Oana Kovacs

4

O intrebare, un grup

Grupurile de Facebook aduna laolalta oameni tare diferiti. Si multi binevoitori.

O sa fiu rea acum, dar vreau sa fac o remarca. Pe Facebook oamenii-s la fel de enervanto-bine-intentionati ca in realitate.

intrebare-facebook-grup

Vine persoana X, pune o intrebare pe grup si da niste parametri: gen – “Ma ajutati sa cumpar o bluza? Sa nu coste mai mult de 100 de lei si sa fie intr-o culoare calda”.

Inevitabil, minim 95% din cei care raspund vor fi pe langa subiect, venind cu tot felul de solutii si sfaturi necerute: bluze albastre, verzi, negre, mov, bluze cu 500 de lei, bluze nu se stie cum – dar de calitate maxima, de ce bluza – mai bine pantaloni, de ce sa cumperi noua – gasesti la mana a doua etc.

Facebook – nu poti sa nu il iubesti. La fel ca pe oamenii de acolo.

 

Comments

Oana • September 21, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. dam167 September 21, 2015 - 12:17 Reply

  De ce ai întreba așa ceva pe facebook? Nu de asta există magazine cu țoale?

  • Oana September 21, 2015 - 13:52 Reply

   Era un exemplu, dar nu, nu ai intreba intr-un magazin cu toale, pentru ca pur si simplu iti limitezi extrem de mult optiunile (daca intrebi intr-unul singur) sau cauti pana capiezi (daca iei magazinele la rand). Dar cand ai 1500 de oameni (majoritatea femei) la gramada, pui intrebari, in speranta ca primesti o recomandare buna. Si-ai zice ca din atatea gagici s-or gasi cateva mai rasarite sa raspunda la subiect, dar… nu!

   • dam167 September 21, 2015 - 14:07 Reply

    Atunci când cauți ceva, dar pui o asemenea întrebare – trebuie să mergem pe exemplul ăla și da, știu că e doar un exemplu – e normal să ți se răspundă așa. Unde e 100 lei ar putea fi 200 – de ce nu?! – iar culori calde, mai ales după spectrul feminin, e o arie destul de largă. Până la urmă de ce culori calde, că poate la nu știu ce pantaloni e mai bine albastru – consiliezi până la capăt, nu?
    Nu iei magazine la rând, ci cauți magazinele cu un stil care ți se potrivește. Asta e valabil pentru multe obiecte de uz personal. Dacă nu prea ai idee de ce vrei, normal trebuie să te lămurești înainte de a cere o părere. Sau, dacă știai deja, în mare, de ce nu dai mai multe detalii?

    Așa, ca fapt divers, când eu și ea mergem la cumpărături, ea cade prima. Când ”e de mers la cumpărături”, ea oftează.

    • Oana September 21, 2015 - 16:19 Reply

     Sa zicem ca esti nou in oras. N-ai idee ce magazine ti se potrivesc. Si nu, 100 de lei nu e tot una cu 200. :)) Daca ai 100 de lei, poti sa vrei tu sa cumperi si o bluza cu 1000, ai o limita pe cardul ala. Si daca ceri o bluza alba de maxim 100 de lei, orice rahat de bluza, tot un miliard de raspunsuri pe langa subiect primesti.

Leave a Reply