Oana Kovacs

1

”Marți cu Morrie” de Mitch Albom

marti-cu-morrie-mitch-albomsursă foto

De ”Marți cu Morrie” de Mitch Albom știam de mult, tot auzisem de ea din diverse surse, cum că ar fi o carte impresionantă și minunată. Așa că într-una din duminicile în care am reușit să ajung la Schimb de Cărți am și pus mâna pe ea și am citit-o destul de rapid în vacanța de iarnă. N-aș zice că am citit-o atât de repede pentru că mi-a plăcut ci pentru că e ușurică și accesibilă.

Cartea mi se pare scrisă special pentru a impresiona fanii cărților motivaționale. Deci, pentru mine, o insensibilă, a fost așa și-așa. E vorba de povestea lui Morrie Schwartz, fost profesor al autorului. Albom era cufundat în carieră, fără timp de dedicat vieții personale atunci când a aflat că Morrie, unul din foștii lui profesori din timpul facultății (și unul extrem de îndrăgit pe deasupra) era pe moarte. Așa că s-a hotărât să reia legătura cu el și timp de câteva luni, în fiecare marți, Albom îl vizita pe Morrie, cu care discuta diverse aspecte ale vieții. Fapt care l-a influențat pe Albom și l-a ajutat să se redescopere ca om, după ce a trăit ani buni ca angajat.

Așa cum e de așteptat, finalul e tare trist, Morrie moare, iar fostul său student decide să scrie o carte despre legătura lor. Cea de care citiți voi acum :).

Deși nu prea mă coafează pe mine genul ăsta de cărți, am apreciat foarte tare că Albom a subliniat de multe ori în discuțiile lor importanța familiei, una din valorile pierdute ale prezentului nostru. So, dacă aveți nevoie de un boost de optimism (există asta, chiar dacă finalul cărții e trist), vă recomand să citiți ”Marți cu Morrie”.

Comments

Oana • February 4, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. crinutza February 8, 2013 - 11:25 Reply

    Mie mi-a placut cartea.
    Nu sunt un fan al cartilor motivationale, dar asta e scrisa intr-un stil atat de dragut, incat am si plans la final 🙂

Leave a Reply