Oana Kovacs

Mentorul pisicii

Ieri, o prietenă, nu dăm nume, dar să zicem că are multe în comun cu Sleepy, m-a întrebat dacă nu vreau și eu niște cărți de pisici, acuma că avem un motan în familie. Am zis nu rapid, în ideea că a ajuns de după blocurile gri la noi în casă și-a supraviețuit cu succes.

Și-apoi m-am întrebat… de pisici, adică? Poate fata voia să-i trimită niște cărți motanului, întru educarea acestui băiat, care oricum e de familie bună. Și dacă tot s-a oferit să mi-l mentoreze, am întrebat-o cam ce titluri crede că i-ar ține de urât lui Sleepy în zilele plictisitoare, cât ne așteaptă să ne returnăm de la muncă:

Cum să miauni ca să obții toate boabele pe care le vrei? Nu prea cred că portocaliul ar aprecia genul self help.

Miau: o poveste de dragoste – meh, l-am sterilizat și singura dragoste pe care o primește acum e umană.

How to Cat  nu știu ce să zic, ar putea scrie el o carte de la A la Z pe tema asta.

carti-de-pisici

sursă foto

Aleargă puțin, dărâmă mult – poate asta, o carte de afaceri motănești i-ar face mustățile să freamăte.

Poate i-ar plăcea și Să ucizi o pasăre cântătoare, doar că varianta noastră e pe Kindle, și ce să facă el cu touch screen-ul când încă lucrează la perfecționarea procesului de deschidere a ușii de la dormitor?

Până una-alta, indiferent că erau pentru mine cărțile de motănism sau pentru el, am zis pas, avem alte planuri. Și poate scriem chiar noi, împreună, o carte de inspirație motaniană, you never know (dedicată din start familiilor mixte – felino-umane, pentru a se bucura de ea împreună, atât pisicii, cât și sclavii lor).

Comments

Oana • February 26, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply