Oana Kovacs

usita-acces-caini-pisici-casa
8

Cea mai mare minciună de Hollywood

Am atâta de mult de lucru în ultima vreme încât vremea discuțiilor la cafea a apus ca și cum n-ar fi existat vreodată. Însă ieri dimineața cuiva i s-a făcut milă de mine și m-a smuls de la birou și m-a dus în bucătărie.

Ok, faptul că era înarmată cu langoși cu brânză, simpli, PLUS un borcan de Nutella a ajutat la ademenirea mea. În fine, tot discutând noi, am ajuns la subiectul Sleepy (păi da’ cum altfel?!) și la întrebarea clasică ”De ce nu îi faceți o ușiță ca-n filme ca să se descurce singur și să nu vă mai miaune pe la uși și geamuri când vrea înăuntru sau afară?”.

Și după ce am explicat a n-a oară că e o idee pe care am avut-o și noi, dar deloc practică, mi-am dat seama de unde ni se trage la toți speranța că potăile noastre devin independente cu o astfel de ușă. Din filmele de la Hollywood unde toată lumea trăiește în suburbii însorite, cu căței și pisicuțe care vin și iasă din casă fără să lase urme de noroi, fără să răstoarne ceva, fără să vină plouați, și mai ales, fără să vină cu prietenii!

Asta mi se pare cea mai mare minciună impusă de producătorii de la Hollywood – că ușițele alea chiar funcționează.

usita-acces-caini-pisici-casa

sursă foto

Vreți să vă zic eu realitatea din experiența mea de co-proprietar a 1.5 motani? Păi, în primul rând, cu ușiță ar fi nu 1.5, ci minim 2 (ca dragostea lui Alex Velea, ca să bag și-o referință cultă), deși probabil numărul ar bate pe la 5 (măcar), că atâtea feline mi s-au strâns în curte mai demult, de parcă era petrecere privată cu alcool și lăutari. Nimeni nu garantează că pe ușiță vine doar al nostru înăuntru, însă aș băga mâna-n foc că ar fi plin de câini și mâțe în toată casa, perinele de canapea explodate, ușa de la bucătărie deschisă, sacii de mâncare de motan împrăștiați prin casă, hârtia igienică făcută ferfeniță, gelurile de duș degustate, lenjeria de pat devastată și perdelele mâncate sau cel puțin… upgradate.

Deci nu, chestia cu ușița pentru animalul de companie e la fel de reală ca egalitatea salarială între femei și bărbați în același Hollywood. DELOC. Biggest lie ever!

Comments

Oana • October 19, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Tomata October 19, 2016 - 11:19 Reply

  :)) un fel de “secret life of pets”, varianta de la Utvin 😛

  • Oana October 21, 2016 - 08:17 Reply

   Da :)))))))

 2. Teododa October 19, 2016 - 12:15 Reply

  Am auzit ca exista niste usi automate si destepte care sunt conectate la zgarda animalului din dotare si se dechide numai cand felina autorizata vrea sa intre. Asta ar rezolva problema “prietenilor” dar nu si pe cea a noroiului sau alte probleme care pot sa mai apara. Chiar acum cateva luni discutam cu un coleg de lucru posesor de feline si zicea ca nu stiu ce upgrade vrea sa faca la usa pisicilor ca sa nu le mai lase sa intre cu soareci si vrabii moarte in casa ca s-a saturat sa isi auda prietena zbierand de cate ori gaseste cate o mortaciune prin mijlocul sufrageriei.
  Deci solutii exista si minciuna nu e chiar atat de absoluta dar banuiesc ca preturile tot ca pentru Holliwood sunt. Nu m-am documentat dar banuiesc ca o usa din aia automata nu costa chiar 100 de ron.

  • Oana October 21, 2016 - 08:13 Reply

   Nici nu vreau sa ma gandesc daca ar aparea cu trofee cum ar fi. As lesina. :))

 3. Paul October 19, 2016 - 15:33 Reply

  Eu am usita pentru motan ontre sufragerie si holul de la intrare. Motanul nu iese afara din casa (e chiar fricos). Ma mieuna din sufragerie cand vroia sa vina in hol sau bucatarie sau invers.
  In 6 ore a invatat sa foloseasca usa fara stress.

  • Oana October 21, 2016 - 08:15 Reply

   Pe mine nu m-as ajuta cu nimic in casa, aici are libertate totala. 🙂

 4. Diana October 19, 2016 - 18:50 Reply

  Haha, nu e chiar minciuna, Eu am ușița si chiar funcționează. Prietenii mei au si chiar funcționează. Doar ca trebuie sa înveți animalul sa o folosească. Câini sau pisici. Nu ni s-a întâmplat niciodată sa găsim alte animăluțe decât alte noastre in casa. :))

  P.S. Chiar dacă pare o conspirație, nu e. Trăiesc in “zona” Hollywood. 😀

  • Oana October 21, 2016 - 08:17 Reply

   Ma gandesc ca probabil totusi se poate, am scris si eu un pic la misto :). Chiar imi zicea sotul ca sunt si la noi solutii high-tech, dar nu vrem sa investim in asa ceva.

Leave a Reply