Oana Kovacs

12

Te iubesc necondiționat

te-iubesc-neconditionatsursă foto

Nu știu voi, dar eu cred în dragoste. Doar că nu în cea necondiționată. Nici când e vorba de o relație bărbat-femeie, nici când e vorba de una părinte-copil, în fine, nu cred în dragostea necondiționată între nimeni.

Nu de alta, dar cred că toți avem niște limite.

Am și eu câteva persoane pe care le iubesc până la cer și înapoi și pentru care aș face multe, dar nu pot să zic că dragostea mea pentru vreuna din ele nu are limite. Pentru că nu cred în conceptul ăsta. Cred că undeva, departe, există o graniță pe care nimeni nu vrea să ajungă să o cunoască într-o relație.

Nu cred că vreunul din noi (voi) vrea să ajungă să testeze limitele astea. Primele cuvinte care îmi vin în cap: violență și abuz. Adaptabile la orice relație.

Probabil vă întrebați ce m-a lovit de-am ajuns să scriu despre asta pe blog. Nimic. Doar că am tot citit și văzut în filme cum toți promit ceva ce efectiv nu au cum să știe dacă pot oferi: dragoste necondiționată. Un concept prea idealist pentru realista din mine.

Comments

Oana • January 6, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. bloodie January 6, 2014 - 11:01 Reply

  Oana, mă iubești suficient de mult încât să mă ajuți să îngrop un cadavru noaptea? 😀 Întreb așa, ipotetic, să știu pe cine mă bazez dacă apare ocazia.

  • Oana January 6, 2014 - 11:03 Reply

   Food for thought. :))

  • Georgiana January 6, 2014 - 19:41 Reply

   Anca zi cand, si vin eu cu lopata :))

 2. Andreea D. January 6, 2014 - 15:33 Reply

  E prea pompos spus “necondiţionat”, cred c-ar suna mai bine “o dragoste infinită” dar “necondiţionată” în niciun caz.

  • Oana January 6, 2014 - 21:54 Reply

   Posibil. Nu stiu, dar mi-e ca e riscant asa, in general, sa promiti dragoste cu polonicul, nelimitata etc. :))

 3. Monica January 6, 2014 - 19:44 Reply

  Pentru mine neocniditionat nu insemamna sa promit ceva ce la un moment dat nu mai pot oferi. Pentru mine neconditionat inseamna ca iubesc pe cineva sau pe mai multi oameni fara a astepta nimic in schimb. Absolut nimic. Asta e dragostea neconditionata pentru mine.
  Conceptul de neconditionat in sensul “te iubesc mereu si asa se va intampla intotdeauna indiferent daca tu o vei mai face sau nu: e o aiureala. Oamenii se schimba… si modul de a iubi se schimba. Si cred ca stim asta cu totii, daca am avut cel putin doua relatii. 😀

  • Oana January 6, 2014 - 21:57 Reply

   Da, vezi, eu m-am gandit in alt sens la neconditionat. E interest punctul tau de vedere, desi, eu una-s mult prea egoista pentru asa ceva, recunosc.

 4. Andra C (@AndraC4) January 6, 2014 - 22:51 Reply

  oricum filmele sunt o vrajeala de zile mari. suntem intoxicati de-a dreptul cu o idee complet nerealista despre iubire. de fapt e cum am citit pe undeva… a story with a happy ending isn’t over yet 😀

  • Oana January 6, 2014 - 22:55 Reply

   Pai da… ca ori e ending ori nu e. 😀

 5. Poker cu rechinul | In jurul Kadiei
 6. Dorothea January 9, 2014 - 17:27 Reply

  Doar o mica elaborare a ceea ce ai spus deja. “Necunditionata” n-are cum sa fie, cel putin in universul asta. Chiar daca nu impunem limite morale, tot va fi conditionata de cele fizice. Avem doar doua maini, doar doua picioare, 24 de ore intr-o zi, din care 5-6 se duc obligatoriu in somn. Avem taxe de platit, munci de facut, mancare de mancat…

  • Oana January 9, 2014 - 20:44 Reply

   Da.
   Si zilele astea, discutand cu mai cateva prietene, am observat ca fiecare intelege altceva prin acel “neconditionati”.

Leave a Reply