Oana Kovacs

10

Nasturi

nasturi-descusutisursă foto

Hai că prea am dat-o în sentimentalisme zilele trecute și e cazul să-mi revin, mai ales că e vineri și se simte un vânt de weekend.

Problema mea, problema pe care în sfârșit am realizat aseară că o am, se leagă de nasturi. Nu, nici măcar de nasturi, bieții de ei sunt așa perfecți și nevinovați în rotunjimea lor că nu pot să-i acuz de nimic. Mă supără responsabilii de nasturi. Sunt sigură că în firmele de textile, indiferent că se produc chiloți cu nasturi sau paltoane cu nasturi, există niște… Nasturi Manageri acolo. Cineva trebuie să supervizeze coaserea nasturilor, indiferent că se face manual sau automatizat.

Na, cinevaii ăia, și voi generaliza grosolan, îs niște nenorociți! Și dacă firma produce o cămașă de foarte bună calitate, pe care o vinde la un preț măricel, vă zic eu sigur că minim un nasture stă să-i pice. Și cam toți nasturii sunt cusuți așa… în scârbă, cât să nu pice la proba hainei respective.

Deci mă seacă maxim problema asta! Eu am învățat să cos nasturi în clasa a IV-a la lucru manual. Și m-a învățat asta un bărbat! Că domnul meu învățător (nu, nu am avut doamnă și da, a fost mișto, merci de întrebare!) știa inclusiv așa ceva să facă. Ne-a pregătit pentru viață, indiferent că eram fete sau băieți, am absolvit școala primară știind barem atât. Și totuși, companiile de haine nu consideră că e necesar să atașeze ca lumea nasturii ăia nenorociți de haine, de parcă după ce plătește cineva 200 de lei pe o cămașă (caz concret) mai are chef să mai stea să-i coase nasturii.

Deci, da, mă supără tare problema asta. E existențială pentru ziua de azi și e deal breaker-ul meu față de mulți producători de țoale care nu știu că the difference is in the details.

N-am dreptate?!

Comments

Oana • November 22, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. joe November 22, 2013 - 08:52 Reply

  Da, Oana! E o conspiratie a managerilor de nasturi! Asa e…

  • Oana November 22, 2013 - 10:43 Reply

   Ironia asta. 🙂

 2. Andreea D. November 22, 2013 - 11:13 Reply

  Şi pe mine mă enervează la culme şi mă enervează că pe unii îi pierd fără să apuc să face ceva (adică să îi cos eu cu mâna mea) 🙁

  • Oana November 22, 2013 - 11:25 Reply

   Cred ca de asta ne ataseaza producatorii nasturi de rezerva la orice. Recunosc si ei ca fac o treaba proasta si vom pierde nasturii “cusuti” de ei. 😀

 3. Mihaela Alexandrescu November 23, 2013 - 10:37 Reply

  Partea buna cu pierdutul nasturilor este ca majoritatea camasilor/puloverelor/blugilor au si cate un nasture de rezerva just in case. Mai bine s-ar concentra sa ii coase bine si sa renunte la nasturele de rezerva :)))

  • Oana November 23, 2013 - 13:22 Reply

   Exact. :)) Oricum majoritatea celor de rezerva mie nu mi-au folosit ca m-am muncit sa-i intaresc pe cei existenti.

 4. Andra C (@AndraC4) November 23, 2013 - 18:12 Reply

  :)))) =)))) bine ca te-a invatat domnul tau invatator, ca nu cred ca the button makers sau sawers o sa inceapa sa se ocupe mai serios de problema… nici macar daca dai 20000 lei pe camasa.

 5. Ochiul babei November 26, 2013 - 14:16 Reply

  Da, Oana, mare dreptate ai, iar mie nu-mi place deloc sa cos nasturi! Se mai invata asta in scoala primara?!

  • Oana November 26, 2013 - 16:30 Reply

   Se invata in 1998. 😀

Leave a Reply