Oana Kovacs

Citat ragoste romantic penibil
4

Noi ne iubim în fiecare zi

Citat ragoste romantic penibil

Nu-s fană Valentine’s Day, da’ nici să nu aud aburelile insistente cu ”Vai, dar noi ne iubim în fiecare zi, nu avem nevoie de o zi specială să ne arătăm dragostea”. Vreau și eu să văd cuplul ăla în care nu și-au dorit cei doi să se strângă de gât măcar o dată. Și zic aici de relațiile lungi, nu de cele de două luni.

Da, ne iubim zilnic, dar uneori, în o zi din o sută poate, ne dorim să îl sufocăm pe celălalt cu perna. Sau poate am vrea să trântim niște uși sau sertare (izbucnirea mea preferată, ținută sub control de mobila cu soft close, cine o fi inventat-o, frate, și pe asta?!). Sau să spargem niște farfurii în timp ce țipăm (io-s contra, că-mi plac farfuriile mele și am așa niște mâini de plastilină că nu am nevoie de nervi să le scap și să le fac țăndări).

De marea sărbătoare a iubirii, media ne sufocă cu inimioare și povești răsuflate despre sfântul Valentin. Iar comercianții ne bombardează cu căcaturi roz. Și toată lumea se simte entitled să-și spună părerea, care în 99% din cazuri e fixă, ori adoră valentinizarea, ori se iubește în fiecare zi.

Motiv pentru care m-a mâncat și pe mine undeva să scriu ceva tot pe tema asta. Of.

Comments

Oana • February 16, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

 1. trenda February 19, 2016 - 22:31 Reply

  Valentine’s Day este, din punctul meu de vedere, o metoda de a impulsiona vanzarile comerciantilor… Traim in epoca consumerismului…

  • Oana February 22, 2016 - 13:12 Reply

   Si asta e adevarat

 2. Traveling Hawk February 29, 2016 - 15:59 Reply

  Chestia cu Valentinu’ e chiar comerciala si foarte recenta in istoria noastra. Imi amintesc ca am aflat prima data despre aceasta zi fix in 14 februarie 1996, cand soseam in San Francisco si, la cina, am avut pe masa o inima de ciocolata (nu-mi plac diminutivele, asa ca nu zic ce era, adica o inimioara). Evident, am cerut explicatii, fiindca habar n-aveam de Sf. Valentin. Abia dupa cativa ani (nu-mi amintesc exact cand) a venit, nitam-nesam, si la noi! O zi ca oricare alta, doar ca cei care vor/pot, cheltuiesc mai mult. Simplu. In treacat fie zis (stati, nu dati cu pietre!), am aceeasi parere despre betisoarele de Sf. Nicolae, martisoarele de 1 martie si isteria de la florarii, de 8 martie. Poate unele au avut la origine ceva dar semnificatia s-a pierdut demult, ori nu mai da nimeni doi bani pe ea si totul a ramas o afacere desantata…care convine uneori (unor) femei/fete. Ce ar face pipitele frecventatoare ale mallului daca nu ar fi in calendar si 1 martie si 8 martie?! Si sa nu credeti ca doar acum spun asta, asa am gandit mereu 🙂

  • Oana March 1, 2016 - 14:01 Reply

   Sunt de acord. Recunosc ca eu cad in patima zilelor din martie si imi cadorisesc mama, matusa si bunica. 🙂

Leave a Reply