Oana Kovacs

7

”Mami, nu te stresa!”

Am niște probleme de sănătate, pe baza stresului, zice-se, iar soluția mamei mele care credeți că e? ”Mami, nu te stresa!” :))

nu-te-stresa

Mama e evident drăguță și vrea să ajute (și mă ajută și practic cu câteva chestiuni importante, care-mi oferă un pic de libertate, ca să zic așa), însă când aud propoziția sus-menționată simt cum mi se ridică tensiunea. De parca mi-aș propune zilnic să mă stresez și de asta ”m-am stricat”.

De fapt, m-au ajuns din urmă o grămadă de probleme care mi s-au spart în cap fix când nu aveam nevoie de ele, așa că am zis să fac ordine un pic în gândurile mele și să-mi fac musai timp de ceva care să mă ajute să nu mă mai stresez atâta (doar să-mi spun că nu trebuie să fac asta nu mă ajuta, ba dimpotrivă).

Așa că mi-am propus să am grijă de mine, ba cu o schimbare de freză (încep fix cu ce nu am făcut, că nu am avut tiiiiiiiiiiiiiiiiiimp), ba cu ordine în gânduri (nu e chiar așa simplu, să știți), ba cu bani aruncați pe lucruri de care nu aveam neapărată nevoie (le-am cedat unor haine Laura Chiriță – ce să fac dacă veneau bine pe mine?!), ba cu exerciții pe minge (mă întind pe mingea aia până am impresia că pocnesc), ba cu citit până uit de mine (duminică noapte am citit până la 3!!! – un fel de party on a school night), ba cu smotocit motanul (care a rupt deja o cutie din cele împachetate – pentru că era the right thing to do într-o dimineață la ora 5…), ba cu prepararea unei banana bread cu sos de vanilie în cuptorul meu piesă de muzeu.

Nu spuneți cuiva stresat ”Nu te stresa!” că nu merge chiar așa. Deși așa mi-a zis și mie endocrinologul, drept pentru care următorul specialist pe care l-am vizitat (am mers la Medlife mai des ca la bunica în ultimele două luni) l-a ”concediat” pe endocrinolog și m-a dus pe loc la altul care mi-a zis… ”Nu te stresa și ia și tu tratamentul ăsta și mai fă și analizele astea”.

Mă gândesc foarte serios să-mi trec ”nestresatul” pe lista mea de planuri pentru anul 2016.

În orice caz, dacă reușesc să scriu pe blog câte ceva despre cărți, să-l ”repar” (are o grămadă de erori) și să mai finalizez niște drafturi o să stau liniștită când vine vorba de ”casa mea” de pe net.

Până una alta… să nu ne stresăm, nu?

 

Comments

Oana • December 17, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. bloodie December 17, 2015 - 11:16 Reply

  „Nu te gândi la un elefant roz!” – La ce te gândești? 🙂 Așa mă enervează și pe mine asta! De parcă mintea ar avea un miraculos buton de switch off. Din aceeași categorie: „Get over it”, „Nu mai pune la suflet”, „Nu te mai gândi la asta” etc.

  • Oana December 17, 2015 - 13:21 Reply

   I know! Si parca si mie imi vine sa le zic unora… ”Nu te stresa!” :))

 2. Moldoveanca December 17, 2015 - 13:13 Reply

  Uăi :)) Stiu ca atunci cand esti in miezul actiunii e cel mai rau sfat pe care ti-l poate da cineva. Dar atunci cand te distantezi oleaca de lucrurile nasoale care ti s-au intamplat iti dai seama brusc ca o mare parte din stresul respectiv a fost alegerea ta, cel putin dpdv al intensitatii reactiilor. Partea proasta e ca de obicei iti dai seama de “nimicnicia lucrurilor” atunci cand o patesti cu sanatatea sau cand cineva foarte apropiat o pateste :(. Taica-miu mi-a facut o faza neasteptata vara trecuta de ajunsesem sa ma intreb ce fel de om sanatos la cap se streseaza pentru nimicurile de zi cu zi!

  • Oana December 17, 2015 - 13:26 Reply

   Tata la fel… AVC…

 3. Ariana December 17, 2015 - 16:58 Reply

  Lasa grijile , incepe sa traiesti de Dale Carnegie.
  Poate gasesti idei practice care te ajuta 🙂

  • Oana December 17, 2015 - 17:15 Reply

   Am s-o rasfoiesc 🙂

   • lucia December 18, 2015 - 01:16 Reply

    Asta vroiam si eu sa-ti recomand când am văzut că mi-a luat-o înainte. E una din cărțile pe care le citesc în prezent si mi se pare foarte bună cartea.

Leave a Reply