Oana Kovacs

5

Los abrazos rotos

Am început altădată să povestesc de filmul ăsta și am ajuns la total altceva.

Filmul nr. 5 văzut de mine din seria Almodovar a fost un film bun. Bun de tot. Deși, în prostia mea, am reacționat cam sec la sfârșit pentru că eram prost obișnuită cu un twist care să mă dea pe spate. Jocul actoricesc bun nu mi-a ajuns. Lipsa de clișee nu m-a mulțumit. Dialogurile, costumele nu m-au frapat. 

Nu are rost să-mi zic părerea despre un film sau o carte imediat ce îl termin de văzut sau o termin de citit pentru că informația nu e încă așezată, iar eu am nevoie defapt de câteva ore bune ca să o rumeg și să o prelucrez în căpșorul meu.

Pentru Marele Ecran am făcut și o micro recenzie în (fiiiiiiix!) 139 de caractere: Ea saraca, el bogat. (Tot) ea amanta, (alt) el artist. Ea moare si (alt) el la fel, dar totusi el isi continua viata si invie amintirea ei.

Dar să mă explic. Viețile a doi bărbați – un om de afaceri bogat – Ernesto Martel și un scenarist/producător de filme – Matteo Blanco/Harry Caine sunt date peste cap de senzuala Lena, de care amândoi se îndrăgostesc nebunește. Ea este iubita lui Martel, iar ambiția ei este să fie actriță, ceea ce o aduce aproape de Blanco. Ea și Blanco se cuplează, Martel află în cele din urmă, ea suferă un accident în casă, iar apoi cei doi se despart și ea fuge cu Blanco. Lena și Blanco au un accident de mașină, Lena moare și Blanco… aș putea spune că și el, defapt el orbește și continuă să trăiască sub pseudonimul Harry Caine. Ce îmbârligături mai sunt, cine e de vină și ce secrete ascunde prietena de-o viață a lui Blanco/Caine aflați dacă vă uitați.

Mie mi-a plăcut. Îmi place Almodovar, nu lucrează după tipare. Și îmi place și Penelope Cruz de când îmi place Almodovar :). Să vă uitați la Los Abrazos Rotos.

Ați văzut filmul? Cum vi s-a părut? Dar raportat la celelalte ale lui Almodovar?

Comments

Oana • November 15, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Pato Basil November 15, 2011 - 17:29 Reply

  eu nu l-am vazut, dar ma chinui de mult sa vad inception, ca cica e un ceva musai de vazut. La capitolul filme mereu am stat destul de slab.

 2. Monica November 15, 2011 - 18:32 Reply

  nu l am vazut, dar l am notat pe lista:)

 3. Oana November 15, 2011 - 23:16 Reply

  Pato, si eu stau slab cu filmele. N-am vazut Inception.
  Monica, sa te uiti :).

 4. Pato Basil November 16, 2011 - 20:41 Reply

  L-am vazut 🙂 acum, deci nu stii ce pierzi daca nu-l vezi. Trebuie sa-l vezi!

 5. Oana November 16, 2011 - 21:04 Reply

  E pe lista.

Leave a Reply