Oana Kovacs

10

Nimic de demonstrat

Nu știu dacă v-ați prins până acuma, dacă nu, o să vă explic azi: nu-s genul de persoană care consideră că are ceva de demonstrat cuiva. Nu-s. Pur și simplu mi se pare așa o prostie de pierdut timpul și de consumat energie degeaba asta cu demonstratul cuiva că pot să fac ceva sau că mă pricep la ceva încât nu prea îmi pasă. Ok, am și eu persoane dragi cărora, da, le demonstrez că mi-s dragi, dar nu din lehamite.

Nu vreau să irosesc timp prețios arătându-i unui străin de care nu îmi pasă și care vrea el să mă convingă că nu știu să fac ceva că ba, eu pot. Nu-mi pasă ce crede. Fiecare e liber să creadă ce-l taie capul atâta timp cât nu-mi face mie nici un rău și nici eu nu fac nimănui nici un rău. Deja m-am săturat de Vai, dar de ce te-aș crede că te pricepi să desenezi o girafă roz cu 3 urechi? sau de Arată-mi și mie ce lucrezi tu așa important acolo!. Nu înțeleg cu ce mă ajută să arăt oricărui Gigel o grămadă o grămadă de chestii, ca să mă creadă că-s bună la croșetat sau că știu să mulg vaca (chestie care, BTW, nu o știu și nici nu mi-am făcut un țel din a învăța asta). Mă contractează Gigel și mă plătește? Atâta timp cât nu îmi pune mâncarea pe masă și vrea să-mi piardă timpul aiurea, nu-mi prea pasă să demonstrez nimic.

A nu se înțelege că tot ce fac fac pentru bani sau avantaje, doar că atunci când vreau să ajut, ajut din suflet, fără să mi se bage pe gât.

Așa că, din punctul meu de vedere, atitudinea sănătoasă pentru o viață fericită, mulțumită, împlinită, e să nu plec urechea la zgomotul de fond, ci doar la ceea ce mă preocupă și la lucrurile în care aș face schimbări în bine cu drag. Nu-mi place să fiu silită la nimic, urăsc să mă cert (și să stau la cozi, în caz că sunteți curioși) și câteodată chiar prefer să stau în bula mea roz să-mi hrănesc unicornul.

nimic-de-demonstratCam așa…

Comments

Oana • October 28, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire October 28, 2013 - 07:34 Reply

  O mica rautate imi trece prin minte, dar nu stiu cum sa o zic ca sa nu para mai rautate decat este realmente.
  De ce ai scris acest articol ?
  Daca nu ai nimic de demonstrat, deduc ca nu trebuie sa faci nimic in acest sens, ori si atunci cand produci un articol, fie el si informativ, e ca si cum ai arata/demonstra ca nu ai nimic de demonstrat.

  • Oana October 28, 2013 - 09:02 Reply

   Ca unii nu s-au prins inca. 😀
   True, era bine si sa ma abtin, dar cum tot ziceau unii ca se vede de pe blog ca mi se cam rupe, am zis sa o si zic in cuvinte, pentru aia care nu citesc printre randuri.

 2. lala October 28, 2013 - 10:02 Reply

  Acest articol este de adaugat la favotites.

 3. Stanescu Maria Cristina October 29, 2013 - 16:57 Reply

  Cand iti cunosti valoarea, nu mai ai de dovedit nimanui cat valorezi.
  Iar plecatul urechii… ? Da, e bine sa iti vezi de ale tale indiferent de ce vrea si zice lumea, insa uneori bazaitul unui tantar poate fi enervant. 😉

  • Oana October 29, 2013 - 21:44 Reply

   Daca e doar tantar… plici! :))

  • dam167 (dam ăla) October 30, 2013 - 10:37 Reply

   Când întocmești un CV dovedești cât valorezi. Așa, ca principiu. În rest, ideea cum că tu știi înlăuntrul tău că ești tare și asta contează nu este ancorată în realitate.

 4. Andra C (@AndraC4) October 30, 2013 - 10:27 Reply

  Oana, care nu au citit printre randuri nu cred ca vor pricepe nici asa care este ideea :)))

 5. dam167 (dam ăla) October 30, 2013 - 10:43 Reply

  Eu înțeleg ce vrei tu să spui și, într-un fel, îți dau dreptate. Din păcate o pui mai feminin așa, nu prea logic.

  Da, cei apropiați contează și părerea lor contează cel mai mult, dar asta e o exprimare periculoasă. Apropiații sunt cei ce te susțin și au o părere bună despre tine iar, culmea, lor nu trebuie să le dovedești nimic. Ei te acceptă așa cum ești și nu trebuie să te prezinți în fața lor cu o imagine șlefuită. Există locuri și moduri prin care să îți etalezi valoarea, nu trebuie să iei pe fiecare de mânuță și să-i faci un tur virtual. Trebuie să înveți în timp să poți explica oamenilor lucrurile în funcție de cât de interesați sunt.

  • Oana October 30, 2013 - 11:21 Reply

   Eu am pretentia de la apropiati sa fie cei care imi dau o palma dupa ceafa, nu doar sa ma sustina neconditionat. Pentru ca si parerea lor buna se poate schimba si ar trebui sa ma readuca ei cu picioarele pe pamant daca o iau pe ulei.

 6. Prieteniile care vin la pachet | Oana Kovacs

Leave a Reply