Oana Kovacs

11

Cum să începi săptămâna prost

Simplu, PMS, postMS și tot ce se întâmplă în materie de MS-uri, câteva simptome de boli tropicale pe care probabil le au doar papagalii, dureri crunte de spate, o conjunctivită și apă caldă. Apă caldă am zis? Scuze, am uitat undeva un nu.

fara-apa-calda-timisoara

Pentru că, aparent, în Timișoara uneori și apa caldă e un lux (oare ne pregătesc edilii pentru aceleași măsuri restrictive la apă caldă și căldură ca în capitală?). Aseară, am ajuns acasă, m-am pus să gătesc (da, chiar asta am vrut să scriu, nu e glumă, nici greșeală), doar că am terminat mirosind apetisant a… ceapă și altele. Așa că țup în duș. Ce duș, că nu era nici urmă de apă caldă.

Primul gând? Tion. Evident, acolo scria ce se întâmplă și pentru oamenii neinformați ca mine. Am aflat că se fac reparații – nu a fost timp în vară, evident, și că ne vom recupera apa caldă și căldura la ora 22. Bun, erau destule de făcut așa că ora 22 nu părea chiar o luminiță îndepărtată de la capătul tunelului. Doar că ora 22 s-a făcut ora 22:15. Apoi 22:30. Ia ghiciți? Nici un strop de apă caldă, nici în visele mele. Pe la 22:35 am sunat la Colterm să văd ce drăcia dracului se întâmplă. Nenea de acolo, foarte flexat, sigur avea apă caldă și nu mirosea a ceapă, mi-a zis că au subcontractat lucrarea și ei nu știu ce face firma. Dar apa o să vină. Cu osă puteam să mă spăl pe cap, la figurat, evident. M-am pus la un film și din 10 în 10 minute am tot controlat dacă the magic happened. Nu s-a happened-uit dacă vreți să știți. La 23:38 cam am sunat iar. Mă rog, iubitul a sunat. I s-a zis fix pix același lucru și i s-a promis că va fi sunat pentru a-l informa când termină să descânte apa, că noi cu apa de spălat chiar suntem în relații bune și ne interesa.

La 23:48 cam a primit un telefon și i s-au dat asigurări că pe la ora 24 aterizează și apa programată pentru ora 22.

Ghiciți ce-am pățit eu în următoarele 5 minute și de ce m-am trezit la 7 cu dorința de-a avea apă caldă?

Comments

Oana • October 15, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Lavinia October 15, 2013 - 08:27 Reply

  Ahaaaa,deci asta era faza cu apa :)Eu toata seara le-am urat “de dulce” vecinilor care renoveaza,crezand ca ei au intrerupt apa calda in bloc,iti multumesc ca m-ai luminat :)))))Sa ai o saptamana reusita,chiar daca a inceput aiurea!Pupici 🙂

  • Oana October 15, 2013 - 08:46 Reply

   Da :)))
   O saptamana frumoasa si tie, Lavinia! 😉

 2. Andra C (@AndraC4) October 15, 2013 - 08:42 Reply

  Nici la noi nu este. DELOC!!! De duminica seara, daca iti vine sa crezi. Si, ca sa fie totul perfect, acum nici macar apa rece nu mai merge :))). Acum incerc sa ma gandesc la cine ma pot duce sa ma spal naibii pe cap :))

  • Oana October 15, 2013 - 08:47 Reply

   Ai sunat sa vezi ce se intampla?
   Noi cred ca l-am disperat un pic pe nenea de la deranjamente, but who cares? 😀

 3. Ari October 15, 2013 - 09:26 Reply

  Eh, asta e mic copil pe langa toata luna lui August fara apa calda intr-un oras intreg (ce-i drept, mai mic).. Si asta an de an. De Sevein vorbesc, poate il fac de ras si anu urmator nu mai repeta experienta :)) cateva zile iarna fara apa calda si caldura ar fi acolo asa, de “incalzire” *sigh*

  • Oana October 15, 2013 - 11:27 Reply

   OMG. Asta imi audce aminte de verificarile de vara din TImisoara de acuma mai bine de 10 ani cand doua saptamani nu era nici la noi deloc apa calda. Si 40 si de grade afara. Se descurca fiecare cum putea, eu cu apa rece. :))

   • Ari October 16, 2013 - 10:45 Reply

    Partea buna cu 40 grate (+) e ca apa se incalzeste repede la soare :)))
    Pe naiba, ce parte buna poate exista in era tehnologiei, cand in luna cea mai calduroasa din vara esti lasat fara apa calda? De aproape 10 ani am plecat eu de acolo si inca aud ca se intampla asta. Traim intr-o lume nebuna, deja nu ma mai surprinde nimic.

    • Oana October 16, 2013 - 10:47 Reply

     Se incalzeste la soare daca ai curte in care sa o lasi. 😀
     Daca ai doar balcon, si ala umbrit…. well, nasol.

     • Ari October 16, 2013 - 11:23

      Nu pot sa spun ca am suferit prea mult. Ori eram cu ai mei in concediu, ori la bunici la tara… dar totusi poate unii nu au bunici sau nu au concediu. Cert e ca ai dreptate, per total e tare nasol.

 4. Cris-Mary October 15, 2013 - 10:46 Reply

  :D:D Asta nu e prea placut cand se intampla si din aia sunt fericita ca am centrala proprie. Asta daca nu cumva se ia gazul sau lumina…

  • Oana October 15, 2013 - 11:31 Reply

   Te invidiez asa un pic. Noi stam in chirie, deci no way sa investim noi in centrala nefiind al nostru apartamentul.

Leave a Reply