Oana Kovacs

Injuraturi la volan
3

Instructorii auto și prostia/nepăsarea

Stau la țară, vorba vine, că ieși din Timișoara, clipești de două ori și ai ajuns în Utvin.

Partea cea mai faină e că am două opțiuni de mers la job, fie prin oraș, dar strada pe care mergeam a ajuns faimoasă pe interneți din cauza stării jalnice în care se află, fie pe ”centură”. Deci, teoretic, pe undeva tot ajung repede la lucru.

Asta s-o credeți voi. Strada Ioan Slavici e mama, tata și toată familia gropilor din oraș, iar ”centura” (Timișoara NU ARE centură, ăsta e un nume de alint pe care eu i-l dau străzii Ovidiu Cotruș), deși are limită de viteză de 70 e ocupată în fiecare dimineață de elevi ai școlilor de șoferi. Adică singura bandă de 70, care oricum e într-o stare mizeră, e călărită la 7-8 dimineața de mașini de școală. Nimic rău până aici, doar că instructorii nu bagă pe aici elevii care pot manevra mașini la 70 la oră, ci… începători.

Așa că în minim 3 zile din 5 merg pe limita de 70 cu… vreo 25 la oră. Bătrânește și fără grabă, să nu doamne-ferește să pățesc ceva. Și-n spatele meu, și-n fața mea, până la mașina de școală, văd tensiunea plutind în aer și fum ieșind din urechile altor șoferi.

Cel mai fain a fost joi, când elevul cu instructorul său nu doar că mergeau în reluare, dar s-au și oprit în mijloc de drum, total anapoda, încurcând circulația pentru aproape un minut. Ei bine, dragii mei, astea-s momentele când îmi doresc să fiu bărbat și să am aproape doi metri și vreo 130 de kile, să mă dau jos din mașină și să-i scot și pe ei din a lor de urechi. Îs femeie, așa că limitez la claxoane și… cuvinte dulci. 🙂

Injuraturi la volan

Puteți să-mi ziceți că-s barbară și necivilizată, că e Robu de vină (nici pe el nu-l iert), dar încă n-am aflat de vreo lege prin care proaspeții viitori șoferi pot învăța plecările de pe loc și mersul în viteza a doua doar de pe limitele de 70. Avem și străzi cu limite de 30 la oră, ideale pentru mersul cu… 30 la oră!

Bunul simț nu ține de codul rutier, din păcate.

Comments

Oana • March 21, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Stefan March 21, 2016 - 09:53 Reply

  Ar fi bine daca s.ar modifica legea si masinile de scoala sa nu poata circula intre orele 7-9 si 16-18

  • Oana March 24, 2016 - 11:46 Reply

   Crezi ca asta ar rezolva problema?

 2. Miştotică March 21, 2016 - 14:22 Reply

  @Stefan încă nu s-o născut mintea aia luminată pentru o astfel de lege.

Leave a Reply