Oana Kovacs

ioana-parvulescu-intoarcere-bucurestiul-interbelic

Întoarcere în Bucureștiul interbelic – Ioana Pârvulescu

Aoleu, când am văzut ce în urmă îs cu recenziile (și zic doar de cărțile de 5*, da?), era să leșin. Așa că nu mai întind coarda și scriu pentru cei minim 2, maxim 3 cititori de-ai mei curioși de părerile mele despre cărți, mai ales despre cărțile pe care eu le consider foarte bune.

Așadar Întoarcere în Bucureștiul interbelic – Ioana Pârvulescu – o carte destul de greu de rezumat, că nu e beletristică, deci voi fi foarte scurtă. Am cumpărat-o în ideea că o voi răsfoi și am sfârșit citind-o din scoarță în scoarță. Adevărul e că în România perioada interbelică a fost singura care trezește amintiri plăcute – zic asta referindu-mă la trecutul recent.

Cartea e o radiografie a societății interbelice, a obiceiurilor bucureștenilor, fie că vorbim de cei din mahala sau upper class. Trece prin toate detaliile vieții lor, amintește personaje populare (tot din aria asta vă recomand Zaraza de Andrei Ruse – câteva păreri aici), locuri îndrăgite și apreciate și expune într-un stil delicios viața de zi cu zi a locuitorilor urbei.

Vă recomand să o citiți, Ioana Pârvulescu e o scriitoare care merită cumpărată (eu am mai citit de ea și Viața începe vineri – 4 stele, beletristică, un pic mai dezlânat scrisă, dar simpatică – aici recenzia de pe Goodreads). Sau cel puțin una pe care eu sigur o să o mai cumpăr și de la care mă aștept să se mai cizeleze și după tot ce a publicat (scuze scriitorilor români prea tineri, dar la ei se simte lipsa de experiență și educație pe partea de vocabular într-un mod acut – mă voi abține cu numele) pentru că are talent și… peniță. 🙂

Citiți, citiți, citiți.

ioana-parvulescu-intoarcere-bucurestiul-interbelic

sursă foto

 

Comments

Oana • November 9, 2016


Previous Post

Next Post

Leave a Reply