Oana Kovacs

12

Ți-aș da un job, dar mai bine te ignor

sursă foto

Întâmplarea face că acum ceva timp am aflat de un job mini-mini-mini-mini part time. Adică genul ăla de job cu care-ți bați capul maxim 5 ore pe săptămână. Fiind în domeniul meu, am fost foarte bucuroasă să aflu de el și am aplicat, mai ales că aș fi îmbinat munca mea cu o anumită pasiune. Părea o ”chestie” ideală de a mai face niște bani pe lângă my real job.

În general, cunoșteam și persoanele care recrutau ”personal” pentru acest proiect și, știind că sunt pasionate de domeniul comunicării  mă așteptam să se comporte ca atare.

În ziua X, cum am aflat de jobuleț am și aplicat. Am așteptat să primesc o confirmarea, un semn, un mail automat, o atenție, o tragere de mânecă să știu că e ok, că nu-s ignorată etc. Cum ați primit voi semnul, așa și eu.

Prin ziua x + 3, am aflat, probabil nefiind singura super mirată, că jobul s-a ocupat după nenumărate aplicații, fără număr, fără număr, și că echipa care se ocupă de proiect regretă că a trebuit să dea atâtea vești negative oamenilor dornici de a primi acest job. Și că speră să nu se supere nimeni din cauza răspunsului negativ primit. Și mă repet, cum ați primit voi un răspuns negativ, așa și eu.

Eu, ca o blondă veritabilă ce îs, mă întreb – de când e liniștea totală și ignore-ul un răspuns negativ pentru un om de comunicare?

Comments

Oana • March 28, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Hapi. River_woman March 28, 2012 - 09:50 Reply

  In locul tau ii sunam si le spuneam sau le postam chestia asta pe pagina ….in caz ca au asa ceva. Ah,pe pagina de facebook 🙂

  • Oana March 28, 2012 - 18:25 Reply

   Am zis ca e mai bine sa ma abtin pentru ca ar fi genul ala de situatie idioata in care risc sa nu fiu crezuta pentru ca nu am un blog hyper citit.

   • Hapi. River_woman March 30, 2012 - 21:47 Reply

    Da, bine si de-aia nu mai poti tu…..
    Totusi, viitorii posibili angajatori….ar fi bine sa nu-ti cunoasca blogul 🙂 Zici si eu……Macar la inceput

    • Oana March 30, 2012 - 21:54 Reply

     Hapi, in domeniul meu nu e posibil :). Si la acest jobulet era chiar cerere, fiind vorba de content writing :).

 2. Daniel March 28, 2012 - 18:48 Reply

  Eu am trimis acum 2 săptămâni un CV pentru un post și recrutarea se încheia pe 20 martie. Nu am primit niciun răspuns, iar ieri am trimis mail să văd ce s-a întâmplat, dacă s-a ocupat postul. Mi-a răspuns că toate CV-urile primite se vor analiza vineri.

  Azi am primit mail să mă prezint luni la interviu:D

  • Oana March 28, 2012 - 19:34 Reply

   Frumos asa. Bafta!

 3. CristinaTM March 28, 2012 - 18:55 Reply

  Da’ zău că nu-i momentul să păstrezi firma anonimă. Dă cu ei de pereți, că dacă îi lăsăm pe toți să-și bată joc de noi, nu ajungem nicăieri.

  Bine zice Hapi, scrie-le pe pagina de FB, pune-ți link-ul acolo (oricum ți-l vor șterge când îl vor vedea, dar măcar știi că mesajul tău a ajuns la ei). Și spune-ne și nouă cine sunt, să putem să le stricăm puțin imaginea. Puterea online-ului e nebănuit de mare.

  • Oana March 28, 2012 - 19:36 Reply

   Cristina, din pacate stau asa prost cu timpul ca n-am puterea de a-l irosi cu ceea ce ar urma. Explicatii etc. Ca de obicei fac “circ” din start daca mi se intampla asa. Si na… nu mi s-a promis nimic, asa ca mi s-ar putea raspunde simplu ca asta era “politica”.

 4. Ana Q. March 28, 2012 - 19:30 Reply

  Cred ca daca s-ar sti despre cine e vorba nu s-ar hazarda foarte multi onlineri sa sara cu acuzatiile 😀

  • Oana March 28, 2012 - 19:35 Reply

   Sincer nu zic pentru ca n-am nervi si timp in momentul asta de tot ce ar urma.

 5. Monica March 29, 2012 - 18:00 Reply

  Habar nu am de ce oare eu leg situatia a de ceva comun!

  Poate e doar nebunia mea!

  Si pe mine ma enerveaza cand un om te ignora, nu-ti raspunde la e-mail. Mi se pare lipsa de profesionalism!

  • Oana March 29, 2012 - 18:07 Reply

   Monica, banuiesc ca stii despre ce e vorba :)).

Leave a Reply