Oana Kovacs

13

How to: cadourile de Crăciun

Poate v-ați așteptat la o postare răutăcioasă din partea mea, dar nu, nu-s Grinch, ba mai mult, anul ăsta vreau să fully embrace sărbătoarea. Chiar dacă în anii trecuți am stat prost cu spiritul Crăciunului, întotdeauna am stat bine cu listele de cadouri și cu pregătirea lor (materialista din mine se mai gândește și la alții din când în când :D).

Și anul ăsta am sărit toți caii renii posibili, am gata lista cu idei de cadouri de Craciun pentru femei de pe la jumătatea lui noiembrie, ca să nu mai zic că o mare parte din cadourile pentru femeile din viața mea au fost deja comandate și aștept să mă surprindă curierul cu ele. Și să le văd și să nu vreau să le mai dau, every year, same story. Evident am pe lista si cateva idei de cadouri de Crăciun pentru bărbați (nu pot să dau nimic din casă că știu că-și aruncă ochii pe aici) pentru că nu-mi place să mă repet cu daruri plictisitoare și alese pe fugă.

Nu știu voi, dar eu am un adevărat ritual în ceea ce privește cadourile de Crăciun. Fac liste cu oamenii cărora am de gând să le dăruiesc ceva, mă gândesc ce li se potrivește, caut pe net, îi trag de limbă, vorbesc cu alți apropiați de-ai lor, caut în magazine, caut cadouri online, strategie, nu alta! Pentru că-mi doresc să-i văd zâmbind când desfac ceea ce le-am pregătit. Vreau să vadă că le-am ales lucruri gândindu-mă la ei și nu la comoditatea mea. Nu aleg ceva pe ultim moment, nu iau cadouri banale și nu cumpăr același lucru pentru toată lumea doar ca să fie ceva (big no-no!).

Și mai am ceva de zis înainte de a încheia! 🙂 Cadoul nu e totul. Gândiți-vă (sfat de la un mare filosof în viață – eu :D) și la ambalaj. Poate ați remarcat că în ultima vreme e la modă să dăruim lucruri făcute de mâinile noastre. Cu cadourile e destul de dificil pentru că lucrul manual  ia timp, dar ambalajele pot fi minunate. Cu o hârtie simplă și cu câteva panglici deosebite iasă ceva de efect. Adăugați o inițială decupată din hârtie cu motive de Crăciun pentru a-i identifica pe viitorii posesori și gata!

Știu, spiritul Crăciunului nu e același ca-n copilărie. Dar ține și de noi să-l creem. Așa că eu m-am pus pe treabă: am ales cadouri speciale, le voi împacheta personal pe fiecare, pentru unii prieteni dragi și apropiați am să-mi fac timp să creez și ceva frumos eu singură, strâng idei pentru decorațiuni de Crăciun și mi-am planificat să fac prăjitură în formă de brad(să vedem și ce iese acuma…). Ne mai auzim cu postări de Crăciun, vă mai dau idei! 😉

P.S. Prietenii noştri de la iLux au o campanie faină, numită „Trăieşte spiritul Crăciunului” care promovează fix ce v-am povestit eu mai sus.

Comments

Oana • December 3, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Alex December 3, 2012 - 09:07 Reply

  Craciunul dupa parerea mea e cea mai importanta sarbatoare…noi cam uitam si punem accentul numai pe brad si cadouri…dar inainte de toate e vorba de nasterea domnului..si cantecele care Il lauda si il preamaresc…colindele! eu simt atmosfera craciunului e adevarat si prin accesoriile minunate si cadouri dar mai ales prin colinde strangerea familiei la masa in timp ce afara ninge frumos…

  • Oana December 3, 2012 - 09:27 Reply

   Ok, dar avem si atei si agnostici care sarbatoresc. Trebuies sa se bucure si eu de ceva, nu? 😉

 2. Ce Inseamna Craciunul? | Expertul Tau in Cadouri
 3. Cadouri de Craciun pt. Iubita sau Sotie | Expertul Tau in Cadouri
 4. Iulia Nanescu December 3, 2012 - 18:26 Reply

  Spuneai ca vrei sa faci o prajitura in forma de bradut. Te referi la acei braduti din cacao, gem si biscuiti trasi pe masina si apoi dati prin nuca de cocos? Eu fac “braduti de ciocolata” in fiecare an, la Craciun. Sunt deliciosi.

  • Oana December 3, 2012 - 23:33 Reply

   Nu, Iulia, vreau să fac din aluat. Mi-am comandat de la Avon niște forme tare mișto, sunt steluțe (multe la număr și de mărimi diferite). Steluțele rezultate puse una peste alta formează un brăduț. 🙂

 5. Andra December 3, 2012 - 18:39 Reply

  Si eu am lista pregatita cu cine primeste si ce. Astept doar sa primesc banii ca sa ma pun pe cumparat :))

  • Oana December 3, 2012 - 23:34 Reply

   Eu aștept câteva colete și mai cumpăr câte ceva din oraș.

 6. Monica December 3, 2012 - 20:28 Reply

  eu am o regula – nu face cadouri care sa fie dorinte proprii inconstiente in ele. AVIZ MIE 😀 :))

  • Oana December 3, 2012 - 23:34 Reply

   :))
   Vezi că aștept niște numere de la tine.

 7. O Oană December 3, 2012 - 20:46 Reply

  Pentru mine Crăciunul e cea mai faină sărbătoare ever, în special pentru că ştiu că pot să-i fac pe alţii fericiţi. Jumătate din cadouri sunt deja pregătite şi împachetate cu atenţie, pentru altele încă mai testez terenul. Nici mie nu-mi place să iau ceva doar pentru că e uşor sau pentru că vine la set :))

  • Oana December 3, 2012 - 23:36 Reply

   Abia aștept să am și eu timp de împachetat. Am pregătit materialele de bătaie, mâine am articol pe blog despre ele :D.

 8. De prin bloguri adunate | Locul de Parcare al Grijilor şi al Bucuriilor

Leave a Reply