Oana Kovacs

11

Miniprix îmi face viața mai grea

Cine se trezește de dimineață departe ajunge, cică…
Mă trezesc joi de dimineață după ce am adormit la fabuloasa oră 4 jumate cam, cu câteva ore în urmă.
Să fiu harnică, zic!
 Și să verific de ce nu-mi mai ajunge comanda Miniprix. Short story: săptămâna trecută am zis să profit de reduceri și am făcut o comandă măricică. Când mi-a venit confirmarea, am constatat că nu primesc fix ce vreau mai mult, așa că am dat să anulez comanda și îmi apărea mesajul ăsta:
în condițiile în care mai aveam cam 40 de minute posibilitatea de a anula comanda
și în mail erau scrise foarte frumos condițiile:
Ok, am făcut print screen-uri să le trimit plină de draci la Miniprix să le zic că nu-mi trebuie doar ce vor ei să-mi dea.
Până la urmă gândindu-mă mai bine, am zis că nu le mai trimit niciun mail și iau comanda, în ideea că tot eu am ales și hainele alea. Și aștept… și aștept, trec cele 5 zile lucrătoare și nimic!
Sun la Miniprix unde mă plâng unei domnișoare că nu mai vine curierul și aflu că e anulată comanda! O întreb cum e posibil, fără confirmare pe loc sau pe mail. Pentru că oricum au ceva eroare de soft și din moment ce mi-a dispărut comanda din cont trebuia să-mi dau seama… Super, nu? Adică pentru inițiere și confirmare primesc mailuri, pentru anulare pot să mă descurc singură dacă nu mai vreau produsele lor, să mă prind că nici ei nu vor să mi le mai dea ahyhow…
Prima dezamăgire după vreo 6 comenzi de care am fost foarte mulțumită. Acuma chiar m-au enervat.
Ce pot să fac eu ca și client în situații de genul ăsta? 

 

Comments

Oana • August 25, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Marian August 26, 2011 - 05:28 Reply

  poti sa ii rogi sa transcrie fonetic "fac" in engleza… 🙂

 2. Amiuţa August 26, 2011 - 07:15 Reply

  Eu am patit asa de fiecare din cele doua dati cand am comandat cu incredere. Sunt total dezamagita de logistica lor, insa produsele sunt foarte ok.
  In plus, cred ca un sistem care sa-ti spuna pe loc ce produse sunt sau nu pe stoc (fara sa fie nevoie sa le numeri/cauti in emailul de confirmare) n-ar fi chiar asa o mare minune, si ar imbunatati cu mult satisfactia clientilor.
  Dar nah … Poate ei tind catre mediocritate si superficialitate.

 3. Bodo August 26, 2011 - 07:34 Reply

  Am avut ocazia sa aud cum ii injurau copios doamnele de la coletarie, de la Posta Mare, pe cei care cumpara haine "by mail." "Nu inteleg", zicea doamna, care e o muratura prin fisa postului, "nu sunt buticuri, nu sunt chinezarii, nu e Brancoveanu, nu e mall, nu e Aurora, nu e trei la zece mii, de ce cumpara lumea haine prin posta?"
  Discutia era plecata de la un barbat care cumparase o camasa online si primise in colet ceva gen fular si sosete, iar doamnele ii explicau ca fara cutie de pantofi pentru scheletul coletului, sfoara legata in sase colturi si hartie alba nici sa nu se gandeasca la ramburs.

 4. Oana S. August 26, 2011 - 09:49 Reply

  N-am avut experienţe cu cumpăratul online, tocmai din motivele astea, şi sigur nu o să încerc. Suntem în România şi mă aştept la românisme.

 5. Oana August 26, 2011 - 12:04 Reply

  Marian, sunt destul de diplomata :D.
  Amiuta, si eu sunt f incantata de produse, de aia tot comanda. Ca ei au o procedura destul de aiurea legata de confirmare & so on.
  Bodo, si eu comand destul de putin de pe net de frica tepelor, dar cum mi-am luat chestii super calitative foarte ieftin, ma risc cand nu-s sume mari :).
  Oana, si eu testez usor piata fata de alte prietene care-s cele mai bune prietene ale ebay-ului si a altor site-uri :).

 6. Pato Basil August 26, 2011 - 12:27 Reply

  stiu ca ai dreptul sa le returnezi produsul… zici ca nu-ti vine marimea aleasa si gata 😀

 7. Oana August 26, 2011 - 12:55 Reply

  Pato, mi s-a anulat comanda de tot fara ca eu sa stiu pana n-am sunat sa intreb pe unde rataceste curierul, asa ca n-aveam ce returna :D. Sau tu zici asa in general? Dupa ce am scris epopeea de mai sus mi-o picat fisa :)).

 8. Pato Basil August 26, 2011 - 13:07 Reply

  in general, cand ti se mai intampla!

 9. a-z August 26, 2011 - 14:39 Reply

  eu cred, ca ajunge cate comenzi ai tot dat la ei! pentru o perioada! spune-ti tie ajunge, o perioada! si astora, nu stiu, cred ca ai putea inainta o plangere, o contestatie a modului in care te-au tratat ca om, la protectia consumatorilor, unde pe baza e-mailului de comanda preluata si dei ei si neinformarea ta inainte ca ei sa-ti fi anulat comanda, pe motivul deloc exonerabil "ca e problema de soft", ar putea sa fie amendati, pusi sa-si repare intai softul inainte de a mai avea voie sa functioneze si poate si tie sa-ti dea explicatii de bun simt, nu de coltul strazii! ei ca obiect de activitate, nu ar avea de principiu voie sa mai functioneze, daca softul are toane!

 10. hapi2233 August 26, 2011 - 19:14 Reply

  Pai draga Oana, poti sa ii trimiti la dracu pe mail sau pe facebook mai ales la un mic acces de nervi. Facui si eu de-astea
  Numai ca : daca intr-adevar ai nevoie de produsele de la ei si le achizitionezi in conditii multumitoare eu zic sa musti putin limba si (sa opresti)tasta ….:) Eventual scrie un mesaj catre relatii cu clientii si spune-le oful tau mentionand ca esti client fidel dar ca vei renunta la ei daca nu sunt seriosi 😉

 11. Oana August 26, 2011 - 23:24 Reply

  a-z, nu stiu daca e chiar caz de OPC, dar mi se pare asa… careless faza.
  Hapi, m-am descarcat aici :). Sa stii ca e o idee buna sa le sugestionez sa rezolve asta. Am trimis mail demult un mail cu o sugestie la POlirom (aratau in stocul de carti ieftine si cele care nu mai erau defapt pe stoc si astfel erau zeci de pagini de ”vanat” unde erau cate doua-3 carti defapt. Le-am sugerat sa lase doar alea de pe stoc si sa fie mai putine pagini si mi s-a raspuns la mail si s-a si pus in practica.)

Leave a Reply