Oana Kovacs

7

Înapoi la viața de zi cu zi

viata-de-zi-cu-zi

sursă foto

Hai că ați cam terminat toți cu vacanța, așa că… înapoi la viața de muritori de rând, care lucrează de la 9 la 5, se căsătoresc și fac copii sau corporatiști care visează să se mute în multinațională pentru a munci cu sudoarea frunții întru ridicarea diverselor statui în onoarea lor (câți v-ați prins că e o glumă înainte de paranteză? :-P).

Tot gândindu-mă zilele astea la sărbători fel de fel (Crăciun, Paște, revelion, zile de naștere, nunți etc) am remarcat pentru a mia oară că eu prefer viața de zi cu zi. N-aș zice că-s o persoană plictisitoare, dar rutina mea zilnică îmi priește, îmi place să vin acasă și să smocăi mâțul, să mă pun să scriu pe blog, să ies la o cafea cu prietenii sau să deschid o carte de 100 de ori mai mult decât îmi place să răspund de 10 ori la întrebări gen ”Da’ voi când vă luați?” sau ”Nu mai faceți și voi un copil, dacă tot e vârsta?” sau ”Da’ voi ce mâncați toată ziua dacă nu vreți să luați cele 15 kile de cartofi pe care vi le facem cadou?” care apar din partea curioșilor la diverse evenimente.

Așa că prefer zilele noastre care poate par banale, cu micile lor bucurii zilnice. Nu sar în sus de bucurie că a trecut Crăciunul, dar mă bucur din suflet că am început un an nou & aștept cu nerăbdare să intrăm în pită și să lucrăm pentru ceea ce ce ne dorim, indiferent că e vorba de chestiuni materiale sau nu. Că doar nu construim imperii mâncând oale cu sarmale și dând pe gât pahare de țuică. Viața reală se întâmplă înainte și după momentele perfecte care apar pe Facebook, Twitter și Instragram.

Comments

Oana • January 5, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Teodora January 5, 2015 - 09:38 Reply

  Well, eu sunt de partea ta. Nici eu ma omor dupa evenimente.

  • Oana January 5, 2015 - 12:16 Reply

   Welcome in the club!

 2. Roxana January 5, 2015 - 11:21 Reply

  Pfoai, încă două zile de “vacanţă” şi cred că mă urcam pe pereţi… sau mă “legumizam” cu totul! Back to work and coffee! 🙂

  • Oana January 5, 2015 - 12:16 Reply

   Io cum n-am avut de fapt vacanta am inceput binisor ziua. 😀

 3. roxanica1 January 9, 2015 - 14:48 Reply

  cel mai naspa la faza asta cu casatoria e atunci cand te intreaba chiar mama sau rude foarte apropiate (bunica, sora mamei etc), de care iti e jena sa le raspunzi oarecum “urat” sau ce-ti trece mai ciudat prin cap incat sa taca. ptr babe nebune sau altii care ma intreaba am raspuns (care-i treaba ta, etc !?!) dar ptr mama, bunica…inca n am gasit

  • Oana January 9, 2015 - 16:39 Reply

   Nu stiu in ce relatii esti tu cu mama si bunica, dar ale mele cam stiu cum sta treaba si nu ma streseaza. 🙂
   In plus, si cand ma supara cu ceva, nu mi-e jena sa le iau la 11 metri.

 4. roxanica1 January 13, 2015 - 10:25 Reply

  le-ai “educat” bine, congrats 😛 eu mai am de munca

Leave a Reply