Oana Kovacs

13

La mulți ani! Păcat că ai murit!

Aveam ideea în draft de mulți ani. Glumesc, doar de săptămâni bune, dar nu am reușit nicicum să o dezvolt din lipsă de timp sau chef sau altele.

Am observat că și marii experți în social media mioritici și cei străini o dau în bară în zilele în care mari vedete ar fi împlinit anumite vârste… asta dacă n-ar fi murit de ani buni!!!

Nu demult (când mi-a venit mie ideea să scriu postarea, Google it dacă vreți să ne amintim data și unii și alții) a fost ziua de naștere a lui Pavarotti. Pe care toți soușăl midia speșiăliștii au ținut să o marcheze, nu de alta, dar eu îs 100% convinsă că ei îl ascultă zilnic pe italian și n-au făcut o căutare pe net după evenimentele importante din ziua X. Așa că în ziua aia, toată lumea posta poze cu tenorul alături de urarea ”La mulți ani!”. Păi de unde pisici să mai trăiască mulți ani dacă omul e oale și ulcele de…. (mă repet) mulți ani?!

Și cum am zis, nici cu străinezii nu mi-e rușine. Ia uitați voi ce am găsit pe net căutând informații legate de unul din cântăreții mei preferați (pentru ăia care ajungeți din greșeală pe blog – domnul e Freddie Mercury de la trupa Queen, da?):

sursă foto

Îs sigură că a avut a very happy birthday, că doar n-a murit decât de 21 de ani (curând se fac, credeți-mă pe cuvânt aici).

Deci, să repetăm: nu spunem ”La mulți ani!” morților. Că nu face sens, OK?

Comments

Oana • November 2, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos November 2, 2012 - 09:48 Reply

  Pacat de omul asta..A fost si va ramane un fenomen…Muzica lui va trece orice test al timpului..Etern…

  • Oana November 2, 2012 - 22:49 Reply

   Va ramane etern, dar nu va mai trai multi ani ca nu mai traieste deloc :).

 2. joe November 2, 2012 - 10:03 Reply

  Esti tu in urma. In ziua de azi nu mai moare nimeni, toti sunt evocati intr-un mod nou, de oamenii noi (tinerii) mai ales, care n-au avut ocazia sa-i cunoasca decat de curand. Asa ca “Happy Birthday” devine o urare non-literala, in pas cu timpurile contemporane.

  • Oana November 2, 2012 - 22:51 Reply

   I am old school :):

 3. Andra November 2, 2012 - 12:08 Reply

  Oana, ce conteaza ca e mort? important e sa curga traficu, sa te citeasca lumea. daca mai urezi la multi ani cate unui mort e chiar neesential. in ziua de azi, oamenii fac orice ca sa atraga atentia si profita de orice. din pacate… e lumea in care traim :-??

  • Oana November 2, 2012 - 22:52 Reply

   Cam da.

 4. Savoir Faire November 2, 2012 - 15:38 Reply

  Face parte din sabloanele pe care multimea le adopta cu drag.
  Ce sa le faci 😀

  • Oana November 2, 2012 - 22:52 Reply

   Sabloane idioate :D.

 5. Gabitelu November 2, 2012 - 16:58 Reply

  :)) in sfarsit un omul cu toti boii acasa:))
  Eu sunt mare fan Freddie si ma simt bine din cauza ca tot vorbindu-se despre el, amintirea lui e destul de.. vie, ca sa zic asa 😛
  Insa.. oamenii astia confunda comemorarea cu sarbatorirea :))
  Adica, bai oameni buni, get your shit straight! :)) Viii cu viii si mortii cu mortii…

  • Oana November 2, 2012 - 22:52 Reply

   Amintirea e vie, indeed :).

 6. De la Reader citire | Tomata cu scufita
 7. brontozaurel November 3, 2012 - 14:47 Reply

  Nu sunt de acord cu asta. Nu spun “La Multi Ani”, dar consider ca merita amintit ca intr-o anumita zi s-a nascut o anumita persoana care a insemnat ceva.

  • Oana November 3, 2012 - 15:00 Reply

   Si eu consider ca merita amintit Freddie de exemplu, dar nu are logica sa i se spuna La multi ani. Mult mai simplu ar fi sa se scrie sub fotografia lui un text gen: ”Astazi, Freddie Mercury ar fi implinit X ani” sau ”Ziua X e ziua in care marele Y s-a nascut in anul Z”.

Leave a Reply