Oana Kovacs

6

Ce înseamnă ”nuntă mică”

Așa a ajuns ieri cineva pe blog, așa că o să fiu și eu fată faină și-o să zic ce cred că-nseamnă. Iară cu cifre, că am așa multe pe cap zilele astea, că aș putea să jur că numai cifrele pot face ordine în haosul care mă-nconjoară.

1. Nuntă mică înseamnă să reduci și cu minim 10% numărul de invitați la care visează părinții. O să facă așa o dramă din-asta că o să ai impresia că nunta se reduce doar la tine și-atât. O să sune așa grav că o să pară cu te căsătorești singură, fără a fi parte dintr-un cuplu.

2. Dacă nu ai sarmale pe masă, iar e nuntă mică. Nu se face, NU SE FACE!!! La fel și dacă ai supă, dar nu intră pe marșul lui Radetzky. Practic, lipsa marșului anulează supa. Și nunta în sine!

3. Ar putea fi nuntă mică și dacă n-ai sarmale în cap. Știți voi, freza aia care arată ca o sarma infinită. În orice caz, e nuntă mică dacă e fără sarmale-n păr și la căminul cultural. Dacă faci nunta la oraș, nu se consideră a fi nuntă mică, doar o să pari an emancipated bitch.

4. E nuntă mică și dacă n-ai păpușă crăcănată pe mașină. Sau, varianta 2015: joben uriaș pe mașină neagră – pentru el, tiara imensă pe mașină albă, pentru ea.

5. Tu, soțu’, mama, tata sau socrii n-au făcut credit pentru nuntă? Iar e nuntă mică. De săraci, cum ar veni…

6. E nuntă mică și în următoare situații: a) rochia de pe tine nu face cât minim 3 salarii de-ale tare; b) rochia nu costă minim 2500 de lei și salariul tău trece de 2000 (ce cârpă vrei să iei pe tine?!); c) n-ai minim 6 domnișoare de onoare îmbrăcate aproape identic, în niște rochii pe care le urăsc și cărora le-ar da foc, dar n-o s-o facă pentru că au dat bani pe ele. Doar o să le lase la mâna moliilor.

7. Îți trebuie o pereche de nași ca să ai nuntă mică. Da, știu că nașii-s la orice nuntă, dar ca să nu fie mică, pui două perechi.

8. Florile – dacă nu-s aduse de dincolo, nici n-are rost să mai ai flori pe mese sau buchet. Trebe aduse cel puțin din Olanda, deși de preferat ar fi să vină cu avionul de pe alt continent.

9. E nuntă mică și dacă recunoști toți invitații, ba chiar te pozezi și stai de vorbă cu toți. Ce prostie mai e și asta?

10. Și tot nuntă mică e dacă nu faci barem bani de-o mașină după. Păi ce treabă e asta? Aaaaaaa, mașina să fie nouă.


Acest articol e un pamflet și trebuie tratat ca atare. 🙂

Căsătoriți-vă cum vreți și nu plecați urechile la toate prostiile.

She always fell for the bad boys.

Comments

Oana • August 28, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Bookish August 28, 2015 - 16:59 Reply

  Şi nunta mea va fi mică 🙂 Foarte haios articolul.

  • Oana August 29, 2015 - 09:42 Reply

   Si a noastra a fost foarte mica. Micro, cum zice Joie.

 2. joie August 29, 2015 - 09:31 Reply

  Fa-ti o afacere: Micro-nunti SRL

  • Oana August 29, 2015 - 09:38 Reply

   N-ar fi rau.

 3. Roberts August 29, 2015 - 10:06 Reply

  si la noi a fost mini-nunta, doar parintii, nasii, fratii si 4 cupluri de prieteni! si a fost foarte bine, si inca ne merge bine desi ne-am luat intr-o luna de mai (se spune, adica unii spun, ca mariajele facute in mai nu tin). buna ideea cu afacerea:)

  • Oana August 29, 2015 - 11:38 Reply

   Am mai auzit asta cu luna mai. Culmea e ca o prietena de-a mea si-a planificat nunta in mai tocmai in ideea ca oamenii is superstitiosi si evita luna asta si gaseste rapid restaurant. N-a fost deloc asa. :)))

Leave a Reply