Oana Kovacs

9

Masterchef, sezonul 1

Cam toată viața mea se învârte în prezent în jurul lui Alex, de când cu accidentul. Îmi fac programul după el, stau cât mai mult acasă, avem activități (activități, vorba vine) împreună etc. Și-așa am ajuns și eu să văd faimosul Masterchef.

Masterchef-cine-se-credsursă foto

Fain Masterchef, n-am ce zice, dar îs câteva chestii care m-au scos din minți… vin și eu la spartul târgului, la doi ani după emisiune, cu plângerile. Asta este, la vremea la care s-a difuzat n-am avut nici chef, nici timp să mă uit.

masterchef-logo

sursă foto

În primul rând m-a omorât exprimarea concurenților și a chefilor. Cu propoziții gen:

Xuleasca, tu ești farfuria cea mai urâtă.

sau

Să iau homarul dă pă masă.

De altele nu mai zic, că au fost atâta de multe că abia le-am ținut minte.

Textele lui Fodor. Priceless. Cât o fi el de simpatic, niște bătături de câmpi prin poveștile lui de m-a durut capul.

Îmbrăcămintea lui Fodor. Cum ziceam, simpatic foc, dar cu niște șnururi și smotocenii la gât de arăta exact ca un motan. Mă uitam la el și numai la un pisoi mă puteam gândi.

Godeanu. Mi-a fost nu simpatic, ci foarte simpatic la început, dar a devenit atâta de antipatic și de urâcios că abia am așteptat să iasă din concurs.

Andreea. Cu nasul pe sus, închipuită, plină de fițe, rea fără nici un motiv (în afara faptulul că e umblată și scoasă în lume pentru că are bani). Oribilă. M-am bucurat din suflet că a plecat. It made my day.

Fennelul. Naiba să-l ia și să-l ducă pe fennel că are traducere în limba română de când lumea și pământul. Și feniculul (aaaaaa, da?) nu e singurul exemplu, dar e cel care m-a zgâriat cel mai rău pe creier.

Părul. După cum v-am povestit, eu am primit la o nuntă sarmale cu păr în ele. Când le vedeam pe gagicile alea cu părul desfăcut în bucătărie și cu tot felul de super freze îmi venea să le strâng de gât. În afară de Izaura, care tot avea coadă, din câte îmi amintesc, majoritatea fetelor erau flu-flu zici că erau pregătite de ieșit la discotecă, nu de stat ore bune în bucătărie.

Unghiile lungi. Îmi plac și mie, dar când văd unghii lungi în bucătărie, am niște filme despre cum se adună de toate sub ele. Nu continui ca să nu vă îngrețoșez.

Accesoriile – inele, brățări, de toate. Nu. Pur și simplu nu au ce să caute pe mâini când și le bagă în mâncare, părerea mea.

Trecând peste problemele mele legate de ceea ce am auzit, partea vizuală m-a îngrozit cel mai rău. În opinia mea, în bucătărie se lucrează cu unghiile scurte și curate, fără bijuterii, cu părul prins bine de tot și eventual cu o bonetă ceva peste. Leșin când văd unghii murdare sau lungi, păr în toate părțile și alte chestii. Nu le suport, pur și simplu.

Mi-a plăcut show-ul, dar mi-ar fi plăcut să văd că se dă un pic de atenție igienei. Să le țină concurenților o teorie, o predică, ceva, să-i învețe să se spele pe mâini până la coate, să nu poarte pe ei nimic care ar putea ajunge în preparate, să aibă grijă cu părul. În fine…

Am început între timp să mă uit la sezonul 2. Până acuma am râs de m-am prăpădit, aici 90% din gagici bocesc încontinuu. Dar despre asta altă dată.

Comments

Oana • September 23, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. simsim September 23, 2014 - 08:33 Reply

  poate n-am fost eu pe faza, ce accident? sper ca e bine Alex.

  • Oana September 23, 2014 - 08:53 Reply

   A avut un accident de masina acum vreo 3 saptamani… am scris acum vreo 3-4 postari.
   E ok, dar e in recuperare.

 2. crinutza September 23, 2014 - 10:09 Reply

  Arunca un ochi la Hell’s kitchen si pe urma o sa ti se para intelectuali concurentii de la Masterchef 😉

  • Oana September 23, 2014 - 10:19 Reply

   Is it me sau ala e show-ul in care Gordon Ramsey urla la toata lumea? :))

   • crinutza September 23, 2014 - 10:26 Reply

    Nu stiu care e show-ul original, eu m-am uitat ieri 5 minute pe Antena 1… pacat de chefii astia 3 fosti de la Masterchef, ca imi placea de ei.

    Apropos, stii ca din sezonul asta, Adi Hadean e unul din chefi?

    • Oana September 23, 2014 - 10:46 Reply

     Da, da, abia astept sa ajung la zi sa-l vad pe Hadean.
     Nu stiu ce fac acuma chefii la Antena 1, noi am inceput aseara sezonul 3, dar e cu vedete si e oribil. Ma rog, “vedete”, Cheeky Girls si tot felu’… Eu una nu continui dupa primul episod. Am sa incerc sezonul 4, sa vad ce e cu el.

     • Anne September 23, 2014 - 11:07

      Sa stii ca nu e asa oribil – eu am inceput cu cel cu vedete, si m-a “prins”… dupa care m-am uitat si la restul. Io zic sa-i dai o sansa, e super funny mai incolo, cu tot cu cheeky girls (care nu-mi plac nici mie). 🙂

     • Oana September 23, 2014 - 11:29

      Serios? Vai, pe mine numa’ m-au enervat, sincer. :))
      Ii mai dau o sansa, fie… 😀

 3. Cuchingșou | Rara Avis

Leave a Reply