Oana Kovacs

4

Mame

nu-inseamna-nu

Aceasta este încă o postare scrisă pornind de la cazul fetei din Vaslui care a fost violată de șapte nemernici în urmă cu ceva timp.

Ce nu este, însă? Încă un articol care să vorbească despre mizeriile alea de oameni, care și-au bătut joc în cel mai urât mod posibil de fată.

Aceasta postare este despre mame. Și despre mamele lor, iar ideea de a scrie despre ele mi-a venit și datorită noului val de mame care apar în jurul meu. Spre norocul meu, sunt înconjurată de mame și viitoare mame care înțeleg importanța educației și a creșterii copilului într-un mediu sănătos, însă am să-mi permit să trag concluzia că mamele celor șapte derbedei (care ÎNCĂ mai susțin că ai lor moștenitori n-au făcut nimic greșit) fac parte dintr-un grup de femei care chiar trebuie blamat.

Multă lume arată cu degetul spre fata violată, pe motiv că ”femeile și-o cer”, ”dacă era fată cuminte nu se urca în mașină cu X”, ”a jucat teatru” și altele. Eu sunt de acord că în toată situația asta nu-s doar bărbații vinovați (leprele alea șapte), ci și niște femei. Mamele lor. Alea care i-au purtat nouă luni în pântece și care ar fi trebuit să fie alături de ei pentru a-i educa. Femeile alea care trebuiau să le explice din punctul lor de vedere că #NUînseamnăNU și că după un refuz treci mai departe și-ți vezi de drum. Cele care trebuiau să le explice cum se formează o relație frumoasă și de ce trebuie să respecte o fată care nu dorește să aibă de-a face cu ei.

Să nu credeți acum că dau vina strict pe ele, că animalele alea au și tați, dar ce mi se pare mie absolut incredibil e că tâmpitele alea care i-au făcut au tupeul ordinar și jegos să le ia apărarea. Păi le-ar plăcea lor să fie violată de câte șapte bestii fiecare? Le-ar plăcea să fie chinuite ore întregi și stropite cu alcool? S-ar bucura să fie umilite și batjocorite până nu-și mai amintesc nici în ce zi sunt?

În fine, pun niște întrebări la care nenorocitele alea n-ar fi capabile să răspundă, că-s prea ocupate să le sufle-n cur la odorași.

Asta în timp ce părinții fetei mult-blamate și-au sunat fiica de 60 de ori. Vă dați seama câte spune cifra asta? V-ați suna fata de 60 de ori dacă ați știi că-i stă în fire să umble aiurea? Dacă ați fi obișnuiți cu întârzierile ei? Dacă nu v-ar surprinde să rămână la altcineva peste noapte fără să anunțe? Nu trebuie să-mi răspundeți, doar gândiți-vă un pic la asta.

În România anului 2015 o fată a fost violată de șapte băieți. Iar mamele acestora consideră că fata e vinovată. Și tot în România anului 2015 oamenii ăștia sunt liberi, în timp ce fata asta e nenorocită și are în față ani întregi de coșmaruri. În România anului 2015 mult prea multe mame consideră că fetele ”și-o cer”, ”umblă să atragă atenția” și ”abia așteaptă ceva”.


(Iar în România anului 2012 eu am recurs la golănisme și amenințări ca să scap pe cont propriu de un stalker de la care poliția aștepta… să-mi lase urme.)


Dragi femei, nimeni, absolut nimeni, nici statul, nici Dumnezeu, nici societatea, NIMENI nu vă obligă să vă reproduceți. Dacă nu vă simțiți capabile să educați ce produceți, abțineți-vă de a la vă înmulți. Societatea civilizată apreciază calitatea, nu cantitatea.

P.S. Am în minte niște cuvinte extrem de grele în timp ce scriu asta, dar fac tot posibilul să mi le țin în frâu. N-ajută pe nimeni să mă citească pe mine birjărind aici, la fel cum nu ajută pe nimeni să afle cum aș pedepsi eu violul. Dar vă rog să mă credeți că scriu această postare cu o tonă de draci și plină de mâhnire.

#NUînseamnăNU

#violuldistruge

Comments

Oana • July 20, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Despre șapte, Văleni și viol. | Fără titlu
 2. Mirela August 7, 2015 - 23:42 Reply

  Imi pare foarte rau ca in tara asta nu se poate implementa o pedeapsa foarte aspra pentru violatori 🙂 Din punctul meu de vedere, as crea o inchisoare speciala pentru ei si le-as da 30 de ani, sunt sigura ca si-ar gasi de “lucru” 🙂

 3. Mame • NU Înseamnă NU! NU Înseamnă NU!
 4. NuinseamnaNu September 26, 2015 - 23:40 Reply

  Bună!

  Îți mulțumim pentru participarea în faza inițială a campaniei ”NU înseamnă NU”!
  Articolul tău a însemnat mult pentru noi, dar suntem siguri că a făcut diferența pentru cel puțin o persoană care avea nevoie de încurajare!

  Suntem gata să facem următorul pas în campania noastră, și avem nevoie de ajutorul tău:

  Vrem să construim o comunitate online, pentru ajutorul și susținerea victimelor violenței sexuale. Vrem să alcătuim acolo grupuri de suport private, unde victimele să poată să fie ascultate și susținute.

  Dacă ne ajuți, acesta este doar primul pas, pentru că din această comunitate și prin ajutorul articolelor tale, vom reuși să ajungem la acele persoane care sunt gata să se întâlnească cu noi față în față, și să ne povestească experiența lor: primul grup de suport pentru victime, cel pilot, va fi în București.

  În acest scop am pregătit o serie de teme de interes pentru public și victime, cu informații concrete despre care poți scrie. Scopul ar fi să le spunem tuturor că existăm, și încercăm să facem o schimbare.

  Pentru mai multe detalii, avem nevoie să continuăm să comunicăm cu tine, așa că te-am ruga să te înscrii în lista noastră de e-mailuri, pe care o găsești aici: http://nuinseamnanu.ro/nuinseamnanu-a-ajuns-la-faza-a-doua/.

  Te rugăm să ne susții în continuare, și îți mulțumim pentru tot, pe această cale!

  Echipa NU înseamnă NU

Leave a Reply