Oana Kovacs

5

Jobul dubios

La un moment dat am lucrat în call center. Ce făceam în call center? Vindeam cursuri de limbă engleză, teoretic, practic abuream moșii și babele că fiii, fiicele, nepoții și nepoatele lor îs niște inapți și niște inapte în ale englezei cum n-a văzut Parisul și cursul nostru extra-mega-fabulos o să-i scoată din gaura neagră a necunoștinței.
Evident, înainte de a ne lansa în lumea cea rea, minunata firmă ne-a făcut un training unde ne-a învățat exact ce avem de spus și astfel sunam ca un mare, multicultural și multietnic cor de papagali și încercam să convingem oamenii că numai la noi se învață engleză pe bune, restu-s vai de mama lor :)).
Și sunam:
– Bună ziua!
– Bună ziua! Cine sunteți? Ce doriți?
– Oana este numele meu, vă sun din parte Institutului Intergalactic de Super Învățare a Limbii Engleze. Dvs. cunoașteți limba engleză?
– Nu, maică!
– Ei bine, noi oferim cursuri de limbă engleză pentru ADULȚI.
Și aici cam tot omu’ se bloca și auzea doar ”Pentru ADULȚI. ADULȚi. Dulți. Ulți. Ți, ți, ți.” Vă dați seama că inclusiv mie mi se părea că sună incredibil de amuzant să zic că noi facem cursuri de engleză pentru adulți, știind exact despre ce este vorba, dar mai băbuțele și moșuleții și… well, adulții care aveau numa’ filme-n cap când ne auzea. Filme pentru adulți, evident! :))
Acuma sincer, vouă nu vi se pare că sună aiurea? Ce alte inepții de genul ați auzit la job sau în alte surse?

Comments

Oana • September 11, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. paispe net September 12, 2011 - 06:43 Reply

  Engleza pentru copii: Mary got apples.
  Englza pentru dulti: Mary gone wild.
  Fuck the fucking fuckers …

  Intradevar e mult mai greu. Apropo de experiente in scurtul meu esec cu asigurarile de viata am dat la telefon peste unu care mi-a bagat o serie d injuraturi si racnete dupa ce a recunoscut ca asigurarea lui de viata e cu Dumnezeu :))

 2. Oana S. September 12, 2011 - 10:23 Reply

  Pe frate-miu îl tot sună o tanti cu care poartă următorul dialog de câteva luni:
  – Alo, domnișoara Roxana Popescu?
  – Nu.
  – Domnișoara Roxana Popescu, avem o ofertă incredibilă pentru dumneavoastră!
  Acuma, frate-miu chiar are o voce puternică de bărbat și tanti aia nu văd de ce nu înțelege că el nu-i Roxana.

 3. a-z September 12, 2011 - 16:04 Reply

  mai ce sa zic, in ultima vreme in loc de telefoane de programari interviuri, m-au sunat unii de la nu stiu ce fel de statistici, sondaje in "vederea imbunatatirii serviciilor de pe piata telecomunicatiilor"…
  o data, intaia oara, le-am cerut o amanare, cand au revenit, le-am zis ca nu mai am baterie oricum si ca din moment ce stau de vorba din pretiosul meu timp doar ca sa se umple timpul sarcinilor de serviciu in cazul altora, atunci sa nu se mai deranjeze si vom pune punct. dar ce facem aici? cam asa. difera de engleza ta, Oana si de Roxana Popescu a fratelui OaneiS… acum ce sa fac, sa raspund unei alte interpelari din astea nelalocul lor doar cu "roxana popescu stie engleza, nu vrea cursuri, bine pa?" 🙂
  e o solutie, sau o varianta macar…

 4. andrei September 12, 2011 - 17:57 Reply

  stiu ca nu prea se incadreasa in asa zisele"call center", dar pe vremea cand lucram la licitatii la o firma de drumuri, vroiam sa participam la o reabilitare de drum comunal. Pe vremea aia, ca sa obtii documentatia trebuia sa trimiti un fax autoritatii contractante cum ca firma x vrea sa intre in posesia documentatiei pentru a putea participa la licitatie.
  Zis si facut…le-am trimis faxul, a doua zi sunt sunat de primar, care ma ruga (de fapt ma implora) sa nu participam pentru ca lucrarea era deja facuta, iar elvroia doar sa intre in legalitate.
  Ce m-am mai amuzat cu el…am inceput sa ii spun ca nu e bine ce a facut, ca e caz penal, etc. Mai mai ca plangea….Pana la urma i-am zis sa stea linistit ca nu vom participa, cu conditia ca urmatorul contract sa ni-l dea direct noua…Nici pana in ziua de azi nu am mai auzit de el…
  Oricum toti din birou ne-am amuzat cam o luna pe seama lui

 5. Oana September 12, 2011 - 22:00 Reply

  Paispe, si eu am lucrat in asigurari :)).
  Oana, as putea sa bag mana in foc ca e vorba de un mlm :D.
  a-z, ce ma seaca si pe mine chestionarele la telefonnnnnnn!
  Andrei, i-auzi :)). Nu ma mira isprava lui totusi:).

Leave a Reply