Oana Kovacs

6

”Ispășire” de Ian McEwan

Dacă vă place Keira Knightley sigur ați văzut Atonement. Dacă nu, cum nu-mi place nici mie prea mult de ea, nu. Așa că eu în loc să văd filmul, am citit cartea. Ok, n-a fost chiar așa. Am primit cartea pentru a o citi în Grecia și acolo am citit-o, imediat ce am terminat ”Paula”.

ispasire-ian-mcewansursă foto

Personajul principal din carte e Briony, fetița cea mică a unei familii destul de bogate. Ea observă idila care se naște între sora ei și un băiat din afara clasei lor sociale și interpretează totul după mintea ei… de copil. Problema e că o tragedie (aparentă) lovește familia fetei și cumva, iubitul Ceciliei (sora lui Briony) ajunge să plătească pentru cele întâmplate. Deși nu are nici cea mai mică vină, Briony îl acuză și îi dă toată viața peste cap.

Mai târziu, când ajunge la maturitate, Briony își dă seama de prostia făcută în copilărie, doar că îi este foarte greu să-și ispășească păcatul de a fi arătat cu degetul pe nedrept.

Deși din start mi s-a părut extrem de bine scrisă cartea, pentru că McEwan analizează foarte clar trăirile personajelor sale, pe moment nu mi-a plăcut. Poate din cauza lui Briony, care face o prostie colosală, poate din cauza faptului că am citit romanul imediat după povestea Paulei lui Allende, nu știu. Cert e că acum, revenind la ea, îmi dau seama că nu e doar o carte foarte bine scrisă, ci și o carte care mi-a plăcut mult. Mult, mult.

Comments

Oana • January 3, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. iri January 3, 2014 - 08:02 Reply

  si mie mi-a placut foarte mult 😀 trebuie neaparat sa mai citesc ceva de el 😀

  • Oana January 3, 2014 - 11:25 Reply

   Eu am citit si Copilul furat, dar nu a fost la fel de buna cartea. Ma rog, a fost interesanta pana a devenit previzibila si n-am mai avut chef sa citesc. Dar am terminat-o totusi.

 2. roberts January 3, 2014 - 08:47 Reply

  si mie mi-a placut mult:) cred ca e cea mai reusita carte a lui McEwan (din cate am citit eu).

  • Oana January 3, 2014 - 11:30 Reply

   Eu am citit doar doua si asta as zice si eu. :))

 3. "Copilul furat" - Ian McEwan | Oana Kovacs
 4. Biblioteca bloggerului român | Oana Kovacs

Leave a Reply