Oana Kovacs

12

Impresii finale legate de Business Days Timișoara 2012

 

Pentru că postarea asta va fi plină de liniuțe, o să scriu ”evenimentele” care m-au deranjat sau cele care m-au impresionat (cronologic le scriu) la Business Days Timișoara 2012. Va fi o varză, dar sper să vă placă :).

– încep cu momentul când am aflat că merg – total hapiness! Mulțumesc, Trender! (Vă las și linkul cu prezentarea Trenderiței șefe, la workshopul căreia erau ocupate toate locurile cu o zi înainte! – http://www.slideshare.net/giorgianapetre/business-days-workshop-de-marketing-in-era-social-media.)

– continui cu dezamăgirea legată de înscrierea la workshopuri. Nu mă lăsa sistemul Business Days Timișoara 2012 să mă înscriu decât la unul, deși arăta clar unde mai erau locuri și unde nu. Am contactat-o pe responsabilă, mi-a promis pe mail că-mi ține loc la cel de Comunicare. Cum v-a mai răspuns vouă la mailuri mi-a răspuns și mie și cum v-a ținut vouă locuri, și mie. DELOC.

– la înregistrare am pus problema. Mi s-a spus că se va rezolva. Nu s-a rezolvat.

– am prins loc unde am vrut, s-a auzit și s-a văzut (deh, îmi port ochelarii) bine.

– am fost mirată când moderatorul, domnul Laszlo Pacso a anunțat că nu este suficientă mâncare pentru toți participanții. Exista online o bază de date și biletul MEU era la preț de 90 de euro. Trageți voi concluziile :). În rest, n-am nimic cu el, mi-a plăcut!

– mi-a părut rău că nu s-au primit toate întrebările de la public. Nu învinovățesc pe nimeni, era logic că se va întâmpla așa, pentru că discuțiile erau așa interesante că se puteau prelungi la nesfârșit.

– mi s-a părut ilar când s-a anunțat că sunt mici probleme cu traducerea din cauza traficului. As in traducătorul întârzie. Nu-i ok.

– dar eu m-am bucurat că oricum înțelegeam engleză, așa că notițele mele sunt o varză de două limbi, în funcție de cât de scurte erau cuvintele, pentru că vroiam să notez tot ce era interesant.

– n-am înțeles de ce s-a tot repetat că sunt 800 de oameni în sală. NU erau!

– într-o pauză am încercat să rezolv iar intrarea la workshopul de Comunicare. Doamna sau domnișoara cu care am schimbat mailurile nu apărea de niciunde, așa că o domnișoară de la suport m-a trecut pe o listă spunându-mi să merg și să o menționez când se va intra.

– în pauza de masă a fost NEBUNIE. A fost bufet suedez și cele câteva sute de oameni (dar nu 800, poate jumate, dar nu cred că erau nici 400) s-au înghesuit într-un spațiu restrâns pentru mâncare și apă. La un moment dat s-au terminat și furculițele, iar domnișoarele de la catering au spus suav că nu mai sunt.

– am mai observat că profesorii mei din facultate și liceu aveau dreptate, oamenii de afaceri de succes au familie. Nu știu sigur dacă toți, dar majoritatea speakerilor aveau verighete, iar Adrian Florea și Ivan Patzaichin au vorbit despre copiii lor.

– s-a spus că s-a decalat programul din cauza întârzierilor, așa că nimeni nu știa unde și la cât încep workshopurile.

– în cele din urmă am găsit sala cu cel de Comunicare. Supriză! N-am fost lăsată să intru. Pentru că nu eram pe nicio listă. Domnul și domnișoara suport de la FEAA mi-au spus candid că ei nu-s din organizare și ei nu-s de vină și nu știu (asta apropo de ce zicea vreo 2 ore mai târziu Adrian Florea de asumarea responsabilității :D). Atunci chiar m-am enervat. Au mai pățit-o și alții ca mine, așa că am stat afară în timp ce Amada Bălțățeanu vorbea deja înăuntru. Între timp au mai venit două  domnișoare fix în aceiași situație la ca mine și pe ele le-au lăsat să intre. Pesemne eu îs mai fioroasă și de asta nu vroiau să mă lase înăuntru. Până la urmă m-au poftit înăuntru să stau în picioare.

– După experiența asta, am fugit să caut sala cu cel de Leadership. Să vă zic că jumate era goală?

Concluziile mele:

Organizarea a lăsat de dorit. La 90 de euro pe zi (bilet VIP1) mi se pare aberant să auzi că nu este mâncare, să nu ai suficientă apă și să fii dus cu zăhărelul când e să te înscrii la un workshop. Să nu ți se răspundă la mailuri și să fi plimbat aiurea pe motiv că se rezolvă. Eu personal nu îmi puteam permite pur și simplu așa un bilet pentru că banii ăștia nu îi fac într-o zi, așa că am fost foarte fericită să particip. Dar indiferent cum am ajuns acolo, nu mi s-a părut normal să fiu tratată așa în condițiile în care:

– totul a fost computerizat, deci exista o bază de date cu participanții,

– nu e greu să răspunzi la un mail,

– nu e greu să comunici cu colegii din organizare dacă tot scrie suport pe ecusonul tău,

– workshopurile nu erau anunțate în ce săli se vor ține, deci puteam să nu stăm înghesuiți și în picioare dacă se vedea clar câți participanți s-au înscris la workshopuri și la care,

De acum voi fi cu ochii pe Adrian Florea, mi-a plăcut tare mult de el, de asemenea îl ”urmăresc” pe Ivan Patzaichin, care m-a impresionat teribil. Mi-a plăcut să particip la eveniment, m-am bucurat că am putut lua notițe și că am aflat o mulțime de lucruri noi. Speakerii au fost super și de la 95% din ei am avut ceva de învățat.

Sper să am ocazia să merg și la anul și să stau atunci la ambele zile de la Business Days Timișoara.

P.S. Celelate articole ale mele despre Business Days Timișoara 2012

Business Days Timișoara 2012 – Ziua I – Conferința I – Orașul viitorului 

Business Days Timișoara 2012 – Ziua I – Conferința II – Leadership în vremuri tulburi 

Business Days Timișoara 2012 – Ziua I – Workshopul I – Comunicare

Business Days Timișoara 2012 – Ziua II – Workshopul II – Leadership 

Comments

Oana • March 30, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Raluca Moisi March 30, 2012 - 21:11 Reply

  Mnoa, suna cam neprofesionist!
  Dar, vad ca te-a interesat comunicare si leadership… cand te vad la o sedinta Toastmasters? 😀

  • Oana March 30, 2012 - 21:19 Reply

   Hi, hi, Ralu! Timp sa fie, ca acolo-i bai :). Ca eu as veni inclusiv la Cluj :D.

 2. Savoir Fairr March 30, 2012 - 22:36 Reply

  Poate nu sunt eu omul cel mai indicat sa o zica, dar R(r)omania = neseriozitate.
  De la evenimente mondene pana la concerte, totul se face dupa ureche, cu pile si cu nepotisme.

  • Oana March 31, 2012 - 10:54 Reply

   Nu chiar totul, sa stii :).

 3. adizzy March 31, 2012 - 02:22 Reply

  vad ca te-ai distrat de minune 🙂

 4. Dan Patrascu March 31, 2012 - 16:24 Reply

  Obserrv ca nemultumirile mele sunt in mare parte congruente cu ale tale. Ce s-a intamplat la workshopul de comunicare este inadmisibil. Lucruri neplacute am trait si eu la cel de Legile Afacerilor.

  Concluzia mea: evenimentul este organizat de oameni ce se vor veritabili oameni de afacer occidentali, dar a fost organizat intr-un mod tipic romanesc.

  Concluzia mea e ca am dat 125 de euro degeaba. Puteam sa iau si un bilet mai ieftin ca in definitiv beneficiam de exact aceleasi servicii.

  Asta e, poate data viitoare va fi mai bine.

  • Oana March 31, 2012 - 16:27 Reply

   Si mie mi s-au parut ca biletul nu isi merita banii. Eu am avut noroc ca nu i-am dat eu.

 5. Ana Q. April 1, 2012 - 12:19 Reply

  La ultima conferinta la care am fost in Bucuresti la fel mi s-a parut ca organizarea a lasat de dorit. Pauza de masa s-a tinut pe hol unde eram serviti cu ceva mini senvisuri pe care le mancam inghesuiti si abia putand sa ridicam mana la gura.

  • Oana April 1, 2012 - 12:53 Reply

   Cam așa a fost și aici :). Și s-a numit ”Business Lunch”.

 6. adrian florea April 2, 2012 - 12:16 Reply

  Multumesc frumos pentru aprecieri,
  inteleg ca ne vom urmari reciproc de acum inainte 🙂

  • Oana April 2, 2012 - 12:21 Reply

   Da, bineinteles! 🙂

Leave a Reply