Oana Kovacs

12

De ce ai nevoie pentru a te apuca de Kangoo Jumps?

Am zis că dacă trec de pragul psihologic de o lună în care mă voi ține de Kangoo Jumps, o să povestesc mai multe, așa că mă țin de cuvânt.

Cred că nimeni nu se aștepta să mă prindă așa tare activitatea asta, dar acum o grămadă de prietene și cunoștințe mă întreabă cum e pentru că vor să se apuce și ele. Așa că am făcut un colaj și vă povestesc pe baza lui.

de-ce-ai-nevoie-pentru-kangoo

Să începem cu ceea ce se vede:

 • Ghetele – că datorită lor se și numește activitatea Kangoo Jumps, nu? Cred că fiecare antrenor care ține ore are un anumit număr de ghete, potrivit capacității sălii în care face; vin pe mărimi, ca hainele – XS, S, M, habar nu am dacă există și L. Eu am 39 la picior și port M, care mi-e mare. În caz că vă întrebați de ce port M, S mi-e mic. 🙂 Ghetele astea se fixează ca și cele de la role și se merge foarte ușor pe ele, mai greu e să stați pe loc în ele. Dacă vă permiteți să vi le cumpărați, do it! Prețurile pleacă de la 900 de lei/perechea. Sunt scumpe, dar dacă vreți să nu purtați ghete în care transpiră și alte domnișoare sau doamne, plătiți. Eu una nu mi le-am cumpărat, dar cred că aș fi super fericită să primesc așa un cadou, pentru că nu le-aș împărți cu nimeni.
 • Pantalonii – eu am mai multe perechi de colanți, ăștia din fotografie sunt de la Kurtmann – Terranova Filter Grey, mărimea 38. Au fost 20 de lei, deci investiția în pantaloni e mică. La sală majoritatea fetelor poartă colanți, însă mai sunt câteva care au alt gen de costumații, habar nu am cum se numesc. 🙂 Dacă aveți de gând să nu vă schimbați după ce plecați de la Kangoo, nu vă luați colanți deschiși la culoare, că transpirați și se vede TOT pe ei.
 • Maieul/tricoul – la fel ca și cu pantalonii, nu investiți mulți bani. Le folosiți ca să transpirați în ele, deci nu se justifică zeci de lei aruncați pe ce purtați în sală. Eu am mai multe maieuri (nu-mi plac tricourile, am impresia că mă sufoc în ele), unele foarte vechi, altele noi, cum e cel galben din fotografii, care a costat 15 lei (e un Berschka mărimea S) când l-am comandat eu de pe net, chiar 10 lei când a mai fost redus.
 • Bustiera – se sare muuuuuuuuuuuult, așa că lăsați naibii sutienele, că nu sunt la fel de confortabile și luați-vă o bustieră dintr-un material de calitate și cu susținere bună. E am cumpărat una din piață, nimic fancy, a fost 15 lei și e perfectă.
 • Șosetele – ca să nu vă jeneze ghetele acolo unde se strâng, vă trebuie șosete groase. Și ca să nu vi se plimbe prea mult picioarele prin ele dacă vi-s mari, cum îmi sunt mie. Din nou, nimic deosebit, niște șosete pe care normal le purtați iarna, găsiți la 2-3 lei/perechea, dacă nu aveți deja prin casă. Dacă vă sunt fixe ghetele, luați-vă jambiere.
 • Prosop – nu mergeți la voi fără un prosop mic. O să curgă apele pe voi, habar nu aveți. 🙂
 • Apă – după cum spuneam, o să curgă apele pe voi și o să iasă untul, deci luați-vă apă, jumătate de litru, în sală. Mai ales dacă beți multă apă zilnic, o să simțiți nevoia de apă și-n timp ce săriți.
 • Izolir – nu știu cum e în alte săli, dar la noi există ceva similar cu izolirul la dispoziția săritoarelor, însă mie nu-mi plac carpetele alea, așa că mi-am cumpărat un izolir, ca să nu simt parchetul pe fiecare oscior. 🙂 Am găsit în Auchan cu 15 lei și e foarte comod să fac exerciții pe el.
 • Centura de slăbit – am lăsat-o la final pentru că mi se pare cea mai irelevantă. Mă rog, nu e chiar irelevantă, dar se poate și fără ea. Eu habar nu aveam ce e cu centura asta până n-am ajuns la Kangoo și apoi mi se părea că am descoperit o minune. Wrong! Toate fetele din jurul meu știau deja ce e și cu ce se mănâncă. Dacă nu știți, vă zic: e o… centură care se pune în jurul taliei și se prinde cu arici. Nu știu din ce material e, am uitat să mă uit pe cutie, dar o să vă facă să traspirați cum nici nu vă imaginați. E 15 lei una la Auchan și face toți banii. După folosire, centura trebuie spălată, iar vor trebuie să vă hidratați bine de tot pielea – eu mă dau cu ulei de sâmburi de struguri pe piele după ce abuzez de ea.

Cam astea-s lucrurile de care aveți nevoie dacă vreți să vă apucați de Kangoo Jumps. O să vă povestesc și partea cea mai interesantă – ce rezultate am văzut după o lună, dar asta într-o postare viitoare.

P.S. Nu e în fotografie, dar am zis să-l menționez la final: elasticul de păr. E sfânt. 🙂

Comments

Oana • March 17, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andreea D. March 17, 2014 - 15:11 Reply

  Bine punctat, mai ales la partea cu apa şi prosopul! Chiar dacă în mod normal eu nu transpir prea mult la sală, ei bine, la kangoo am transirat ca un porc şi am consumat un litru jumătate de apă într-o oră (de cele mai multe oria abia beau 250-500 ml de lichide la sală)

  • Oana March 17, 2014 - 15:35 Reply

   Wow, așa multă apă bei? Eu beau maxim 500 de ml, altfel mi se pare deja greu să mă mișc. :))

 2. dam167 (dam ăla) March 18, 2014 - 13:09 Reply

  Eu aș spune că ai nevoie și de o doză de ridicol. Eu sunt mai de modă veche, așa, consider că mișcarea gen țopăială trebui să fie în aer liber.
  Apropo, eu am propus ca imnul/coloana sonoră să fie Carl Douglas-Kung Fu fighting.

  • Oana March 18, 2014 - 14:53 Reply

   Nu e rea ideea cu mișcarea în aer liber, dar acolo îți trebuie o doză mare de self-esteem ca să transpiri până nu mai poți și sub ochii altora. :)) (Asta zic eu, care ies din sală ca linsă de o vacă.)
   Interesantă propunerea muzicală, dar un pic prea lentă pentru a “canguri”.

 3. adizzy March 18, 2014 - 19:24 Reply

  tell me more about bustiera aia minune, ca eu mi-am luat pentru alergat de la intersport, nike one, si am dat de 10 ori mai mult pe ea decat tine, si daca a ta sustine la fel de bine, hell ya, vreau si eu, 10 bucati de preferinta :))

  • Oana March 18, 2014 - 21:52 Reply

   OMG, fată dragă. Piața Aurora. O tanti. N modele de bustiere. Ceva material f elastic. Extra bună. 15 lei. 🙂

 4. Ce-aș face cu o căruță de bani | Oana Kovacs
 5. Pasul 3 – Sa facem sport, asa putin | adizzy's blog
 6. Despre sport și prostie | Oana Kovacs
 7. Kangoo Jumps - după o lună și jumătate | Oana Kovacs
 8. Andreea March 13, 2016 - 19:53 Reply

  Buna! De cat timp practici kangoo jumps? Se observa rezultate? 🙂

  • Oana March 20, 2016 - 00:34 Reply

   Salut! Am facut un an si rezultatele s-au vazut dupa vreo 6 saptamani.
   (Comentariul tau a ajuns in spam… de aia a durat atat sa raspund.)

Leave a Reply