Oana Kovacs

12

Un ”musai” înainte de a spune DA

Eram hotărâtă să vă povestesc de frații noștri italieni pe care am avut bucuria să-i cunosc la început de septembrie călătorind hai-hui prin Italia, cu scurte opriri în San Marino și Vatican – să fie 3 țări, să dea la număr, că bloggerii-s lăudăroși și abia așteaptă să se audă vorbind.

Dar întorcându-mă la job și la onlain mi-am amintit că am pentru voi o bârfă. Că e greu după concediu și-o mică picanterie nu strică. După cum unii din voi știți, alții nu, dar aflați acuma, pe unii nu vă interesează, iar mie nici că-mi pasă, mi-s colegă de job cu domnișoara Anca, cunoscută prin mrejele internetului drept Bloodie și cu mai-nou-doamna Andreea, adică roșia cu șapcă. No așe, trebuia să ajung la ele, că în urma unei discuții de o calitate remarcabilă cu ele și cu colega noastră nebloggeriță Aida am aflat, noi astea ne-viitoare neveste, de la părădaisa cu pălărie, că, înainte de a se mărita, o femeie trebuie M U S A I să facă o chestie anume.

Sigur are legătură cu fericirea în căsnicie, viața de cuplu și dorința de a avea urmași sănătoși, altfel nu-mi explic de ce a noastră tomată s-a grăbit înainte de #nuntacuscufita acasă și-a rupt ușa la ora 5 în acea vineri de parcă alerga cot la cot cu Road Runner…

Roadrunner-mireasa-rapidasursă foto

…trebuia neapărat să-și coase singură perdele!

Comments

Oana • September 10, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Nevasta lu’ Bunicu’ September 10, 2013 - 07:19 Reply

  E prima oara cand aud de obiceiul asta :))))
  Si daca n-ai perdele? Cumperi ca sa ai ce coase?
  Si daca ai si sunt cusute? Le descosi?
  Cusutul la masina se pune? Sau trebuie sa-ti infigi acul repetitiv in cateva zeci de metri de material?
  Daca ai folosit pluralul inteleg ca e “musai” minim 2 perdele sa cosi? Sau perdelele de la toata casa? Naspa daca ai multe geamuri 😛
  E prea tare asta 😀

  • Oana September 10, 2013 - 08:29 Reply

   Cosi la masina, Alinuta, ca o gospodina moderna. 😛

  • Tomata September 10, 2013 - 08:32 Reply

   :)) Alina, nu e un obicei sau traditie. Era pur si simplu o nevoie. Nu aveam perdele la geam si cum urmau sa vina toate rudele si rubedeniile nu puteam sta asa cu geamurile goale :))

 2. Irina Radu September 10, 2013 - 08:51 Reply

  Fetelor, sunteti dementiale 🙂

  • Oana September 10, 2013 - 19:35 Reply

   Sa ne vezi live! 😛

 3. Silvia September 10, 2013 - 09:46 Reply

  Mno, sa va povestesc o chestie reala, din famila mea, legata de perdele si maritis. Matusa-mea, vaduva de vreo 10 ani (maritata foarte tanara 17-18 ani, ramasa vaduva tot foarte tanara, 39 ani) se pregatea de casatorie. Femeie tipicara, obsedata de curatenie de cand o stiu, dupa ce si-a pregatit rochia lila si palariuta sic pentru biserica – cununia urma sa aiba loc a doua zi- a privit la perdele si a decis ca trebuie spalate. Chiar in ziua Z-1. S-a suit pe un scaun (statea intr-o vila interbelica, cu tavan inalt), s-a intins cat a putut sa desprinda pardalnica de perdea din clestisori si….a cazut. Fix in calcai. Osul calcaneu zdrobit. Ghips. Mireasa a stat pe un scaun in timpul ceremoniei. Ghipsul nu se asorta cu rochia. S-a trecut peste Isaia dantuieste, spre dezgustul rudelor traditionaliste de la tara (nu erau foarte sigure ca nunta e valabila). Deci, sa nu aud de perdele. Cusute, necusute, curate, jegoase, nu o sa ma aproprii de ele inainte de nunta.

  • Oana September 10, 2013 - 19:36 Reply

   Auch, trista intamplare.

 4. Andra September 10, 2013 - 19:11 Reply

  :)))) ce e o mireasa fara perdelele ei? :)))

  • Oana September 10, 2013 - 19:37 Reply

   Pai nu? :))

 5. Mens sana in corpore sano
 6. Ana Q. September 10, 2013 - 20:43 Reply

  Off, oare sunt singura care se gandea ca inainte de a spune da o femeie trebuie sa faca…ceva mai pervers/kinky decat sa-si coase singura perdelele?

  • Oana September 10, 2013 - 23:07 Reply

   Nu! :)))
   Si noi ne gandeam initial tot la asa ceva. 😀

Leave a Reply