Oana Kovacs

6

”Manichiură pentru mort” de Daria Donțova

Într-o tură mai veche de cărți comandate de la All s-a aflat și cartea asta polițistă, de Daria Donțova. Uitându-mă acuma prin contul meu de Goodreads am crezut că nu m-am luat după Kadia cu ideea de a citi-o (văzând datele review-urilor noastre de acolo), dar blogul ei îmi confirmă că totuși ea a fost prima care a pus mâna pe ”Manichiură pentru mort”.

manichiura-pentru-mort-daria-dontova

Ca să vedeți ce gusturi diferite au oamenii și la cărți, Kadia a fost încântată de ea, pe când mie mi s-a părut meh. Adică nu m-a impresionat în mod deosebit, probabil și pentru că eu nu-s chiar as în bucătărie, dar Kadia s-a inspirat din rețetele eroinei.

Eroina e mai degrabă o anti-eroină la început. O bleagă bolnăvicioasă și fără personalitate, cu un soț păpușă, fără un rol bine definit în viața ei. Adică mă-sa i l-a găsit și i l-a dat și ea s-a spălat pe cap cu el.

Problema e că deși el e de decor, nici Frosia nu-i prea încântată când află că o înșeală. Și ca o frustrată ce e, se decide să se sinucidă. Doar că nu se sinucide bine și nu se sinucide de tot și-n loc să moară ajunge sub un alt nume în casa unei femei care are un fel de legături mai mult decât dubioase cu un fel de mafioți care au un fel de afaceri murdare. Și totul se întâmplă în Rusia, ca să fie treaba treabă.

Și s-o vedeți pe planta de Frosia cum e nevoită să crească brusc și să-nvețe să se descurce. Ba chiar ajunge să dezlege mistere legate de crime.

Acum, scriind pentru voi, îmi dau seama că e mai simpatic romanul decât îmi părea imediat după ce l-am terminat de citit. Nu e o operă de artă totuși, dar e relaxant și pe alocuri e chiar nespus de amuzant.

Comments

Oana • October 12, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Silving October 12, 2013 - 16:51 Reply

  M-ai facut curioasa sa caut macar cartea pe Goodreads, nu ti-o fi placut,dar sigur ai descris-o captivant :))

  • Oana October 12, 2013 - 23:19 Reply

   O am si eu printre cartile de anul asta pe Goodreads. 🙂

 2. Alis October 15, 2013 - 15:36 Reply

  bun,mi-ai captat atenția la eroina-anti-eroină: bleagă bolnăvicioasă și fără personalitate, cu un soț păpușă, fără un rol bine definit în viața ei. Adică mă-sa i l-a găsit și i l-a dat și ea s-a spălat pe cap cu el :))
  E trecută pe listă. Thanks 😀

  • Oana October 15, 2013 - 15:41 Reply

   Sper sa iti placa, Alis. 😀

 3. Belatriz October 16, 2013 - 12:05 Reply

  Adevarul ca este lucru mare, cel putin pentru mine sa gasesc o carte care sa fie catusi de putin pe placul meu, motiv pentru care mereu este o incatare pentru mine sa vad tot felul de review-uri.
  Multumesc frumos, e binevenit.

  • Oana October 16, 2013 - 12:14 Reply

   Ma bucur sa citesc asta, am sa mai revin cu review-uri.

Leave a Reply