Oana Kovacs

geaca-alba-kurtmann
6

Ce mi-am mai luat de la Kurtmann și de ce ar trebui să învăț Photoshop (cică)

A trecut ceva timp de când v-am arătat ce mi-am mai luat de la Kurtmann (unde, apropo, sunt reduceri de 70%), dar ieri după-masă am fost liberă și i-am făcut o vizită lui Cristi, ca să mai stăm la povești (că mai nou ține cursuri de fotografie și fotoșop – în caz că vă interesează, dragi timișoreni), așa că am plecat de-acolo pozată în țoale noi și aproape educată în acte fotoșopistice.

Zic aproape pentru că eu una nu-s capabilă nici să găsesc icoana de Photoshop pe desktop. De exemplu, Cristi m-a terorizat explicându-mi cum că-n pozele de mai jos ar trebui să-mi scot antenele.

geaca-alba-kurtmann

De ce? Nu știu, că oricum în realitate nu ies decât cu măiestrie sau cu foarfeca, așa că nu înțeleg pe cine aș păcăli dacă v-aș arăta ce fancy-s eu cu o coafură perfectă, când ieri am fost aproape încontinuu plouată. Nu zic că nu-i fain să ai cunoștințe de editat poze (fotografia e un domeniu care zbârnâie în prezent!), dar eu nici nu caut soț prin pozele astea și nici nu-s cea mai tehnică persoană, dacă e s-o spun pe bune. De fapt, nu că nu-s tehnică și pasionată de gadgeturi, dar aș fi de-a dreptul capabilă să-mi iau un telefon din-ăla cu butoane mari, de pensionari, dacă nu aș avea nevoie de un dual sim. Tot ce are prea multe aplicații, programe și softulețe e out of my league, că mie-mi place să citesc literatură, nu manuale de specialitate. Ar fi drăguț să știu Photoshop, să nu fac poze cu setări automate și să fiu expertă-n fotografii artistice, dar dacă nu mă trezesc cu knowledge-ul ăsta peste noapte, nu mă văd învățând așa ceva. Prea multe butoane. :))

Eu știu să stau la pozat cum mi se spune, zâmbesc, stau serioasă, mă prostesc, mă încrunt, sar, fac tot felul de tâmpenii, dar nu mă știu cu chestiile tehnice. Ar trebui să-nvăț un pic de teorie foto și nițică fotoșopeală măcar pentru a-mi reuși niște poze de vacanță mai deosebite sau pentru a nu fi chiar picată din plop în materie de chestii de dizain.

Mă rog, tot cititul și scrisul și altele rămân de mine, că dacă mă plictisesc de obiective și camere fac așa:

DSC_0070-001

Na, și v-am explicat de ce ar trebui să știu Photoshop și de ce nu-nvăț (eu știu Picasa, level monkey :D), dar tot nu v-am zis ce-am luat de la Kurtmann, deși cred că v-ați prins voi că și tricoul roooooooooooooooz și geaca și tricooul-ie de acolo sunt. Ca de obicei, îs încântată de ce-am ales și ce-am primit. Toate hainele-s mărimea S și singura chestie pe care NU o înțeleg e de ce jacheta are buzunare (sunt, se văd pe dinăuntru, există spațiul), dar sunt cusute! N-am mai pățit așa ceva niciodată (fashionistelor, help!).

Să vedem pe ce pun mâna la reduceri (I cannot help it!!!!!!!!). :))

Comments

Oana • August 1, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. ina August 1, 2014 - 07:00 Reply

  Nu te panica :)) e normal sa aibe buzunarele cusute. Jachetele, sacourile, pantaloni de stofa au buzunarele cusute, astfel cand le probezi arata mai bine, nu se ‘cracaneaza’, nu se deformeaza sau mototoleste materialul daca sunt probate de mai multe ori 😉

  • Oana August 1, 2014 - 07:02 Reply

   Ahaaaaaaaaaa! Multam’ de lamurire. Habar nu aveam :)).

 2. dam167 (dam ăla) August 1, 2014 - 15:07 Reply

  Pe lângă că n-ai nevoie de fotoșop – că există altele gen Gimp – nu înțeleg chestia asta cu ”vreau să am poze faine, da` nu vreau să știu cum”. Nu de alta dar cei care nu se pricep la partea tehnică nici nu deosebesc ălea bune de ălea rele. Dacă le deosebești înseamnă că e puturoșenie la mijloc. Deci, pentru cei leneși, un ghid scurt, în exclusivitate la tine pe blog:

  1. Faci poza cu telefonul/bricheta/aparatul foto/mașina de scris/laptopul/tableta/trusa de machiaj.
  2. Te uiți la poză.
  3. Ai identificat defectele, de exemplu persoana pe care tocmai ai fotografiat-o nu este în poză.
  4. Faci din nou poza.
  5. Repeți pasul 3.
  6. Repeți pasul 4.
  7. Dacă nici după a treia încercare nu e bine înseamnă că situațiunea pe care o vrei tu imortalizată e peste puterea telefonului/brichetei/aparatului foto/mașinii de scris/laptopului/tabletei/trusei de machiaj.

  • Oana August 1, 2014 - 17:25 Reply

   Da’ io chiar is lenesa. :)

 3. Margeluta August 4, 2014 - 00:57 Reply

  Pfffooa, ce m-am mai chinuit eu sa descos buzunarul de la sacoul Alui Meu Ca Bradul, in ziua in care eram nasi (mari), si mai si intarziasem, iar amarata aia de forfecuta nu taia deloc! :)))

  • Oana August 4, 2014 - 08:02 Reply

   Ha, ha. :))
   Eu INCA nu am facut asta. :))

Leave a Reply