mic. Zilele astea am făcut o familie fericită 🙂

  • Oana December 10, 2013 - 09:10 Reply

   Si eu. Cu 3 plase mari. Imi luceau si mie ochii. 😀

Leave a Reply