Oana Kovacs

5

My dear Watson

Am citit si eu ca tot omul cartea cu Sherlock Holmes in rolul principal :). O aveam de ceva vreme (traiasca Adevarul, hi, hi :D) dar mi-era lene sa pun mana pe ea, ca a fost mai usor de vazut filmul. 

Si la recomandarea Adrianei (www.adizzy.ro) mi s-a aprins si mie beculetul si intr-o zi plicitisitoare din vacanta, cand am ramas singura cuc, m-am pus pe lecturat. Si nu imi pare rau. M-a prins asa tare, ca am citit peste 300 de pagini in ziua aia, pacat ca dupa aceea nu am mai avut timp si am lalait-o, dar pana la urma am dat-o gata (paralel cu “A trai pentru a-ti povesti viata”).

Mi s-a parut ciudat cand Adriana a scris ca Sherlock arata altfel in carte decat in film, dar dupa primele descrieri am avut exact (!) acelasi sentiment. Mi-a placut de el, muuuuuuuuuuuuuult mai bine conturat personajul decat in film (filmul inspirat doar dintr-una din povestiri – “Scandal in Boemia”), dar l-am preferat pe Watson, pe care l-am recunoscut :). Mi-a lasat o impresie tare puternica de prieten loial si de nadejde si de om care e fericit (e casatorit, are un job care ii place, il insoteste pe Sherlock oricand are ocazia pentru ca ii place si are posibilitatea) si mie oamenii astia imi plac, pe ei ii am de model si spre ei tind intodeauna.

M-am mirat cand am auzit de Mycroft – nu stiam de existenta lui si a fost o surpriza :))) (nu zic cine e… :D) si m-a intristat sfarsitul de numa!!! Nu imi inchipuiam ca asa se termina.

Per total, a fost o carte foarte buna si o lectura placuta, relaxanta si plina de actiune in acelasi timp, dar eu il prefer pe Watson, personajul din umbra. Mie imi aduce aminte de prietena mea Aida :). (Poate te conving sa te pui pe citit :))))

Si o sa ma duc si la urmatorul film chiar daca voi stii din start ca e mai buna cartea…

Sper sa nu ies repede din starea asta de devoratoare de carti :).

Intre timp am inceput alta carte, abia astept sa citesc tot si parca nici n-as vrea sa o termin…

Comments

Oana • January 13, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andreea G January 15, 2011 - 16:43 Reply

  Mi-o aduci si mie luni? 😀

 2. Oana January 15, 2011 - 17:19 Reply

  Da 🙂

 3. adizzy January 16, 2011 - 13:46 Reply

  ma bucur ca ti-a placut 🙂 eu nu m-am prins ca este vorba de Scandal in Boemia, dar nici nu mi-am batut capul sincer 🙂 acuma voi lua cartea si cercetez povestea aceea.

 4. Oana January 17, 2011 - 16:45 Reply

  Pai povestirea aia era chiar prima si apoi tipa nu mai apare deloc in carte :)).

 5. adizzy January 17, 2011 - 20:57 Reply

  @Oana da dupa ce am deschis cartea mi-am dat seama care e povestioara cu Scandal in Boemia 🙂 citind ce ai scris tu m-am ganidit la alta povestioara 🙂

Leave a Reply