Oana Kovacs

7

Nu minți dacă nu te ajută memoria

nu-mintisursă foto

Paștele care a trecut a scos toată ipocrizia la suprafața Facebook-ului.

PERFECȚIUNE e cuvântul care descrie ce am văzut. Ouă roșii strălucitoare, zâmbete Colgate, mese îmbelșugate, copii roșii în obraji, părinți fericiți, amintiri frumoase, lacrimi de bucurie și mult bullshit.

Hai, că v-am zis de alaltăieri că urmează să-mi vărs năduful. Ce să fac dacă sărbătoarea asta, atât de scurtă, a strâns atâtea, ca un burete? :))

Mă uitam luni pe Facebook și-am zis că mă crucesc. O gagică/tanti/tipă/doamnă/femeie/cum vreți voi îi… scria într-un status niște declarații de dragoste mamei sale.  Care, zicea ea acuma, a fost cea mai bună mamă din lume, păcat că s-a dus, cât, mâr, bla, bla, bla. Numiți-mă crazy bitch without a soul – dar acuma fix 5 ani, aceeași persoană îmi spunea că abia a așteptat să se mute de acasă pentru toată copilăria i-a fost marcată de abuzurile mamei sale, pe care a urât-o și a cărei moarte a făcut-o să se simtă ușurată.

M-am gândit bine înainte să scriu pe blog asta, în caz de vă-ntrebați. Dar nu mă simt vinovată. N-am căciulă și nici muscă pe ea. Am verificat informația din trecut, ca să fiu sigură că n-am luat-o razna, dar povestea copilăriei nefericite era cunoscută de toți din grupul din care făcea parte persoana de care scriu. N-am visat, nu mi-am imaginat, nu fabulez.

Unele persoane schimbă anturajul și schimbă și poveștile dramatice despre viețile lor. Doar că uită că în prezent au toate șansele să se lovească de oamenii din trecut.

Concluzia? Nu e bine să minți dacă nu-ți schimbi complet identitatea și dispari din peisaj sau dacă… nu te ajută memoria. :))

Comments

Oana • April 25, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Grasutu April 25, 2014 - 10:50 Reply

  Sau poate nu și-a dat seama ce-a avut până nu a pierdut. Este trist, tragic și cum mai vrei să-i spui dar ne maturizăm continuu și niciodată nu prea realizăm ce avem până nu pierdem. Mai cunosc și eu o cucoană d-asta! 😀

 2. Grasutu April 25, 2014 - 10:50 Reply

  Corecție: Am vrut să spun că creștem continuu, nu că ne maturizăm.

  … some people never do… 😀

  • Oana April 25, 2014 - 11:06 Reply

   SSe poate… dar dupa ce o vorbesti tuturor, ani de zile, de rau pe mama ta, cum naiba sa o intorci in halul asta, sa zici ca a fost cea mai buna? Undeva, ceva… e gresit. Un psiholog ar putea da un diagnostic interesant. :))

 3. Cristina P April 25, 2014 - 12:12 Reply

  Sa nu vorbim mortii de rau…asa ca a imbrobodit-o sa “dea bine”…un psiholog are avea ceva treaba acolo :)))))

  • Oana April 25, 2014 - 15:01 Reply

   MDa. Deci nu m-am gandit rau la psiholog. :))

 4. liliana April 26, 2014 - 08:02 Reply

  din astea o să mai tot întâlneşti. mai ales unii care-şi critică soţii/soţiile şi, după ce îi vezi împreună, te întrebi care are o doagă lipsă. n-am reuşit să înţeleg ce anume îi face pe unii oameni să spună poveştile astea. probabil că atunci astea dădeau bine. de aia avem o vorbă gura bate fundul. cam aşa e.

  • Oana April 28, 2014 - 11:21 Reply

   Probabil ca o sa mai intalnesc, dar tot ma socheaza.

Leave a Reply