Oana Kovacs

1

Jazz în și mai multă ploaie. Torențială.

Na, așa îmi trebuie că m-am plâns de ploaia de miercuri. În seara asta nu a plouat, a turnat cu găleata. Norocul meu că am primit pelerină de la Anca, asta m-a ajutat să supraviețuiesc, că umbrelele (da, două, că am găsit-o și pe aia pierdută aseară) nu mi-ar fi folosit decât să scot ochii celor din jurul meu, cum aproape mi i-au scos alții mie.

Dacă la Teo Milea am stat cuminte, fascinată și aproape singură pe primul rând, trecând cu vederea peste ploaia ușoară, la The Cat Empire a fost nebunia de pe lume și în public și în ceea ce privește vremea. Publicul s-a dezlănțuit și a început să cânte și să danseze, iar ploaia parcă i-ar fi ținut isonul, a căzut cu nemiluita.

teo-milea-jazz-tm

Așa cum v-am mai zis, mi-e greu să descriu experiența Jazz TM. A fost prima dată când l-am ascultat live pe Teo Milea și mi s-a făcut pielea de găină auzindu-l. Și mi-a plăcut că e foarte down-to-earth, carismatic și modest. El s-a bucurat de câți ne-am adunat pentru el și pianul lui, eu mă gândeam că era așa frumos să fie mult mai multă lume, nu toată ziua ascultăm muzică de genul ăsta.

La The Cat Empire a fost nebunia de pe lume. Oamenii au început să strângă scaunele pentru a dansa, au sărit, au cântat, au țipat de fericire. Printre ei… nimeni altul decât domnul Robu, cu un zâmbet maaaaaaaaaaaaaaaaare pe față! 🙂 Nu prea îl îndrăgesc eu, dar să zicem că mi-a fost simpatic să-l văd cu gura urechi printre tineri care chiuiau pe muzica celor de la The Cat Empire. Până au terminat ei de cântat turna cu găleata, am fost nevoită să îmi deschid și eu o umbrelă, pentru că altfel curgea toată apa de pe alte trei pe mine. :))

La Anoushka Shankar nu am rămas, nu-mi place în mod deosebit cum cântă și mi-era și cam frig (altfel aș fi avut o tentativă de a sta).

Am cam înghețat azi, am părul fleașcă iar, dar nici acuma nu-mi pare rău. Jazz TM a fost o experiență care a meritat. Păcat că anul trecut nu eram în oraș în timpul evenimentului și n-am văzut decât Macy Gray (care mie personal mi-a lăsat o impresie proastă, dar… de gustibus). Anul viitor sper să ajung la toate zilele de festival, la fel cum am ajuns și zilele astea.

În cifre aș zice așa: 3 zile de festival, 4 artiști care mi-au plăcut foarte tare, două ploi zdravene, o umbrelă pierdută și regăsită, apoi chiar două umbrele folosite, un telefon care a luat-o razna după ploaia de miercuri și momente de bucurie… nenumărate.

Mulțumirile se îndreaptă spre cei menționați mai jos, pentru un eveniment foarte reușit, din punctul meu de vedere.

JazzTM este un festival organizat de Primaria Municipiului Timisoara si produs de PLAI.

Parteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia si Observator Cultural.

Comments

Oana • July 11, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

  1. O oră cu Teo Milea | Oana Kovacs

Leave a Reply