Oana Kovacs

1

M-am hotărât să devin prost – Teatrul Național Timișoara

De când am început colaborarea cu teatrele, am avut grijă să nu ratez (aproape) nici o piesă și nici un eveniment din domeniu. Așa că în ziua în care am plecat în vacanță am profitat de ultimele ore în oraș ca să văd M-am hotărât să devin prost la Teatrul Național Timișoara. Era penultimul spectacol din stagiune și am auzit numai lucruri bune despre el. Nu citisem înainte cartea lui Martin Page, așa că nu prea știam la ce să mă aștept. Și eram dornică să vă povestesc imediat de spectacol, dar timpul a fost scurt și un ușor accident de mașină mi l-a luat pe tot. Așa că am amânat postarea până acum. Dar destul cu introducerea, să vă povestesc ce-i cu Antoine. 🙂

Antoine e geniu. Și ca toate geniile, tipul nu e prea fericit. Are 25 de ani, e un mic Google uman și nu are viață socială. Totuși, realizează că poate încerca să atingă acel ideal numit fericire. Așa că se decide să mai ia niște lecții. De băut. 🙂

m-am-hotarat-sa-devin-prost

Pentru că Antoine decide că Nirvana lui se află la fundul unui pahar. Și se împrietenește cu un bețiv care pare un profesor bun la prima vedere. Doar că Antoine nu are stomac așa că prima oprire după cea în birt e la spital pentru că prima lui experiență cu alcoolul are ca finalitate o comă.

victor-manovici-teatrul-national-timisoara

Văzând că totuși alcoolul nu e viață și viața nu e alcool, tânărul geniu decide, la sfatul unei colege de spital că trebuie să ia lecții de sinucidere, ca să scape de chin. Problema e că Antoine o dă în bară chiar și la capitolul sinucidere. Fiind nevoit să trăiască într-o lume imbecilă, el decide să devină… corporatist.

malina-manovici-teatrul-national-timisoara

Dar se află oare bucuria fără limite și viața adevărată între cei patru pereți ai unui birou? Pentru mine există un răspuns clar și în cele din urmă a apărut unul și pentru Antoine.

Doar nu credeați că vă spun tot! E foarte, foarte faină piesa și de asta trebuie văzută, nu povestită! Și actorii parcă-s făcuți pentru rolurile astea. Iar pentru cine a văzut Anna Karenina, vă spun că Victor Manovici apare aici într-un rol total diferit. Pardon, în două roluri total diferite față de cel al lui Levin! Antoine e jucat de Călin Stanciu Jr., iar în piesă mai apar Mălina Manovici, Alina Chelba și Victoria Rusu.

Dacă nu aveți încredere în sfatul meu, luați de citiți și părerile Andreei și Ancăi.

Sursă fotografii

Comments

Oana • July 9, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Lecturi din presa, la cafea #43 | Fabricat în Timișoara

Leave a Reply