Oana Kovacs

6

Logică minimă

logica-minimasursă foto

Un avion s-a prăbușit. Doi oameni au murit nevinovați. Trecând peste toată frustrarea pe care întâmplarea de zilele trecute o trezește în mine, mi se pare că-s și înconjurată de … insert favorite slur here.

Pentru oricine scoate măcar un pic nasul din lumea sa plină de unicorni roz, fericire și food porn, e clar că jurnaliștii au stors drama la maxim. Au profitat fără rușine de nefericirea celorlalte victime ale avionului prăbușit și de cea a familiilor îndoliate.

Și unii din prietenii mei de pe Facebook, reintroduceți cuvântul de mai sus, ăla de la puncte-puncte, au absorbit nenorocirea prin toți porii. Au vânat cu sete lacrimile, jalea, bocetele, tristețea, secretele și intimitatea celor implicați. Pentru că, evident, ziarele gen Cancan n-au dormit în post, ci s-au lăcomit la durere. Să o afișeze, să o expună: Click aici să o vezi pe Romanița distrusă de durere, Fiul lui Adrian Iovan nu se poate opri din plâns, Imagini tulburătoare cu rezindenta de 23 de ani ucisă de sistem, Intră aici ca să vezi ultimele imagini cu pilotul Iovan dacă ai stomac tare și așa mai departe.

Și imbecilii (un cuvânt bun pentru a înlocui puncte-punctele de mai sus) dau Like. Pe bune, citesc despre ceva absolut groaznic, despre o tragedie, despre moarte și chin și dau Like. Așa am aflat eu de mizeriile astea de titluri. Pentru că niște… hiene au dat Like la asemenea știri. Jurnalismul practicat de ziare ca Libertatea e de cel mai jos nivel, deci se pune problema să aprecieze cineva calitatea articolelor de gen?

Logica minimă îmi spune că unii oameni din lista mea de prieteni de Facebook sunt însetați de suferința altora. Foarte, foarte trist.

P.S. Nu, nu le-am dat unfriend din… bun simț, prostie? M-am limitat la unfollow, mă scutește și de explicații și de neplăceri.

Comments

Oana • January 24, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. adizzy January 24, 2014 - 17:09 Reply

  asta e ca si aia cu pagina oficiala a lui Paul Walker anunta moartea lui – peste 1 milion de oameni au dat like …cred ca unii au uitat ce inseamna like, adevaratul sens, ci e doar ca un gest de – da am citit, simt la fel – nu stiu, zic si eu, folosesc like pe post de inlocuitor la orice sentiment/reactie 🙁 E trist

  • Oana January 24, 2014 - 21:26 Reply

   E foarte trist. Cred că unii habar nu au ce înseamnă cuvântul Like în sine.

 2. Andra January 24, 2014 - 19:45 Reply

  Si pe mine m-a zapacit mami de cap cu accidentu asta. Sa nu crezi ca eu sunt o insensibila din-aia si nu merg pe principiu au murit, asta e. e foarte trist ce s-a intamplat. e trist ca s-a actionat cu incetinitorul, dar modul in care a reactionat presa a fost de-a dreptul inuman.
  iar oamenii de pe facebook si likeul… nu am ce sa mai zic. unii oameni, inclusiv dintre prietenii mei, sunt pur si simplu prosti.

  • Oana January 24, 2014 - 21:28 Reply

   Și unii din ai mei îs proști. Și ca să nu mă mai enervez cu ei folosesc opțiunea unfollow. 😀

 3. Corina January 24, 2014 - 22:03 Reply

  Mda.. ai dreptate! Daarrr, pentru ca-mi place sa vad partea plina a paharului, m-am amuzat de “lumea noastra plina de unicorni roz, fericire și food porn..) hi, hi 😀

  • Oana January 24, 2014 - 22:41 Reply

   Io simt ca pentru tine food pornul al fi non-vegan. :))

Leave a Reply