Oana Kovacs

12

Gratis, gratis, gratis!

Hello, lume!
Ați auzit că procesul de învățare reduce șansele de a face Alzheimer, nu?
Deci, ce învățați? Ce ziceți dacă vă zic de o ocazie de a învăța pe banii altora?
Condiția e să nu lucrați în prezent, să aveți între 16 și 24 de ani și să fiți în zona de vest. 
Proiectul de care zic se numește FASTER și oferă tinerilor ocazia de a face diverse cursuri (Manager de Proiect, Inspector Resurse Umane etc) prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană și bani de la Guvern.
Așa că dacă sunteți studenți, eu zic că e o ocazia super bună, pentru că acest gen de cursuri costă, unele chiar mai mult decât un salariu de începător în orice domeniu, așa că mai bine acum pe banii altora, decât mai târziu pe ai voștri.
Dați voi frumos un click aici – http://faster.psihoprofil.ro/ și informați-vă, dup-aia spuneți-mi și mie ce ați ales :).

Comments

Oana • October 24, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. ch3815h October 24, 2011 - 17:19 Reply

  de nu depaseam varsta ma interesa faster! 🙂

 2. Oana October 24, 2011 - 18:47 Reply

  Si pe mine m-a interesat, asa am aflat de curs :).

 3. INTJ October 24, 2011 - 19:18 Reply

  mda … si asa revenim la tema dezbatuta mai demult: "nimeni nu te angajeaza fara experienta si experienta nu poti sa acumulezi daca nu esti angajat" …

 4. 2PeU77 October 24, 2011 - 19:26 Reply

  @INTJ total fals. Caut un absolvent de Politehnica sa il angajez. Din cinci intervievati nici unul nu a fost in stare sa masoare o cota de pe un desen tehnic (3 din ei nu stiau sa tina sublerul in mana). Daca fara experienta inseamna ca esti prost pregatit crede-ma ca nu te angajeaza nimeni.

 5. Oana October 24, 2011 - 19:50 Reply

  Indiferent de experienta sau nu, daca lucrezi de la inceput pe gratis sau pe bani frumosi, nu cred ca strica un curs in plus, my 2 cents.

 6. INTJ October 24, 2011 - 22:02 Reply

  @2PeU77 – ce-am scris eu e fals? ok, da' atunci de ce n-ai angajat pe oricare dintre cei 5? nu cumva pentru ca erau doar teoreticieni fara experienta (care "nu stiau sa tina sublerul in mana", ca pix nu i-ai pus sa tina-n mana) … si si aia doar in teorie (adica aveau diplome, da' tot degeaba)? hai spune! chiar sunt curios … ca sper ca n-o sa-mi explici ca, dupa refuzul tau, ei s-au dus acasa si de nervi (deoarece curiosi probabil n-au fost fost nici inainte) si-au pornit M.U.C.N.C. din garajul de langa bloc si s-au pus pe acumulat experienta!

  cand am sustinut eu ca fara o minima garantie ca efortul si cheltuiala investite in noul angajat vor putea fi recuperate de firma (adica nu-l inveti tu si cand stie te lasa cu ochii in soare, plecand) … prea putine firme isi permit acea investitie (indiferent cate diplome are sau nu cel/cea care se prezinta la interviu) … atunci iar am scris "total fals" in opinia multora.

 7. andrei October 25, 2011 - 10:05 Reply

  INTJ…2Oeu77 probabil cauta absolventi ai Fac. de Mecanica. La toata Facultatile din Poli se fac laboratoare, unde profi vor sa te invete una alta. Sunt sigur ca si acei studenti au avut un astfel de laborator. In ceea ce priveste sublerul, eu am invatat de la tata in 5 minute, la o varsta la care numa la invatat lucruri noi nu iti sta in cap.
  Apropo de chestia asta cu absolventii: Prietena mi-a povestit o chestie de la examenul ei de licenta. Inaintea ei era o colega foarte buna la invatatura, care nu a stiut sa raspunda la o intrebare banala (banala pentru profilul ei(masuratori terestre si cadastru)) si anume cum se caleaza o statie. Crezi ca a stiut?? In ideea in care din cei 4 ani de faculta jumate i-au petrecut in laboratoare facand masuratori.
  Astfel de oameni nu trebuie angajati ca ingineri, ci ca muncitori, iar cu timpul sa avanseze la rangul de ing.
  On toppic acum:
  In iarna trecuta am facut si eu un curs de SSM (siguranta si securitatea muncii), curs la care nu am participat decat la examenul final (i know…shame on me), examen la care ni se dadeau raspunsurile pe ultima foaie. Pentru acel curs, pe langa ca era gratuit, am primit si aproape 400 de lei.
  Chestia asta cu cursurile pe fonduri europeene e o vrajeala. Toti organizatorii sunt platiti in functie de numarul de prsoane care promoveaza cursul. Deci e in interesul lor sa treaca lumea.

 8. 2PeU77 October 25, 2011 - 18:21 Reply

  @INTJ, @Andrei a punctat exact ce vroiam eu sa raspund. Multumesc @Andrei. Eu doream doar experienta aia minima din facultate. In alta ordine de idei, pe anuntul postat pe un site de recrutare am specificat clar ca doresc candidati care au cunostinte de desen tehnic si masurare. Din cei 300 care si-au depus CV, am chemat la interviu 5 absolventi de Mecanica, care "aveau in CV" cunostinte de AutoCad, Catia, ProEngineer. Nu am angajat pe nici unul dintre ei pentru ca m-am simtit mintit.
  @Oana ne mai suporti? Ti se pare ca trollam?

 9. Oana October 25, 2011 - 18:33 Reply

  2PeU77, nu trollati, discutati niste situatii care chiar se intampla. COntinuati :).

 10. andrei October 25, 2011 - 20:05 Reply

  @2peU77. Eu sunt putinii din colegii mei de faculta care chiar lucreaza pe domeniu, in proiectare. De fiecare data cand ma intalnescu cu vreunu din ei ma intraba daca pot sa le pun o pila…si atunci imi aduc aminte de ce fel de studenti erau…habar nu aveau de Autocad…Cand ii intreb daca au mai invatat autocadul, toti dau din cap negativ. Si atunci cum sa te angajezi, cand nici macar nu iti dai interesul sa inveti un program de baza (sa nu mai spun ca nici macar nu au auzit de Civil 3d si Advanced Road Design). Mai ales ca am observat ca angajatorii i-au oamenii in proba 3-4 zile sa vada daca se pricep la ceva. Sincer mi-ar fi rusine sa mint in CV, pentru apoi, pus in fata faptului implinit ma fac de tot c…..
  Multi zic ca invata pe parcurs. nu prea ai ce invata daca nu stii bazele. Nimeni nu va sta sa te invete, ca apoi sa pleci la vreo firma concurenta.
  gata….am deviat prea mult de la subiectul articolului. Scuze Oana.

 11. Oana October 25, 2011 - 20:36 Reply

  Andrei, spune tot ce ai pe suflet :P. Nici eu nu mint in CV, de frica :D.

 12. INTJ October 25, 2011 - 21:31 Reply

  @2PeU77 – "experienta aia minima din facultate" … asa judeci tu, adica asa crezi tu ca ar trebui sa fie un absolvent de facultate … ei judeca total diferit (dupa cum ai si constatat practic) … si tot ei (nu tu, nu eu, nu angajatorii) sunt cei care spun ce-am pus eu intre ghilimele in comment-ul initial. de aici si neintelegerea … ca-n fond si eu zic ca tine, adica "degeaba ai diploma daca nu ai macar acel minim de cunostiinte teoretice si practice presupuse de acea diploma".

Leave a Reply